Konferencen Media and Publics løber af stablen denne uge på Roskilde Universitet og gæstes af store navne inden for medieforskningen.

En række internationale forskere besøger Roskilde Universitet torsdag den 28. april og fredag den 29. april i forbindelse med konferencen Media and Publics for at fremlægge og diskutere den nyeste forskning i medier og offentligheder.

Konferencen dykker ned i spørgsmål om offentligheder gennem panelpræsentationer og keynote-forelæsninger fra anerkendte forskere inden for den internationale journalistik- og medieforskning.

“Det er fantastisk, at vi på Roskilde Universitet kan lægge lokaler til så store navne og indsigtsfulde præsentationer. Det er guld værd at kunne samle så mange kloge hoveder og dykke ned i et af de allervigtigste emner i vores forskningsfelt i dag,” siger Jannie Møller Hartley, lektor på Roskilde Universitet og leder af forskningsprojektet DataPublics, som er en af arrangørerne bag konferencen.

Konferencen foregår hovedsageligt på universitetets campus og indeholder desuden et online spor for dem, der ikke har mulighed for at deltage fysisk. Sammenlagt forventes flere end 100 forskere fra både ind- og udland at deltage.

Det hele begynder så småt onsdag med et netværks-event og en ph.d.-masterclass i København, men konferencen skydes rigtig i gang torsdag med et keynote-panel på Roskilde Universitet bestående af Noortje Marres, professor ved University of Warwick, Stefania Milan, professor ved University of Amsterdam, og Zizi Papacharissi, professor ved University of Illinois Chicago. Senere samme dag vil Nancy Fraser, professor ved The New School i New York, give sin virtuelle keynote-forelæsning på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

19 paneler og 82 præsentationer
I løbet af torsdagen og fredagen vil 19 paneler med i alt 82 præsentationer – både fysiske og virtuelle – forsøge at gøre deltagerne klogere på emner som digitale offentligheder og dataficering, modoffentligheder, sociale bevægelser, aktivisme, affektive offentligheder, den offentlige sfære og talrige andre områder.

“Vi har længtes efter at kunne mødes fysisk med kollegaer fra hele verden, og vi ser frem til at udforske og diskutere mediernes rolle i at tilvejebringe forskellige typer af offentligheder sammen med fagfæller fra forskellige discipliner og forskningstraditioner,” siger lektor på Roskilde Universitet Eva Mayerhöffer, der leder AlterPublics-forskningsprojektet.

Media and Publics-konferencen er organiseret af tre forskningsprojekter fra Roskilde Universitet: DataPublics, der er støttet af VeluxFonden, AlterPublics, der er støttet af Carlsbergfondet, og Cultural Publics, der er støttet af Danmarks Frie Forskningsfond.

Læs mere om konferencen og programmet: https://events.ruc.dk/publicsconference2022/

Datoer: 28. og 29. april 2022

Sted: Roskilde Universitet, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab

Keynotes: Nancy Fraser (professor, The New School i New York), Noortje Marres (professor, University of Warwick), Stefania Milan (professor, University of Amsterdam) og Zizi Papacharissi (professor, University of Illinois Chicago)

Arrangører: Forskningsprojekterne DataPublics, AlterPublics og Cultural Publics fra Roskilde Universitet

Foto: ABW