Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 030615-090615.

Falsk indsamling? – Algade, Roskilde
090615 – Kl. 1242 modtog politiet en anmeldelse fra en 71-årig mand fra Jyllinge, som i gågaden havde mødt to udenlandske kvinder, som foregav at være døvstumme. De ønskede anmelderens underskrift på en indsamlingsseddel i forbindelse med en donation til indsamlingen. Anmelderen tog i stedet et foto af kvinderne og underrettede straks politiet, som også fik det optagne foto tilsendt. Desværre lykkedes det ikke politiet at finde de to indsamlere, der blev beskrevet som: A: kvinde, 20-25 år, ca. 150 cm høj, brunt hår i en hestehale rundt om hovedet; B: kvinde, 20-25 år, 160-170 cm høj, brunt kort hår.
Politiet skal opfordre borgerne til at være kritiske, såfremt man uopfordret bliver kontaktet af f.eks. indsamlere, der ikke kan forklare sig nærmere. Spørg f.eks. efter en indsamlingstilladelse, idet indsamlinger kun må foregå med Indsamlingsnævnets tilladelse. Politiet vil også opfordre til hurtig anmeldelse af forhold, som virker mistænkelige, og gerne med angivelse af eventuelt signalement på de implicerede personer og nummerpladen på deres eventuelle køretøj(er).

Indbrud i fitness-center – Industrivænget, Havdrup – Solrød
080615 – Kl. 0219 anmeldte en lokal borger, at han netop havde hørt en rude blive knust og en tyverialarm gå i gang. Da han undersøgte årsagen nærmere, kunne han skimte to personer, den ene iført en hvid hættetrøje, på gerningsstedet. Kort efter kunne han høre bil køre fra stedet. Flere politipatruljer ledte efter en mistænkelig bil og de to gerningsmænd, men fandt ikke noget af politimæssig interesse. Et vindue var blevet brudt op i forbindelse med indbruddet i fitness-centret, hvor der tilsyneladende ikke blev stjålet noget.
Lokalpolitiet i Karlslunde hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området. Kontakt politiet på tlf. 114.

Lov om euforiserende stoffer – Københavnsvej, Roskilde
080615 – Kl. 2210 standsede politiet en personbil med to mænd i med henblik på rutinemæssig kontrol af dem. Den ene – en 21-årig mand fra Roskilde – var i besiddelse af ca. 49 gram hash, en digitalvægt og jointpapir. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og de fundne effekter beslaglagde politiet som bevis i sagen. Den 21-åirge vil høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Løsladelse – Butikstyverier – Hvalsø / Jyllinge
030615 – Den 33-årige mand fra København N, der blev anholdt mandag d. 010615 om aftenen i Tølløse efter forsøg på butikstyveri i Hvalsø, og som var blevet genkendt som værende gerningsmand til et butikstyveri i Netto i Jyllinge d. 210515, blev sigtet og afhørt til sagerne. Politiet fandt ikke grundlag for fremstilling i grundlovsforhør, hvorfor han blev løsladt efter endt sagsbehandling. Han vil dog høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Narkobilist – Københavnsvej, Roskilde
060615 – Kl. 2158 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Rumænien, men med fast tilknytning til Danmark, for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest afslørede, at han var påvirket af hash. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkobilist uden kørekort – Søndre Ringvej, Roskilde
070615 – Kl. 2210 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Skibby for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil og for kørsel i bilen, selv om han var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse af euforiserende stoffer.

Røg fra taget – Knolden, Himmelev, Roskilde
060615 – Kl. 1018 kørte brandvæsnet og politiet til røg fra taget, hvor der skulle være nogle solceller. Det viste sig, at der ikke var ildebrand, men en trykudligningsventil havde lækket damp, der kunne forveksles med røg. Myndighederne foretog sig herefter ikke videre.

Ulovlig kontakt med indsatte – Jernbanegade, Roskilde
070615 – Kl. 2035 bemærkede et par politifolk under ophold på politistationen, at to mænd stod ved hegnet ind mod Roskilde arrest og råbte sammen med indsat i arresten. Politiet fik fat i to mænd på 20 og 29 år fra Slagelse, som begge blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig kontakt med indsatte i et fængsel. De oplyste, at de blot ønskede at få oplyst af en anden indsat, om et familiemedlem var indsat i Roskilde arrest. Ønsket om den oplysning på denne måde vil politiet nu taksere med en straf, som de to sigtede vil høre nærmere om.

Veksel-tricktyveri – Algade, Roskilde
040615 – Kl. 1332 anmeldte personalet i en børnetøjsbutik, at to udenlandske kvinder ca. 15 minutter tidligere havde forsøgt at snyde sig til nogle penge. De ville købe en legetøjsbil til 60 kr. De betalte med en 1000 kr.-seddel og fik 940 kr. retur i byttepenge. Under tilbagebetalingen ville de pludselig have pengene i euro, hvilket blev afvist, idet ekspedienten nu fattede mistanke om kvindernes reelle formål. De fortrød så købet af legetøjsbilen og ville lade handlen gå tilbage. Da de afleverede byttepengene, afleverede de kun omtrent halvdelen af penge, hvilket ekspedienten opdagede. De to kvinder forlod derefter skyndsomt butikken og forsvandt i ukendt retning i Algade. Personalet skyndte sig at advare øvrige butikker i området mod kvinderne. Politiet ledte forgæves efter kvinderne, der blev beskrevet som: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Fremmedsprog, Iført: mørkt tøj; B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 18-22 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Iført meget lyse cowboyjeans og mørkt tøj i øvrigt. Hverken A eller B medbringer noget i øvrigt.