Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde i tidsrummet 100515-190515.

Lov om euforiserende stoffer / våbenlov – Viby Sj. – Roskilde
190515 – Kl. 1150 henvendte politiet sig på et tilholdssted i Viby Sj. for en 32-årig mand fra Roskilde i forbindelse med afhøring til en sag, hvor han var involveret. Ved politiets ankomst til stedet bemærkede politifolkene, at der blev kastet et par poser ud af vinduerne. Disse viste sig at indeholde hash og en gaspistol. Politiet anholdt den 32-årige og ransagede derfor hans tilholdssted og fandt yderligere lidt hash, så han samlet set blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer ved at være i besiddelse af ca. 77 gram hash samt sigtet for overtrædelsen af våbenloven med hensyn til gaspistolen. Efter afhøring til disse sager løslod politiet ham, men han kan forvente at høre nærmere, når sagerne skal afgøres.

Løsladelse – Voldtægt – Roskilde kommune
190515 – Den 30-årige mand, som blev anholdt søndag aften efter en anmeldelse om voldtægt begået med en 26-årig kvinde, blev i løbet af mandagen sigtet og afhørt til sagen. I løbet af mandag eftermiddag valgte politiet at løslade den 30-årige, idet der ikke var grundlag for fremstilling af den sigtede i grundlagsforhør. Den sigtede vil dog høre nærmere fra politiet i sagens anledning.

Fund af granat m.v. – Østrup, Roskilde og Strøby, Stevns.
180515 – Kl. 1216 modtog politiet anmeldelse om en granat, der formentlig var fra krigens tid. Granaten fundet på en ejendom på Birkevang. Ammunitionsrydningstjenesten hentede granaten, der ikke blev bedømt som farlig.
Umiddelbart efter ovennævnte anmeldelse fik politiet en anden henvendelse fra Lensgårdsvej, hvor der var fundet en genstand med en lunte. Anmelderen var bange for, at der var tale om ammunition. Ammunitionsrydningstjenesten hentede efterfølgende granaten, der ikke var farlig.

Mand anholdt for voldtægt – Roskilde Kommune
180515 – Kl. 2155 anmeldte en 26-årig kvinde, at hun natten forinden havde været udsat for voldtægt. Ifølge anmeldelse, havde en 30-årig mand, der havde fået lov til overnatte hos hende, tvunget hende til sex imod hendes vilje.
Politiet kørte efterfølgende til den 30-åriges bopæl, hvor han blev anholdt og sigtet for voldtægt. I løbet af mandag vurderes det, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.
Politiet ønsker ikke at oplyse yderligere i sagen.

Trusler og hærværk – Rønnebærparken – Roskilde
150515 – Kl. 1646 modtog politiet en anmeldelse om, at en mand havde truet nogle børn med en kniv og punkteret en cykel.
En flok børn havde spillet fodbold uden for en have og på et tidspunkt var bolden blevet sparket ind på en terrassen, så tingene på terrassen væltede. En 43-årig mand kom ud fra lejligheden med terrassen medbringende en kniv. Den 43-årige begyndte at skælde børnene ud. Børnene svarede igen og manden tog herefter en kniv frem og truede børnene til at forsvinde. For at understrege, at han mente det, tog han kniven og punkterede en af børnenes cykler.
Politiet kom til stedet og den 43-årige blev anholdt for trusler på livet og hærværk. Han blev løsladt efter afhøring på politistationen.

Motorcyklist uden nummerplader – Roskilde
120515 – Kl. 0841 fik politiet den første anmeldelse om hurtig kørsel på en motorcykel uden nummerplader i området omkring Ringstedvej-Lindenborgvej. En patrulje kiggede efter motorcyklisten, men uden at finde ham.
Kl. 0947 fik politiet endnu en anmeldelse om kørsel på formentlig samme motorcykel stadig uden nummerplade i området omkring Industrivej. En patrulje ledte igen forgæves efter motorcyklisten i området og andre steder i Roskilde

