Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2023/01/04 til 2023/01/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Skomagergade, Roskilde

Kl. 08.36 blev der slået alarm fra et supermarked, hvor to personer var kommet til skade i forbindelse med deres arbejde.

Det viste sig, at en 36-årig mand fra Korsør og en 47-årig mand fra Haslev havde været i gang med at foretage reparationsarbejde på rørene til et køleanlæg i supermarkedet. I forbindelse med lodning af et rør havde en stikflamme ramt begge mænd, der fik forbrændingsskader flere steder på kroppen. Ingen af dem havde pådraget sig livstruende skader.

De to tilskadekomne tog på skadestuen for at blive behandlet for deres skader, og Arbejdstilsynet blev underrettet, så en nærmere undersøgelse af omstændighederne ved ulykken kunne foretages sammen med politiet. Senere skal Arbejdstilsynet og politiet se nærmere på de fremkomne oplysninger for at kunne afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Bekymring for kite-surfer – Roskilde Fjord – Roskilde

Kl. 10.40 rykkede det lokale redningsberedskab og politiet ud til området ved Strandtoften i Jyllinge, idet der var slået alarm om, at en kite-surger på fjorden måske var i nød.

Det lokale redningsberedskab fik kort efter ude på fjorden kontakt til kite-surferen, der var ved godt mod og ikke havde behov for hjælp. Kite-surferen oplyste at have foretaget diverse øvelser til søs, hvilket måske kunne misfortolkes af andre, så surferen forblev til søs.

Bilist med kørselsforbud havde knive i bilen – Roskildevej, Holbæk

Kl. 19.50 stoppede en politipatrulje en 25-årig mand fra Slangerup, som kørte selvom han i sommer blev meddelt et kørselsforbud, da han som ny bilist havde fået to klip for at køre for stærkt. Han havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve og generhvervet sin førerret, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. I bilens sidedør fandt betjentene to knive, som den 25-årige ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Knivene blev beslaglagt, og han blev sigtet for at overtræde knivloven.

Bilen havde den 25-årige lånt, så ejeren blev kontaktet, da turen stoppede her. Bilejeren kan forvente en bøde for at låne sin bil ud til en person uden kørekort.

Butikstyv stjal drømmekagemix, fluespray og trusser – Stationscentret, Roskilde

Fredag anmeldte Føtex i stationscentret en sag fra torsdag i sidste uge, hvor personalet kl. 15.25 havde tilbageholdt en 33-årig kvinde fra Køge, som var gået igennem kassen uden at betale for en række varer.

I en medbragt pose havde kvinden gemt en fluespray, en drømmekage-mix, en pakke frikadeller, en citronpresser, en pung, et bælte, trusser og sæbe til en samlet værdi af 961 kr., som hun vil blive sigtet for at stjæle.

Varerne blev leveret retur til butikken, som ikke havde et erstatningskrav. Kvinden erkendte tyveriet på dagen, og hun kan forvente at høre mere i sagen fra politiet.

Falsk vandværkspersonale bag tyveri og tyveriforsøg – Ringsted / Roskilde

En kvindelig og formentlig falsk vandværksmedarbejder kan måske mistænkes for at stå bag et tricktyveri i Ringsted og et forsøg herpå i Roskilde inden for kort tid torsdag eftermiddag.

Kl. 14.52 kontaktede en 87-årig mand fra Ringsted, at en fremmed kvinde havde ringet på dørtelefonen ved hans lejlighed i Benløseparken, Benløse, Ringsted. Kvinden havde fået ham overbevist om, at hun skulle kontrollere vandtrykket i hans lejlighed, så hun var blevet lukket ind. Måske blev endnu en ukendt person lukket ind, uden at den 87-årige opdagede det.

Den 87-årig blev forvirret af kvindens snak og gik med hende ud på badeværelset, hvorefter døren blev lukket. Under opholdet i badeværelset begyndte kvinden at rode med vandhanen, mens hun fortsat talte konstant.

