BNS-FGJ3k

Bone’s, der er blandt Roskildes mest populære restauranter, har på to år oplevet 16 procent vækst i antallet af julegæster. I år forventes yderligere fremgang i december.

Børnenes fodboldklub holder juleafslutning, æbleskivearrangementer fylder kalenderen, og der er stadig en lang liste af gaver, som endnu ikke er købt. Det er ikke uden grund, at mange roskildensere oplever december som en fortravlet tid. At droppe aftensmadsplanerne og lade andre knokle i køkkenet er én måde at udligne tidsunderskuddet på.

Bone’s i Algade oplever markant fremgang i december – dels på grund af juletravlhed, dels fordi nogle får nok af den traditionelle julemad. Omsætningen i december er på blot to år steget med 16 procent.

– I vores segment ser vi en stærkt stigende tendens til, at familier prioriterer tiden anderledes. Kan man få to timer, hvor man bare er sammen som familie uden at skulle tænke på madlavning og opvask, er det en lettelse for mange. Stressniveauet stiger jo ganske naturligt i julemåneden – og dermed behovet for at koble fra. Derfor oplever vi stor vækst i december, og tendensen tegner til at blive yderligere forstærket i år, forklarer restaurantchef Tina Pedersen.

Får nok af julemad
Særligt mellem jul og nytår oplever Bone’s et massivt rykind, der gør disse dage til nogle af årets travleste. Det er ofte familier, der har været hele julemøllen igennem, som besøger den amerikanskinspirerede restaurant.

– Vores restaurant er et fristed for familierne, hvor de ved, hvad der er på menuen. Dansk julemad er dejligt, men der er altså mange, der hurtigt får nok af sild, sylte og medisterpølse. Vi har mange faste gæster, for hvem det er blevet en juletradition at besøge Bone’s, forklarer Tina Pedersen.

Tager maden med hjem
Efterspørgslen på hyggestunder i de travle decemberaftener gælder ikke kun for gæster i den fysiske restaurant. En stor del af omsætningsstigningen skyldes nemlig takeaway.

– Omkring halvdelen af vores juletravlhed skyldes take away-kunder. Uanset om du spiser i restauranten eller tager maden med dig hjem, er resultatet det samme i den sidste ende – nemlig en afslappende aften. Vi er ofte børnenes valg, og hvis børnene er glade og nyder måltidet, så gør forældrene det også, mener Tina Pedersen.

Forventningerne til december 2015 er endnu mere vækst. Tina Pedersen forudser, at omsætningen i dette års julemåned overstiger sidste år med op mod ti procent.

Om Bone’s
Bone’s er et dansk restaurantkoncept, der er inspireret af den amerikanske tradition for burgere, bøffer og møre, frisklavede spareribs. Med 20 restauranter fordelt over hele Danmark – og en enkelt i Grønland – er Bone’s landets næststørste restaurantkæde uden for fastfoodsektoren. Den lokale restaurant er beliggende i Algade 55 i Roskilde. http://www.bones.dk