“Hvad er det, der gør rosévin til noget specielt? Hvis du spørger os, så er der altså noget helt magisk over et glas kølig rosé i lune temperaturer og grønne omgivelser. Forestil dig bare en panoramisk baggrund af enten skov, sø eller strand, krydret med dit favoritselskab – og så et glas rosé. Det fås vel ikke meget bedre, vel?
Nedenfor giver vi anbefalinger på seks rosévine, som nærmest er skræddersyet til sæsonen. De præsenterer alle deres geografiske oprindelse fuldstændig perfekt, og du finder vine der smager forrygende uden mad, men også dem der egner sig bedst til mad.
Perle de Valensole Alpes de Hautes Provence
Her får du fornøjelsen af en utrolig velsmagende rosé. Den er alsidig og kan nydes af de fleste, da den hverken er for tør eller for frugtet.
Herlig Provence rosé som er en anelse mere frugtig end typisk.
Amoureuse Costiéres de Nîmes
Skøn duft af hyldeblomst og hindbær, følges op af en lækker smag af friske, røde frugter og en forfriskende syre.
Teksturen er silkeblød og så har vinen en herlig mineralitet over sig. Smukt afbalanceret rosé!
Pradorey Rosado Ribera del Duero
Fyldig, karakterfuld og krydret – her er der virkelig tale om en rosé med smag i!
Vinen er gæret og lagret på egetræsfade, og det giver her en superlækker smag som er delikat, cremet, balsamisk og fuld af nuancer.
Corne Loup Tavel Sydrhône
Nogle vil mene at de bedste rosévine laves i Tavel. Sikkert er det i hvert fald at du altid er garanteret en fyldig, tør og kompleks type rosé fra Tavel.
Det er rosé med en enorm dybde og de kræver som regel også noget mad til.
Charles & Charles Rosé Washington State
Denne rosévin er en rigtig “crowdpleaser” – på den gode måde: Den er frisk, velsmagende og meget alsidig.
Vinen har en smuk og levende lyserød farve og duften præges af en frisk aroma af vilde jordbær og vandmelon. De samme frugter går igen i den bløde og frugtige smag.
Le Retour Ventoux Rosé Mur-Mur-Ium
Rosévin med power! Smagen er saftig og bugner af fersken og granatæble. Den er vedholdende i mundhulen og eftersmagen byder på krydrede provencalske noter.
Serverer du vinen ved 10-12 grader sidder den lige i skabet.”