Efter ca. 15 minutter forlod kvinden lejligheden kl. ca. 14.50, hvorefter den 87-årige kunne konstatere, at formentlig den medsammensvorne havde rodet rundt forskellige steder i lejligheden og i den forbindelse stjålet nogle smykker.

Senere torsdag eftermiddag kl. 16.44 anmeldte pårørende til en 63-årig kvinde fra Roskilde, at en fremmed kvinde under påskud af at skulle kontrollere vandtrykket i hendes lejlighed i Neergårdsparken.

Den fremmede kvinde var blevet lukket ind kl. ca. 16.00 og havde haft et kort ophold i boligen, inden hun forlod stedet. Kvinden eller en medsammensvoren havde rodet forskellige steder i lejligheden, men der var tilsyneladende ikke blevet stjålet noget.

Den 63-årige havde efterfølgende undret sig over, at boligselskabet ikke havde varslet kontrol af vandforsyningen inden kvindens ankomst, hvorfor hun var overbevist om, at der reelt var tale om en tricktyv.

Politiet har undersøgt begge adresser for eventuelle spor efter den mistænkelige og kvindelige tricktyv, der måske kunne være i ledtog med endnu en person, i sager, der kategoriseres som indbrudskriminalitet trods den måde, som kvinden har fået adgang til bopælene.

De to forurettede har samlet givet følgende signalement af den mistænkte: Kvinde, Sydeuropæisk af udseende, 20-25 år, 150-165 cm høj, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hår: mørkt, Talte: Dansk med accent, Iført: mørk tøj.

Politiet opfordrer borgerne til at være skeptiske over for uventede henvendelser fra ukendte personer, der under forskellige påskud måtte forsøge at få adgang. Brug f.eks. en sikkerhedskæde ved dørlåsen i forbindelse med den indledende samtale med personen, indtil formålet med henvendelsen er afklaret.

Fuld, høj og uden kørekort – Trekroner Alle, Roskilde

kl. 23.47 stoppede en patrulje føreren af en personbil på Trekroner Alle i Trekroner, som viste sig at køre hattrick på farlige trafikforseelser. Bilisten, en 35-årig lokal mand, blev i en narkometertest fundet positiv for kokain, han kørte med for høj alkoholpromille og var desuden frakendt førerretten helt frem til 2025 i en tidligere sag om narko- og spirituskørsel.

Bilisten blev anholdt og sigtet for de alvorlige forhold, hvorefter han måtte med en tur om på bagsædet af patruljebilen for at få udtaget en blodprøve på sygehuset. Han blev løsladt kort efter midnat, men vil høre mere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Duebrødrevej, Roskilde

Kl. 11.55 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist var impliceret og måske var kommet til skade.

Det viste sig, at en 55-årig mand fra Roskilde kørte på el-cykel ad Duebrødrevej mod syd og formentlig ikke havde bemærket, at en 46-årig mandlig lastbilchauffør fra Næstved havde slået et støtteben på lastbilen ud over cykelstien på vejen i forbindelse med aflæsning af varer.

Trods tilråb fra lastbilchaufførens side om den kommende, farlige situation nåede cyklisten ikke at standse, hvorfor han påkørte lastbilens støtteben.

Cyklisten oplyste spontant, at han var blevet blændet af solen og ikke havde opdaget støttebenet. En efterfølgende kontrol på en skadestue havde vist, at cyklisten ikke havde pådraget sig behandlingskrævende skader som følge af uheldet, hvorfor politiet blot registrerede omstændighederne herved.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 08.36 var en fodgænger i rundkørslen Køgevej – Ny Østergade blevet påkørt, så ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 35-årig kvinde fra Orø var kørt i en personbil ad Køgevej mod nord og med lav hastighed videre ind i rundkørslen. Herunder kørte hun over foden på en 19-årig kvinde fra Greve, som i fodgængerfeltet var ved at passere Køgevej fra øst mod vest.

