byens husDet bliver den lokalt uddannede kok Peter Møller, der sammen med restauratør Flemming Haahr Larsen skal drive den nye restaurant i Byens hus på Stændertorvet. De to har også lige åbnet restaurant Moehr (tidligere Café Druedahls).

Konceptet bliver enkel mad med lokale råvarer. Restauranten åbner i sommeren 2016.

Restauranten i Byens hus kommer til at ligge i lokalerne under den gamle byrådssal. Der bliver adgang både gennem tårnet og en helt ny indgang mellem det tidligere rådhus og det gamle Duebrødre hospital. Restauranten vil have åbningstid fra morgen til aften.

Konceptet er god, simpel mad. Friskbagt brød om morgenen. Frokost med lokal øl eller friskpresset juice og enkle retter med et glas vin om aftenen.

Kommunen har i udvælgelsen lagt vægt på, at restauranten kan understøtte de mange arrangementer, der kommer til at foregå i Byens hus og på det nye Stændertorv. Her har Peter Møller og Flemming Haahr Larsen meldt sig på banen og lover, at de vil bidrage aktivt til alle de aktiviteter, vi vil se fremover i huset og på torvet.

Det næste halve års tid skal gå med ombygning og indretning af lokalerne i en moderne nordisk stil, så alt er klar til åbningen til sommer.

Fakta
Kokken Peter Møller startede sin uddannelse i Roskilde på restaurant Store Børs i 2006. Herefter har han bl.a. været omkring restaurant Vicha i Montpellier i Frankrig og Skovshoved Hotel. Hans seneste ansættelse har været som souschef på hotel Frederiksminde på Præstø, som laver ny nordisk Michelinmad.

Restauratør Flemming Haahr Larsen har drevet Café Druedahls i Skomagergade siden 2003, men har også drevet café og restaurant i København og har erfaringer som restauratør fra mange store begivenheder, bl.a. Copenhagen Jazz Festival og Post Danmark Rundt.

Peter Møller og Flemming Haahr Larsen har netop åbnet restaurant Moehr i det tidligere Café Druedahls’ lokaler .