Sådan får du garnbudgettet til at strække lidt længere.

Hvis du også som så mange andre er faldet for de smukke, håndfarvede garner, så ved du nok også, at det hurtigt kan løbe op, hvis du vil strikke en stor vamset sweater. Men det kan faktisk lade sig gøre at spare på garnbudgettet og stadig få det lækre håndfarvede look.

  • Strik i tyndere garn. Når du strikker i tyndere garn, strækker det længere, og du sparer ganske meget på en hel bluse. Det betyder naturligvis også, at sweateren bliver en anelse tyndere. Hvis du gerne vil have ekstra varme i din strik, kan du med fordel vælge et garn, der indeholder alpaka eller yak-uld, som varmer mere end almindelig uld. Ubehandlet uld er også varmere end superwash-behandlet uld.
  • Bland det håndfarvede med almindeligt garn ved at holde to tråde sammen. Rigtig mange opskrifter er designet til at man holder fx en tråd mohair sammen med en tråd uldgarn. Vælg en håndfarvet mohair og en ensfarvet uldtråd for et blødt, diffust resultat eller en håndfarvet uldtråd med en ensfarvet mohair for skarpere farvespil.
  • Mønsterstrik: brug et håndfarvet garn til mønsteret i mønsterstrik og den ensfarvede til bundfarve. På den måde får du et flot farvespil og en rolig baggrund, der fremhæver det håndfarvede på smukkeste vis.
  • Brug et luftigt garn på store pinde. Blødt og “fluffy” garn kan strikkes på store pinde, og dermed bruger du mindre garn alt i alt – her er mohair i både den tykke og den tynde udgave oplagt.
  • Strik bluser uden for meget ekstra vidde. Oversize er populært lige nu, men “æder” også virkelig meget garn. Hvis du går efter en mere tætsiddende model, eller måske en model med korte ærmer, kan du spare en hel del garn.

God fornøjelse med strikketøjet! Du finder masser af lækkert kvalitetsgarn på cleo-garn.dk. Du kan også følge med på Facebooksiden her. 

PR-foto Cleo Garn