Fodgængeren blev i ambulancen bragt til en skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet har optaget rapport om påkørslen for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld – Køgevej, Tjæreby, Roskilde

Kl. 07.39 havde en 39-årig kvinde fra Havdrup formentlig været lidt uopmærksom under kørslen ad Køgevej i nordlig retning, idet hun ikke havde bemærket, at en forankørende personbil med en 53-årig mand fra Bjæverskov bag rattet var standset på grund af køkørsel.

Hun påkørte derfor den 53-åriges bil og blev umiddelbart efter selv påkørt af en 51-årig mand fra Nykøbing F, der ikke kunne nå at standse på grund sammenstødet mellem de to øvrige trafikanter.

Alle tre parterne slap uden behandlingskrævende skader, og da der kun skete materiel skade på de involverede køretøjer, registrerede politiet blot parterne og omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Roskildevej, Solrød Strand

Kl. 13.23 modtog politiet en anmeldelse fra en 43-årig mand fra Lille-Skensved om hensynsløs kørsel, idet den 43-årige oplyste at have været impliceret med en modpart, som ikke var standset. Begge parter kørte på anmeldelsestidspunktet af Roskildevej i sydlig retning kort før Køge Bugt Motorvejen.

En patrulje fik kontakt til anmelderen, der havde optaget fotos af modpartens bil og nummerplade, så politiet kunne senere opsøge og afhøre en 36-årig mand fra Hårlev som fører af modpartens bil.

Politiet har nu afhørt de to parter, der havde modstridende forklaringer om hinandens kørsel, herunder overhalinger og vognbaneskift til ulempe for øvrige trafikanter. På et tidspunkt var parter i forbindelse med en opbremsning stødt sammen, så der var opstået minimale skader på begge parters køretøjer.

Parternes forklaringer og deres sammenstød i trafikken danner nu grundlag for politiets efterforskning i en sag om parternes mulige overtrædelser af færdselsloven under kørslen ad Roskildevej i sydlig retning.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Industrivej, Roskilde

Kl. 09.55 fik politiet melding om endnu et færdselsuheld i Roskilde, idet en cyklist og en bilist var stødt sammen i krydset Østre Ringvej – Industrivej, hvorefter politiet rykkede ud til stedet.

Det viste sig, at en 66-årig mand fra Lejre som cyklist kørte ad Østre Ringvej mod nord i krydset ved Industrivej samtidig med, at en 66-årig kvinde som fører af en personbil kørte ad Østre Ringvej mod syd. I krydset foretog bilisten svingning til venstre mod Industrivej, men stødte sammen med cyklisten.

Cyklisten, der anvendte cykelhjelm, slap uden behandlingskrævende skader, og politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få belyst omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Industrivej, Roskilde

Kl. 11.51 rykkede ambulancepersonale og politiet igen ud til et færdselsuheld i krydset Østre Ringvej – Industrivej, idet to bilister var stødt sammen.

Det viste sig, at 67-årig mand fra Stenløse med en 67-årig kvindelig passager på forsædet var kørt i en personbil ad Østre Ringvej mod syd. I lyskrydset ved Industrivej foretog han svingning til venstre mod Industrivej, men blev under svingningen ramt på bilens højre side af en anden personbil, som en 32-årig mand fra København førte ad Østre Ringvej i nordlig retning.

En påhængsvogn tilkoblet den 67-åriges bil ramte et skilt i midt i krydset som følge af sammenstødet.

Uheldet medførte en delvis spærring af krydset for trafik i nordlig og østlig retning indtil kl. ca. 12.30, hvor de implicerede var fjernet, og trafikregulering i både dette kryds og i det nordliggende kryds ved Københavnsvej kunne ophæves.

Begge 67-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse, hvor især den kvindelige passager blev undersøgt nærmere for en mistanke om en lettere tilskadekomst som følge af påkørslen.

