Det er næppe gået nogens næse forbi, at hele verdens øjne den 2. juli 2022 er rettet mod Fjordlandet og Danmark, når 2. etape af verdens største cykelløb skydes i gang fra Roskilde og touren går gennem den naturskønne destination. VisitFjordlandet varmer op til den gule folkefest med en helt ny cykelguide bl.a. med info om cykelruter og Tour de France i destinationen og en konkurrence.

Tour de France er en blåstempling

”Roskilde, Lejre og Frederikssund byder på et stort udvalg af smukke cykelruter i alle sværhedsgrader. Der er ruter både til den rutinerede rytter og til børnefamilien, der skal på tur. Foretrækker man at prøve kræfter med snørklede og kringlede skovstier på mountainbike, finder man også det i Fjordlandet. At Tour de France kommer til Fjordlandet, er i den grad en blåstempling af områdets helt særlige muligheder for cykeloplevelser”, forklarer Thomas Kær Mahler, direktør i VisitFjordlandet.

Ny guide: Unikke oplevelser på to hjul

I VisitFjordlandets nye cykelguide finder man blandt andet information om cykelruter og om Tour de France i destinationen. Hop på cyklen og prøv fx kræfter med Tour de France-ruten eller:

Fjordstien (275 km)
Fjordstien er en af Danmarks smukkeste cykelruter. Tag gennem det grønne, langs det blå og oplev det enestående fjordlandskab, hvis historie rækker tilbage til den seneste istid. Oplev vikinger, UNESCO verdensarv, en fortryllet halvø, strand og skov, idylliske landsbyer og herregårde og nyd på farten god mad af lokale råvarer.

Pontoppidanruten (21,5 km)

Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) modtog i 1917 Nobelprisen i litteratur for sin autentiske skildring af dagliglivet i Danmark. Hans værker er tydeligt inspireret af dagligdagen blandt landbefolkningen og oplevelser i årene, hvor han boede i Østby med sin familie. På cykelruten oplever du den smukke halvø Hornsherred, som den ser ud i dag.

Panoramaruten (27 km)

Oplev de smukke istidslandskaber, der præger Fjordlandet og Nationalpark Skjoldungernes Land. Turen fører dig både langs fjord og gennem skov, og så byder turen på ægte landsbyidyl i Herslev og Kattinge. Kør gennem det smukke Sct. Hans-område, nyd udsigten ud over Sjælland og glem endelig ikke at holde et hvil – turen fører dig nemlig både forbi et hyggeligt traktørsted i Boserup Skov, Herslev Bryghus og Svogerslev Kro.

Vind en Herskind by Jan Herskind elcykel

VisitFjordlandet varmer i samarbejde med Herskind by Jan Herskind netop nu op til Touren og den gule folkefest med en konkurrence om en dansk designet luksus elcykel fra Herskind (værdi: 17.000 kr.).

Se VisitFjordlandets nye cykelguide og deltag i konkurrencen her: https://www.visitfjordlandet.dk/outdoor/cykeloplevelser/

Pressefoto