Færdselsuheld – motorcyklist dræbt – Køgevej, Roskilde
120515 – Kl. 1259 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor en motorcyklist og en varebil var stødt sammen i krydset ved Køge-Østervang-Rådhusbuen. Personale fra ambulancer, der tilfældigt holdt for rødt lys på Østervang, kom sekunder efter ulykken motorcyklisten til undsætning, men kunne straks konstatere, at motorcyklisten havde pådraget så alvorlige kvæstelser ved sammenstødet med en varebil, at han var dræbt på stedet. Føreren af varebilen – en 27-årig mand fra Polen – var sluppet uskadt fra ulykken. Begge blev indbragt til forskellige sygehuse, hvor begge rutinemæssigt fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol/narkotika, ligesom den polske fører fik behandling for chok som følge af uheldet. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge de implicerede køretøjer og uheldsstedet. Undersøgelserne sammenholdt med flere forskellige vidneudsagn viste, at varebilen kørte ad Køgevej mod syd og foretog i lyskrydset venstresving mod Østervang. Samtidig kørte en mandlig motorcyklist med høj hastighed og på et tidspunkt kun på baghjulet ad Køgevej mod nord, hvorefter han i krydset ved Østervang og med høj hastighed ramte den venstresvingende varebil på dens højre side. Motorcyklisten, der anvendte styrthjelm, blev ved sammenstødet så mange kvæstelser, at han omkom på uheldsstedet. Den omkomne motorcyklist blev senere på eftermiddagen identificeret som en 19-årig mand fra Roskilde De pårørende er underrettet om dødsfaldet. Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring samt analyseresultaterne af de udtagne blodprøver, før politiet kan afgøre sagen.

Uautoriseret tagrensning? / miljøforurening? – Langagervej, Himmelev, Roskilde
110515 – Kl. 1413 anmeldte datteren til en 96-årig mand fra Roskilde, at hendes far lørdag havde indgået en aftale med nogle engelske tagrensere fra et engelsk firma om rensning af taget på hans hus. Den 96-årige havde betalt tagrenserne for arbejdet på forhånd. I forbindelse med selv tagrensningen var den 96-årige blevet kontaktet af naboerne, som klagede over nedfald af “hvidt støv”, som de mistænkte for at være asbest. Naboerne overvejer ifølge anmelderen at anmelde sagen til kommunens miljøafdeling for at få afklaret, hvad indholdet af det “hvide støv” er. Politiet afventer en eventuel kommunal vurdering af, om politiet skal inddrages yderligere i sagen.
Politiet vil igen advare mod uopfordrede tilbud fra udenlandske håndværkere om forskellige håndværksmæssige ydelser. Det er politiets erfaring, at der ofte opstår strid om omfanget af den aftalte ydelse eller om prisen for og kvaliteten af det udførte arbejde, ligesom arbejdet – som i det konkrete tilfælde – måske ikke bliver udført efter gældende, danske regler med risiko for yderligere omkostninger til parterne i den indgåede aftale.

Færdselsuheld – Roskilde
100515 – Kl. 1717 skete et mindre færdselsuheld på Ringstedgade. En 58-årig kvinde fra Roskilde kørte ad Schmeltz Plads mod vest og standsede i krydset ved Ringstedgade for rødt lys. Hun kørte frem, da der blev grønt, og havde til hensigt at standse for en 58-årig kvinde fra Lyngby, der var på vej over i fodgængerfeltet. Foden smuttede på bremsen, og selv om bilisten straks bremsede igen lykkedes det ikke at undgå en påkørsel. Fodgængeren kørt til sygehus til undersøgelse. Hun var heldigvis ikke kommet alvorligt til skade.

Ulovlig forbindelse med fanger – Roskilde
100515 – Kl. 2208 råbte to personer ind til de indsatte i Roskilde Arrest, hvilket man som bekendt ikke må. Politiet fik med det samme fat i en 23-årig fra Frederikssund og kort efter anholdt en hundepatrulje en 21-årig fra Frederiksberg, der forsøgte at stikke af fra stedet. Begge blev løsladt efter afhøring. Sagen afgøres senere i retten.

Spirituskørsel – Roskilde
100515 – Kl. 0100 blev en 35-årig mand fra Polen anholdt og sigtet for spirituskørsel. Pgl. kørte ad Stenkrogen, da han blev standset. Løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Uro – Roskilde
100515 – Kl. 0215 anholdt politiet en 31-årig mand fra Herfølge, der optrådte provokerende på en restaurant i Hersegade. Løsladt senere på natten.
Kl. 0320 blev en 20-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for overtrædelsen af ordensbekendtgørelsen efter at have svinet politiet til verbalt. Løsladt søndag formiddag med en bøde.