Oprydningsarbejdet efter uheldet var afsluttet kl. ca. 13.00, og politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Kong Valdemars Vej, Roskilde

Kl. 02.42 slog en beboer på Kong Valdemars Vej alarm til politiet, efter at en bilist var forulykket og kørt ind i et hegn på en privat adresse.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en spirituspåvirket, 18-årig mand fra Roskilde, der som fører af en personbil havde kørt ad Kong Valdemars Vej i nordvestlig retning. Kort efter sidevejen Kongebakken var han i en svag venstrekurve fortsat ligeud, så han havde påkørt først en lygtepæl og dernæst et hegn på en privat adresse i højre side af kørselsretningen.

Ingen øvrige trafikanter var blevet involveret i uheldet, og den 18-årige var sluppet uskadt fra uheldet.

Da den 18-årige var påvirket af spiritus og kunne mistænkes for spirituskørsel på uheldstidspunktet, blev han sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Slingrende bilist sigtet for spirituskørsel – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 18.01 fik politiet en anmeldelse om en slingrende bilist, der kørte ad Ringstedvej i sydlig retning i Roskilde.

En patrulje fik i Osted kontakt til og standset den pågældende dansk registrerede personbil, hvor en spirituspåvirket, 28-årig mand fra Spanien var fører. Han deltog i en alkometertest, der gav udslag over det tilladte, hvorfor føreren i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel blev anholdt og anbragt i patruljebilen iført håndjern.

I bilen befandt sig en også spirituspåvirket, 22-årig mand fra Dalmose som passager, og han blev udadreagerende i forbindelse med anholdelsen af føreren, der benyttede uroen på stedet til at forlade patruljebilen kortvarigt.

Passageren måtte også frihedsberøves for at få skabt ro på stedet, og en tilkaldt patrulje assisterede med transporten af de to anholdte til politistationen i Roskilde.

Føreren fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev løsladt senere på aftenen, hvilket også skete for passageren, da han var faldet til ro igen.

Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil føreren høre nærmere fra politiet, mens passageren slap med en tur i detentionen uden at blive sigtet for noget.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 03.53 sigtede og anholdt en hundepatrulje en 18-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel, da han blev stoppet i et rutinetjek på Københavnsvej. En alkomtertest viste en promille over det tilladte, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Sur og vrangvillig mand i nattelivet – Hersegade, Roskilde

Kl. 04.35 fik politiet kontakt til en 18-årig mand fra Slagelse i Hersegade ikke langt fra et diskotek. Den 18-årige var meget fjendtligt indstillet over for politiets tilstedeværelse og fremstod som påvirket af euforiserende stoffer. På grund heraf ønskede politiet at kontrollere ham for eventuel besiddelse af narkotika, men det strittede den 18-årige voldsomt imod. Samtidig råbte han nedsættende ord om politiet, så det endte med to sigtelser for overtrædelse af straffeloven til den 18-årige, som kunne mistænkes for at modsætte sig en anholdelse og for fornærmelig tiltale mod politiet.

Den 18-årige blev løsladt senere på dagen, og politiet fandt ikke nogen euforiserende stoffer på ham i forbindelse med visitationen.

 

Søndag – mandag:

Telefonsvindler arbejdede sent, men forgæves – Roskilde / Køge

I alt fem kvinder blev inden for en time fra kl. ca. 23.30 telefonisk kontaktet af en fremmed mand, der måske ville udnytte de sene telefonopkald til at overraske og forvirre modtagerne af opkaldene.

Hverken tre kvinder på 45, 47 og 62 år fra Roskilde, en 49-årig kvinde fra Viby Sj. eller en 37-årig kvinde fra Køge lod sig overbevise af telefonsvindlerens påstand om, at han ringede fra Fredericia politi, idet hans telefonnummer sluttede på de velkendte politicifre 1448.

