Pressefoto

30 nye uddannelser erstatter Roskilde Universitets mere end 150 nuværende kandidatkombinationer. Det skal styrke uddannelsernes kvalitet og skærpe de faglige profiler over for omverdenen.

Der er skruet op for RUC’s grundpiller i de nye kandidatuddannelser – tværfagligheden og den problemorientrede projektlæring. Arkivfoto af studerende på RUC.

Fra næste år kan danske og internationale bachelorstuderende søge om at blive optaget på kandidatuddannelser som ‘Socialpsykologi og læring’, ‘Molecular Health Science’, ‘Global and Development Studies’ eller ‘Kommunikation’ på Roskilde Universitet.

Med de nye kandidatuddannelser udbyder RUC fremover 30 tværfaglige kandidatuddannelser fremfor de hidtidige kombinations-kandidatuddannelser, hvor studerende valgte at sammensætte to fag. Den nye uddannelsesstruktur gør det endnu tydeligere for både studerende og arbejdsgivere, hvilken faglig profil RUC’s kandidater kommer ud på arbejdsmarkedet med.

“Verden forandrer sig, og det gør vores uddannelser også. Vi tager det bedste med fra vores grundpiller – tværfagligheden og den problemorientrede projektlæring – og skruer op for det. På RUC uddanner man sig til at gøre en forskel i verden. Samtidig skærper vi RUC-kandidaternes faglige profiler med fokus på overgangen til arbejdsmarkedet,” siger RUC’s rektor Hanne Leth Andersen.

Om forskellen fra de tidligere kandidatuddannelser forklarer hun:

“Den hidtidige uddannelsesstruktur med 156 fagkombinationer skabte stor fleksibilitet og unikke fagkombinationer for de studerende. Det var fantastisk på mange måder. Men strukturen og de mange kombinationer kunne sommetider blive kompliceret og uklar. Vi glæder os meget til at byde de studerende velkommen på de 30 nye dybt samfundsrelevante uddannelser, som også bliver et løft for Region Sjælland.”

Bidrag fra erhvervslivet

De nye kandidatuddannelser er resultatet af et omfattende reformarbejde, som det sidste halvandet år har været i gang på RUC. Repræsentanter for erhvervslivet og RUC’s Advisory Board har sammen med RUC’s forskere og uddannelsesspecialister givet deres bidrag til udviklingen af de 30 nye kandidatuddannelser.

“Det glæder mig meget både som borger og erhvervsleder, at RUC’s nye kandidatuddannelser nu er en realitet. Erhvervslivet har brug for ny viden, innovativ tænkning og medarbejdere, der selvstændigt kan løse komplekse problemstillinger. RUC’s kandidatuddannelser er et vigtigt bidrag til, at vi i Danmark uddanner kandidater, der kan levere netop dét”, siger Thorsten Thormann, Vice President of Research i Leo Pharma og medlem af RUC’s Advisory Board.

Tæt tilknytning til forskningen

En af visionerne bag de nye kandidatuddannelser er også at styrke uddannelsernes tilknytning til relevant forskning og dermed styrke fagligheden og kvaliteten af uddannelserne. I praksis betyder det, at forskningsgrupper og forskningscentre på RUC bliver tættere forbundet til uddannelserne, og at det i høj grad er den nyeste viden på feltet, de studerende bliver præsenteret for.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop godkendt 28 af de 30 nye uddannelser. De to sidste uddannelser forventes udbudt fra 2023.

Se de nye kandidatuddannelser på ruc.dk