Roskilde Kommune indtager førstepladsen på Sjælland i ny opgørelse over, hvor flest valgte at flytte til i 2020. Opgørelsen er fortaget af Danmarks Statistik – og med over 700 tilflyttere er det tydeligt, at kommunen er et meget attraktivt sted at slå sig ned, særligt for børnefamilier.

I 2020 valgte mere end 6.300 personer at flytte til Roskilde Kommune, mens knap 5.600 flyttede fra kommunen. Det giver en førsteplads over nettotilflyttere på Sjælland. Roskilde Kommune oplever markant efterspørgsel på familieboliger og har i mange år arbejdet med at fortætte Roskilde by, samtidig med at der er skabt plads til nye boligområder over hele kommunen. Roskilde Kommune er dermed på vej til at runde 90.000 borgere.

– Det er jo dejligt at blive bekræftet i, at Roskilde Kommune ses som et attraktivt sted at flytte til, også for børnefamilier. Vi har i mere end ti år haft nettotilflytning, og vores befolkningsudvikling er også positiv. Vi byder alle vores nye naboer velkommen til vores mange fællesskaber, siger borgmester Tomas Breddam.

Roskilde Kommunes data viser en overvældende efterspørgsel efter boliger i Trekroner, og udviklingen har de senere år bredt sig til Viby Sjælland, som i disse år oplever en meget stor tilflytning, der giver dynamik og optimisme i byen.

– Vi har masser af lys luft og fantastisk natur med fjorde, skove og skønne landskaber – samtidig med at vi er en lille storby med fantastiske kulturtilbud, foreninger og vi prioriterer vores skoler og daginstitutioner højt, siger Tomas Breddam.

Roskilde Kommune har i en årrække arbejdet for at skabe tættere og stærkere bymiljøer i hele kommunen – og særligt i Roskilde by.

– Vi arbejder hele tiden med at gøre byen tættere og stærkere uden at miste de fantastiske kvaliteter, som vi har arvet fra vores forgængere, og som vi skylder at give videre: Domkirken, vores vidunderlige bymidte og nærheden til naturen er helt enestående tilbud til borgerne, som vi absolut skal fastholde, understreger Roskildes borgmester.

Roskilde Kommune udvikler nye boligområder fra Jyllinge i nord til Viby i syd med afsæt i en planstrategi med tre hovedtemaer: Byer i social balance, tættere og stærkere byer og en bæredygtig fremtid – inklusiv robuste grønne miljøer.

 

Foto: ABW