Den mandlige telefonsvindler forsøgte at overbevise alle fem kvinder om, at politiet havde opdaget svindel på deres bankkonti. Da kvinderne spurgte nærmere ind til, hvordan man kunne være sikker på, at manden rent faktisk ringede fra politiet, henviste manden til telefonnummeret i nummerviseren, hvilken nogle af dem ikke med sikkerhed troede på og derfor afbrød opkaldet, eller også følte fup-politimanden sig gennemskuet af kvindernes skepsis, så han afbrød samtalen.

Ingen af de fem kvinder blev “taget på sengen” i forbindelse med de sene fupopkald, og politiet har store roser til dem for deres skepsis i forbindelse med fup-politimandens forsøg på at lokke oplysninger ud af dem.

Tissede på gaden – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 04.50 kunne en 20-årig mand fra Kalundborg ikke holde sig længere, så han urinerede på gaden lige ved siden af et diskotek.

Politiet sigtede den 20-årige for sit tisseri på gaden, da adfærden forstyrrede den offentlige orden og kunne vække forargelse. Den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kan allerede nu se efter bøden på 1.000 kr. i sin digitale postkasse.

Søndag – mandag

To retsmøder samme dag – Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi var mandag formiddag en anden politikreds behjælpelig med fremstilling af en mand i fogedretten, idet en 24-årig mand fra Ishøj var i Retten i Roskilde i en færdselssag. Da han også var efterlyst som udeblevet fra Fogedretten i Glostrup, blev han efter afsluttet retsmøde i færdselssagen ført over i Fogedretten i Roskilde, hvorfra han via videolink blev fremstillet for Fogedretten i Glostrup.

Den 24-årige fik dermed to retsmøder overstået i løbet af kort tid, selv om det sidste retsmøde næppe var planlagt for hans vedkommende.

Trafiksynder uden kørekort fanget på video – Roskilde

Kl. 09.23 blev en bilist målt af politiets videobil til at køre alt for stærkt på Darupvej i Roskilde. Bilisten, en 28-årig mand fra Greve blev målt til at køre 77 km/t i byzonen med tilladt 50 km/t. Den 28-årige havde desuden aldrig taget et kørekort, han kørte i påvirket tilstand og anvendte ikke sele under kørslen.

Bilisten blev anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Bilen havde den 28-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort. Den 28-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og han vil høre mere i sin sag, når svaret på blodprøveanalysen kommer.

Ulovlig forbindelse til indsatte i arresten – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 20.35 blev et par patruljer sendt til området ved arresten, idet der blev affyret fyrværkeri i området.

Både kørende og gående patruljer i området omkring arresten og politistationen fandt ikke hverken personer eller afskudt fyrværkeri, så hvad årsagen til lyden af fyrværkeri reelt har været, henstår i det uvisse.

Kl. 22.15 kunne politipersonale på politistationen høre højlydt råben fra området mellem politistationen og arresten, ligesom der kunne ses flere personer i mørket i samme område, hvorfra de havde kontakt til en indsat i arresten.

Kort efter fik politiet i området mellem politistationen og arresten kontakt til fire mænd i alderen 19-24 år fra Køge og Ishøj. Da de alle fire kunne mistænkes for at have sat i forbindelse med en indsat i arresten, blev alle fire sigtet for overtrædelse af straffeloven, der forbyder nogen at sætte sig ulovligt i forbindelse med en fængslet.

De blev alle afhørt til sagen, hvorunder det kom frem, at en af de sigtede havde et familiemedlem indsat i arresthuset, hvilket var årsagen til råberiet. Om nogen af de fire sigtede tidligere på aftenen havde været i området og måske affyret fyrværkeri for at gøre opmærksom på tilstedeværelsen, er uopklaret for politiet.

Alle fire sigtede kan nu forvente at høre nærmere, når sagen bliver afgjort.

Indbrud i Perioden

Lindenborgvej, Roskilde
Flengsager, Svorgerslev, Roskilde (forsøg)
Grønningen, Jyllinge
Himmelev Have, Himmelev, Roskilde
Mølleengen, Jyllinge