Majskolber er langt fra det eneste grønne, der passer til grillen. Dyrenes Beskyttelse har fundet fire grøntsager og en enkelt frugt, du bør prøve at smide på risten.

Foto ABW

1 : AGURK

Skræl en agurk, skær enderne af, flæk den på langs, vend den med lidt olie, og læg den på grillen med skærefladen nedad. Eller skær den i grove skiver og steg den skivevis.

Grill et par minutter, til agurken er lidt blødere, men stadig har noget fasthed. Brug den som tilbehør, eller vend den i en salat – for eksempel med grillede løg, vinaigrette og måske lidt krydderurter.

Pressefoto Dyrenes Beskyttelse

2 : SALAT

Et fast salathoved, eksempelvis hjertesalat, egner sig godt til grillen. Skær bunden af (kun det nederste, bladene skal stadig hænge sammen), og del salathovedet i to eller fire. Stykkerne dryppes med olie og grilles, til de har taget god farve, det tager to-tre-fire minutter.

Vend med en god dressing eller pesto, riv godt med parmesan eller Vesterhavsost henover, eller brug salaten til eksempelvis en cæsarsalat.

Pressefoto Dyrenes Beskyttelse

3 : FENNIKEL

Skær det nederste af bunden af en fennikel, del den i otte både og steg den al dente på grillen. Nogle koger den først, så den er nemmere at få mør, men en nem genvej er at putte delene i en skål, hælde kogende vand over og tage skålen med ud til grillen.

Hæld vandet fra efter 3-5 minutter og vend med olie, inden fenniklen grilles godt. Drys med for eksempel parmesan og dryp med god olivenolie – husk også salt og peber. Hvis du har grillet en fisk samtidig, er fennikel det perfekte tilbehør, men den kan sagtens spises sammen med andre ting.

Pressefoto Dyrenes Beskyttelse

4 : AVOCADO

En flækket avocado befriet for sten pensles med lidt olie og grilles med kødsiden nedad 2-4 minutter og dernæst halvt så lang tid på den anden side. Servér avocadoen med salat, fyld vinaigrette i hullet og spis den lige fra skallen, eller prik den grundigt med en gaffel, og giv den masser af god olivenolie, salt og peber. Du kan også bare tage en ske og vælte den ud i grove stykker som tilbehør.

Gourmetkokken Bo Bech er kendt for at servere avocado med mandler og kaviar. Han laver også en version, hvor hullet i en grillet avokado fyldes med en puré blendet af friske mandler (uden skal), salt og limesaft.

Pressefoto Dyrenes Beskyttelse

5 : MELON

Melon skåret i smalle både og stegt på grillen kan med sin røgede sødme bruges både som tilbehør og i en dessert. Selv vandmelon kan grilles, man skal bare passe på ikke at stege melon helt i smadder. Drysset med olie, salt og krydderurter er melon lækkert tilbehør til mange ting. Den kan også kommes i en salat, gerne med feta.

Som dessert kan den vendes med for eksempel friske bær, skyr/yoghurt og evt. lidt honning. Eller med mynte og lime. Eller den kan serveres sammen med is – der er mange muligheder.

Pressefoto Dyrenes Beskyttelse