Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Okt 17, 2016 til Okt 26, 2016.
politirapporten-foto-anne-beth-witte-1
Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Ond klovn – Havdrup, Solrød.

Kl. 1820 sprang en ond klovn ud foran en 9-årig pige, der cyklede på Tykmosevej. Personen havde klovnemaske på og en skovl i hånden. Det lykkedes ikke at få fat i den pgl.

Kl. 1852 sad en 13-årig pige på Uglegårdsskolen, Tingryds Alle, hvor hun ventede på sin mor. Hun så to personer, der lyste med noget blåt lys og den ene person sprang ud foran hende med en klovnemaske på, samtidig med at klovnen gjorde hende forskrækket. Hun skreg op og råbte efter de to, hvorefter klovnen vendte sig om og pegede på hende med en splatterpistol. Hun havde sagt til dem, at de skræmte folk, og de to havde svaret, at det var det, der var sjovt.

Klovnen blev beskrevet som dreng, 15-16 år, alm. af bygning, lys hårfarve, talte dansk iført klovnemaske med rødt hår på siderne, lysegrå hættetrøje, mørkegrå joggingbukser.

Politiet hører gerne fra personer, der kender klovnen. Samtidig opfordrer politiet forældre til at tale med deres store børn om, at man ikke skal gå rundt og skræmme andre. Det er ikke sjovt, og det kan føre til, at man bliver sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen eller andet.

Ond klovn – Havdrup, Solrød.

Kl. 2024 blev anmeldt om en hændelse, der fandt sted kl. 1955 på Tykmosevej, hvor en klovn sprang ud fra en gruppe træer og forskrækkede en 15-årig dreng, der var ude at lufte familiens hund. Dreng og hund løb væk fra stedet. Intet yderligere.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde.

Kl. 1517 skete et færdselsuheld på Holbækmotorvejen i østgående retning. En bil , der blev ført af 19-årig mand fra Ishøj kørte i østgående retning, hvor han i forbindelse med vognbaneskift mistede herredømmet over bilen og ramte et autoværn. Der var fem personer i bilen, og ingen af dem kom til skade. Bilen væltede om på taget ved uheldet. Kl. 1629 var alle spor igen åbne efter at vragrester m.v. var fjernet.

Spirituskørsel – Hovedvejen, Roskilde

Kl. 0757 anholdt og sigtede en 33-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en personbil, hvis ene fordæk var fladt. Den 33-årige var netop holdt ind til vejsiden af den årsag, da politiet kom forbi. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev løsladt bagefter.

Brand i opgang – Nygade, Roskilde

Kl. 1213 kørte politiet til en opgang i en beboelsesejendom, hvor der muligt var nogle beboere oppe at toppes. Ved politiets ankomst var der faldet ro på, men der var masser af røg i opgangen, således at røgalarmen var aktiveret. Med en pulverslukker fra patruljebilen slukkede politiet ild i et lagen, som var hængt på en dør i opgangen. Der skete minimal skade, og opgangen skulle luftes ud. Politiet behandler nu sagen om ildebranden som forsætlig brandstiftelse og forsøger at finde ud, hvem der har sat ild til lagnet.

Brand – Roskilde.

Kl. 1219 kørte politi og brandvæsen til Ringparken, hvor der kom røg ud fra en lejlighed. Det viste sig, at beboerne havde glemt at slukke et komfur, hvorpå stod en pande. Ingen personer kom noget til.

Bombetrusler – Roskilde

Kl. 1229 indgik første anmeldelse om bombetrussel mod Roskilde Lufthavn og kl. 1316 indgik bombetrussel mod Ro’s Torv.

Politiet evakuerede begge steder og gennemsøgte for bomber og andre mistænkelige genstande. Kl. 1800 anholdt politiet i Sydsjælland- og Lolland Falster en mand, der sigtes for at stå bag bombetruslerne. Den videre sagsbehandling foregår hos vores kolleger i Sydsjælland.

Der henvises til udsendte pressemeddelelser fra i går samt Tweets.

Brand i bil – Svogerslev, Roskilde.

Kl. 1835 blev anmeldt om en brændt bil, der stod på p-plads ved Lyngageren. Bilen var en Toyota Avensis. Bilen har formentlig stået på stedet et stykke tid.

Mistænkeligt forhold – Roskilde

l. 2112 var to piger i Rådmandshaven, da de blev forfulgt at to personer, der havde masker på. Der var ikke tale om klovnemasker. De 15-årige piger blev forskrækkede og løb til politistationen i Roskilde, hvor de anmeldte hændelsen. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til de to maskerede mænd.

Blufærdighedskrænkelse – Roskilde.

Kl. 0200 anholdt politiet en 53-årig mand fra Iran, der befølte en 19-årig kvinde på Jernbanegade. Manden blev anholdt efter gode vidner havde udpeget ham som gerningsmand til blufærdighedskrænkelse. Han blev fremstillet lørdag i grundlovsforhør, hvor han blev fængslet til 271016.

Ond klovn – Roskilde.

Kl. 2308 fik politiet en anmeldelse fra Roskilde, hvor to drenge havde set to klovne med økser ved Stationscentret. Politiet fandt ikke frem til klovnene.

Ond klovn – Roskilde.

Kl. 1725 kørte en anmelder ad Køgevej mod Jernbanegade. Under viadukten, hvor jernbanen går over vejen stod en 15-20 årig mand med grønt hår og hvid t-shirt på kørebanen med ryggen mod trafikken. “Klovnen” vendte sig om, da forurettede bremsede ned, og dernæst løb han fra stedet. Ingen kom til skade ved den uheldige adfærd.

Det lykkedes ikke politiet at finde frem til den pgl. udklædte person.

Indbrud i perioden
Kong Valdemars Vej, Roskilde
Anemonevej, Roskilde
Clermontgade, Roskilde
Lindenborgvej, Roskilde