En ældre mand havde brug for hjælp til sine 70 undulater og kanariefugle, da han skulle flytte til en beskyttet bolig og ikke kunne have dem med. Heldigvis havde Roskilde Dyreinternat mulighed for at tage imod dem og finde nye hjem til dem.
Da en ældre, gangbesværet mand fik tildelt en beskyttet bolig, fik han brug for hjælp. Han havde nemlig 70 fugle, som skulle finde nye hjem, da han ikke kunne have dem med i sin nye bolig. Han kontaktede derfor Dyrenes Beskyttelse for at høre, om der var mulighed for at få hjælp.
Da manden er gangbesværet, var han ikke selv i stand til at indfange de mange fugle og transportere dem til dyreinternatet i Roskilde. Det blev derfor aftalt, at en frivillig kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse skulle tage ud og hjælpe med at indfange de mange fugle.
– I situationer som disse forsøger vi altid at finde en løsning, så dyrene kan få hjælp og blive transporteret til vores dyreinternat. Men det krævede noget koordinering med dyreambulancen. Heldigvis kontaktede manden os i god tid, så vi havde tid til at finde en løsning, siger Carina Løkkegaard, dyrepasser på Roskilde Internat.
Dyreambulancen rykkede ud
70 fugle kræver mange transportbure og meget plads. Det blev derfor aftalt, at dyreambulancen skulle med ud og hjælpe med indfangning og transport, så alle fugle kunne komme godt og nemt til Roskilde Internat.
En dyreredder og en frivillig kredsformand brugte i fællesskab en fredag på at indfange alle fuglene. De mange fugle boede i store volierer hos manden, og det var derfor en stor opgave at indfange dem. Det viste sig, at fuglene var 16 kanariefugle og 54 undulater, og næsten alle fuglene var i fin stand.
– Der var en af kanariefuglene, som var skadet og derfor måtte aflives, men ellers var de fine. Det tog os godt to en halv time at indfange dem, men heldigvis var de i voliere, så det gjorde det nemmere. Men 70 fugle er virkelig mange, siger Sophia Otte, dyreredder ved Dyrenes Beskyttelse.
Karantæne i en måned
Før fuglene kunne finde nye, gode hjem, skulle de først i karantæne i 30 dage. Denne karantæne er lovpligtig for at sikre, at de ikke er syge og dermed spreder sygdom. Efter karantænen begyndte det store arbejde med at finde nye hjem.
– Vi har allerede sendt 20 undulater og alle kanariefugle afsted, og det tyder på, at alle 70 nok skal få nye hjem hurtigt. Heldigvis fejlede de ikke noget, så det var rigtig dejligt, siger Carina Løkkegaard.