roskilde-large

Vær med til Værkstedsworkshop

INSP er 1 ud af 54 kulturhuse, som har fået midler af Nordea Fonden til de næste tre år, at styrke fællesskabet og sikre nye brugere. Det vil de selvfølgelig gerne have jeres input til. Så kom hvis du har en god idé, drømmer om noget særligt i Den Hemmelige Have, gerne vil udforske dine evner med en sav eller noget du ikke helt ved hvad er endnu. Tilmelding nødvendig af hensyn til forplejning, senest 27 februar.

Læs mere
Vær med til Værkstedsworkshop

Nu starter arbejdet med et nationalt netværk af stier og ruter

Nu starter arbejdet med et nationalt netværk af stier og ruter
De fleste kender Margueritruten - en særlig smuk rute på de danske veje. Nu får Danmark også et netværk af stier og ruter, som giver nye og bedre muligheder for at komme ud og opleve den danske natur på gåben.

Læs mere

KRÆMMER- OG LOPPEMARKED I ROSKILDE

Gå ikke glip af årets handel! Oplev den autentiske markedsstemning på Kræmmer- og Loppemarkedet i Roskilde. Med over 200 stande, der fylder hele centret, er der noget for enhver smag.

Læs mere
KRÆMMER- OG LOPPEMARKED I ROSKILDE

Flere penge til behandling af våd AMD – synet står på spil

Flere penge til behandling af våd AMD – synet står på spil
Billederne på TV bliver utydelige. Ansigter, tal og bogstaver flyder ud midt i billedet. Nogenlunde sådan er tegnene på, at et eller begge øjne kan være angrebet af våd AMD – også kendt som alderspletter på nethinden. Omkring en ud af 10 personer over 70 år får våd AMD i et eller begge øjne. En sygdom, der kræver behandling hurtigt. Uden behandling er risikoen for at miste synet stor.

Læs mere

Roskilde Musik & Kræmmermarked

Stort Kræmmermarked d. 3-5 maj 2024 med alverdens ting og sager, delikatesser.Fede Finn & Funny Boyz fredag, Kandis lørdag Cirkus alle dage 3 show pr. dag. Gurli Gris og masser børneunderholdning, Tivolipark, lastbiludstilling og meget mere.  Få købt din billet allerede nu.

Læs mere
Roskilde Musik & Kræmmermarked

Politirapporten

Politirapporten
Kl 16.32 melder personalet i et supermarked, at de har standset tre mindreårige, der i fællesskab var ved at stjæle fire Red Bull energidrik. Der var tale om to drenge på 14 og en på 13 år fra den Københavnske vestegn og fra Nordsjælland, som alle erkendte tyveriet. Da patruljen visiterede de tre, fandt man på dem ene af dem en isoleringskniv. Forældrene til de tre unge blev tilkaldt og samtidigt blev der taget kontakt til de sociale myndigheder i deres hjemkommuner.

Læs mere

Vil du skabe mere biodiversitet?

Puljen kan støtte projekter, der omdanner arealer, hvor én type planter dominerer - fx store græsplæner - til områder med mere biodiversitet. Det kan for eksempel være ved at plante buske eller træer, anlægge blomsterenge, lægge træstammer ud osv. Puljen skal søges af en forening, fx en grundejer- eller boligforening, og kan kun gå til projekter inden for kommunegrænsen. I kan maksimalt ansøge om et støttebeløb på 25.000 kr., og der skal være minimum 25 pct. medfinansiering. Ansøgningsfristen til puljen er den 15. april.

Læs mere
Vil du skabe mere biodiversitet?

10 ÅR LIGE OM LIDT

10 ÅR LIGE OM LIDT
Hele uge 9 fejrer SKÄNK deres første 10 år på Hestetorvet! Se programmet for ugen her.

Læs mere

Kunst i Pinsen - tilmeld dig som kunstner

Nu kan du som kunstner tilmelde dig på roskilde.dk/kunstipinsen. Prisen for at deltage er 800 kroner per kunstner/atelier eller galleri/kunstværksted. Ud over deltagernes egenbetaling støttes kunstdagene også af de deltagende kommuner. Tilmelding og indbetaling af deltagergebyret skal ske senest den 1. marts.

Læs mere
Kunst i Pinsen - tilmeld dig som kunstner

Skinnefræseren krydser Storebælt

Skinnefræseren, som fjerner en stor del af de revner, der opstår på kørekanten af skinnerne, vender i februar og marts tilbage til den danske jernbane. Efter udlæg i Jylland og på Fyn krydser den 155 tons tunge fræser nu Storebælt og kommer til Sjælland. Fræsetoget kører om natten for at genere togdriften mindst muligt. Om dagen bliver det renset og klargjort, så det er klar til næste nats etape.

Læs mere
Skinnefræseren krydser Storebælt

Bliv vogter af Boserup Skov (for alle)

De inviterer til en dag i skoven, hvor I skal rundt og finde de store træer i Boserup Skov samt ting, som de magiske væsner har efterladt. Når I har fundet stederne, vil pagten fortsætte mellem Boserup Skov og mennesket. Som symbol på jeres nye pagt med skoven, kan I afslutningsvis brændemærke jeres eget segl og riste runer på det, der viser, at I nu er vogter af Boserup Skov.

Læs mere
Bliv vogter af Boserup Skov (for alle)

Der sker en masse i Roskilde
- se byportalens kalender lige her.


Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk


Bliv partner og styrk dit salg lokalt