Arkitektkonkurrence for Kildegården  roskilde

Kultur- og Idrætsudvalget har besluttet at udskrive en arkitektkonkurrence om Kildegården. Konkurrencen skal komme med idéer til, hvordan den nye bygning Kunstens Hus skal se ud, og hvordan der kan skabes nytænkende udearealer på Kildegården.

”Arkitektkonkurrencen skal give os nye spændende ideer og samtidig vise, hvordan vi kan skabe en sammenhængende udvikling af Kildegården. Kunstens Hus bliver et centralt omdrejningspunkt for området, og jeg ser frem til, at vi får et spændende hus, der giver brugerne helt nye udfoldelsesmuligheder”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Birgit Pedersen – og fortsætter:

Samtidig med at arkitektkonkurrencen starter vi på renoveringen af den gamle officersbygning Helligkorsvej 7, så den til sommeren 2016 kan stå klar til, at de første aftenskolehold kan rykke ind på Kildegården.”

Kunstens Hus skal benyttes til mange forskellige kunstformer. Det er især aftenskolernes kunsthold og Roskilde Musiske Skoles Billedskole, der skal bruge huset, men også andre foreninger og borgere vil kunne få adgang til Kunstens Hus.

Beslutningen om arkitektkonkurrencen skal endeligt godkendes af byrådet den 16. december.