Højt oppe under hvælvingerne i Roskilde Domkirke hænger kirkens klingende verdensarv: Raphaëlisorglet. Det er nu 30 år siden, at det verdensberømte historiske orgel blev restaureret og bragt tilbage til sin oprindelige pragt. Lige siden har Domkirken haft sommerkoncerter hver torsdag aften i juli-juni-august.

Som noget nyt i 2022 spreder de koncertrækken ud over hele året, så man kan komme til orgelkoncert den tredje onsdag i hver måned. Tidspunktet ændres også, så koncerterne nu ligger som fyraftenskoncerter kl. 17.00.

Onsdag den 19. januar tager de hul på den nye koncertrække. Samtidig tager Domkirkens også et nyt, stort videoudstyr i brug, der betyder, at man på et stort lærred under orglet vil kunne se organisten spille. Raphaëlisorglet er ikke kun en fryd at se på afstand, det er også yderst spektakulært på tæt hold. Og det er altid spændende at se en organist spille på de mange tangenter for både hænder og fødder.

Professor Hans Fagius vil spille den første koncert i den nye koncertrække onsdag d. 19. januar kl. 17.00. Hans Fagius er et kendt navn i Danmark. I sin egenskab af professor ved musikkonservatoriet i København har han uddannet en hel generation af danske organister. Han er en fremragende formidler af orgelmusik og orgelkunst, og hans spil er betagende og forrygende virtuost.

Der er meget at glæde sig til, når domkirken tager fat på fyraftenskoncerter med Raphaëlisorglet med Hans Fagius ved tangenterne. Vel mødt til en helt ny orgelkoncertoplevelse onsdag den 19. januar kl. 17! Der er entré på 50 kr, som købes ved indgangen.

Man kan også købe partoutkort til hele koncertrækken – 300 kr. for ti koncerter – og dermed blive medlem af Raphaëlis-klubben, hvor man samtidig får en bog om orglet.

Se kalenderen for 2022

Foto: ABW