Fra 1. august er lektiehjælp i Folkeskolen ikke længere valgfrit, men en integreret del af skoledagen.

Claus Larsen
Claus Larsen

– Når eleverne laver deres lektier på skolen, kan alle få hjælp til dem. Det betyder samtidig, at de normalt kan holde fri, når de kommer hjem. Og det betyder, at eleverne møder forberedte op, så undervisningen kan gå i gang uden forsinkelser. Lektiehjælp er også en vigtig støtte til børn, som ikke kan få den faglige hjælp af deres mor eller far, så den udjævner samtidig den sociale baggrunds betydning, siger formanden for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

De nye regler betyder, at skolen har pligt til at give den faglige støtte til, at eleven får et tilfredsstillende udbytte af undervisningen. Skolen skal også sørge for, at eleverne kan få hjælp til de lektier, de som led i undervisningen selv skal løse. Derfor er der medarbejdere til stede, når der er lektier og faglig fordybelse på skoleskemaet.

– Byrådet har besluttet, at alle børn skal kunne nå deres individuelle læringsmål indenfor skoletiden. Men skolen skal selvfølgelig stadig have en dialog med forældrene om deres barns læring, og der vil også være opgaver, der skal løses i samarbejde mellem forældre og børn. Det kan fx være aktuelt, hvis en elev i en periode har behov for ekstra træning på et område, siger Claus Larsen.