Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde.

Motorcyklist uden nummerplader – Roskilde
120515 – Kl. 0841 fik politiet den første anmeldelse om hurtig kørsel på en motorcykel uden nummerplader i området omkring Ringstedvej-Lindenborgvej. En patrulje kiggede efter motorcyklisten, men uden at finde ham.
Kl. 0947 fik politiet endnu en anmeldelse om kørsel på formentlig samme motorcykel stadig uden nummerplade i området omkring Industrivej. En patrulje ledte igen forgæves efter motorcyklisten i området og andre steder i Roskilde

Færdselsuheld – motorcyklist dræbt – Køgevej, Roskilde
120515 – Kl. 1259 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor en motorcyklist og en varebil var stødt sammen i krydset ved Køge-Østervang-Rådhusbuen. Personale fra ambulancer, der tilfældigt holdt for rødt lys på Østervang, kom sekunder efter ulykken motorcyklisten til undsætning, men kunne straks konstatere, at motorcyklisten havde pådraget så alvorlige kvæstelser ved sammenstødet med en varebil, at han var dræbt på stedet. Føreren af varebilen – en 27-årig mand fra Polen – var sluppet uskadt fra ulykken. Begge blev indbragt til forskellige sygehuse, hvor begge rutinemæssigt fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol/narkotika, ligesom den polske fører fik behandling for chok som følge af uheldet. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge de implicerede køretøjer og uheldsstedet. Undersøgelserne sammenholdt med flere forskellige vidneudsagn viste, at varebilen kørte ad Køgevej mod syd og foretog i lyskrydset venstresving mod Østervang. Samtidig kørte en mandlig motorcyklist med høj hastighed og på et tidspunkt kun på baghjulet ad Køgevej mod nord, hvorefter han i krydset ved Østervang og med høj hastighed ramte den venstresvingende varebil på dens højre side. Motorcyklisten, der anvendte styrthjelm, blev ved sammenstødet så mange kvæstelser, at han omkom på uheldsstedet. Den omkomne motorcyklist blev senere på eftermiddagen identificeret som en 19-årig mand fra Roskilde De pårørende er underrettet om dødsfaldet. Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring samt analyseresultaterne af de udtagne blodprøver, før politiet kan afgøre sagen.

Uautoriseret tagrensning? / miljøforurening? – Langagervej, Himmelev, Roskilde
110515 – Kl. 1413 anmeldte datteren til en 96-årig mand fra Roskilde, at hendes far lørdag havde indgået en aftale med nogle engelske tagrensere fra et engelsk firma om rensning af taget på hans hus. Den 96-årige havde betalt tagrenserne for arbejdet på forhånd. I forbindelse med selv tagrensningen var den 96-årige blevet kontaktet af naboerne, som klagede over nedfald af “hvidt støv”, som de mistænkte for at være asbest. Naboerne overvejer ifølge anmelderen at anmelde sagen til kommunens miljøafdeling for at få afklaret, hvad indholdet af det “hvide støv” er. Politiet afventer en eventuel kommunal vurdering af, om politiet skal inddrages yderligere i sagen.
Politiet vil igen advare mod uopfordrede tilbud fra udenlandske håndværkere om forskellige håndværksmæssige ydelser. Det er politiets erfaring, at der ofte opstår strid om omfanget af den aftalte ydelse eller om prisen for og kvaliteten af det udførte arbejde, ligesom arbejdet – som i det konkrete tilfælde – måske ikke bliver udført efter gældende, danske regler med risiko for yderligere omkostninger til parterne i den indgåede aftale.

Færdselsuheld – Roskilde
100515 – Kl. 1717 skete et mindre færdselsuheld på Ringstedgade. En 58-årig kvinde fra Roskilde kørte ad Schmeltz Plads mod vest og standsede i krydset ved Ringstedgade for rødt lys. Hun kørte frem, da der blev grønt, og havde til hensigt at standse for en 58-årig kvinde fra Lyngby, der var på vej over i fodgængerfeltet. Foden smuttede på bremsen, og selv om bilisten straks bremsede igen lykkedes det ikke at undgå en påkørsel. Fodgængeren kørt til sygehus til undersøgelse. Hun var heldigvis ikke kommet alvorligt til skade.

Ulovlig forbindelse med fanger – Roskilde
100515 – Kl. 2208 råbte to personer ind til de indsatte i Roskilde Arrest, hvilket man som bekendt ikke må. Politiet fik med det samme fat i en 23-årig fra Frederikssund og kort efter anholdt en hundepatrulje en 21-årig fra Frederiksberg, der forsøgte at stikke af fra stedet. Begge blev løsladt efter afhøring. Sagen afgøres senere i retten.

Spirituskørsel – Roskilde
100515 – Kl. 0100 blev en 35-årig mand fra Polen anholdt og sigtet for spirituskørsel. Pgl. kørte ad Stenkrogen, da han blev standset. Løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Uro – Roskilde
100515 – Kl. 0215 anholdt politiet en 31-årig mand fra Herfølge, der optrådte provokerende på en restaurant i Hersegade. Løsladt senere på natten.
Kl. 0320 blev en 20-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for overtrædelsen af ordensbekendtgørelsen efter at have svinet politiet til verbalt. Løsladt søndag formiddag med en bøde.

Spirituskørsel – Roskilde
080515 – Kl. 1115 anholdt politiet en 37-årig mand fra Roskilde, der kørte bil på Sankt Clara Vej. Han var påvirket og fik udtaget en blodprøve.

Målrettet færdselskontrol – Roskilde
080515 – I tiden fra kl. 1555 til 1714 foretog politiet en målrettet færdselskontrol på Frederiksborgvej i Roskilde 24 biler standset, og der blev oprettet 8 hastighedssager, 3 sager om snak i mobiltelefon under kørsel samt en sag om kørsel uden at benytte sikkerhedssele. Derudover blev tre knallerter undersøgt, og det førte også til tre sager.

Assistance til DSB – Roskilde station – Roskilde
060515 – Kl. 0716 kørte politiet til Roskilde station for at assistere DSB med at fastlægge identiteten på en mand, som brugte en kvindes rejsekort. Politiet fik kontakt med en 28-årig mand fra Holbæk, som ikke kunne redegøre for, hvem den kvindelige indehaver af rejsekortet var. Han blev derfor anholdt, hvorefter politiet fandt ud af, at indehaver af rejsekortet var den anholdtes kæreste. Han blev derfor løsladt, og hans identitetsoplysninger blev videregivet til DSB med henblik på udstedelse af en kontrolafgift.