Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/09/23 til 2021/10/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – bilist omkommet – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 11.23 fik politiet via alarm 112 melding om et formentlig alvorligt færdselsuheld på Køgevej lidt nord for lyskrydset Køgevej-Salløvvej-Snoldevej Bygade, idet en lastbil og en varebil var stødt sammen. Ambulancer og redningskøretøjer var blevet sendt til uheldsstedet, som politiet afspærrede dels i lyskrydset syd for uheldsstedet, dels i krydset Køgevej-Lufthavnsvej, så redningsindsatsen kunne foregå uforstyrret.
Føreren af den involverede lastbil – en 42-årig mand fra Taastrup – var sluppet fysisk uskadt fra ulykken. Redningspersonalet arbejdede intenst på at få frigjort føreren af varebilen, der i fronten havde store beskadigelse som følge af sammenstødet. Efter frigørelsen af den mandlige fører kunne en læge konstatere på ulykkesstedet, at føreren var afgået ved døden som følge af alvorlige kvæstelser. Der blev således ikke brug hverken den tilkaldte lægehelikopteren eller for hastende ambulancetransport med politieskorte. Føreren blev bragt til et sygehus og senere identificeret som en 29-årig mand fra Amager. Hans pårørende blev efterfølgende underrettet om dødsfaldet og omstændighederne ved ulykken.
En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge de implicerede køretøjer og uheldsstedet i et forsøg på at klarlægge omstændighederne ved uheldet. Den foreløbige konklusion er, at den 42-årige lastbilchauffør kørte ad Køgevej mod syd, da føreren af den modkørende varebil af p.t. ukendte årsager langsomt trak over i lastbilens vognbane, så et frontalt sammenstød ikke kunne undgås. Ved sammenstødet blev varebilen slynget rundt og strejfede bagenden af en personbil, der af en 44-årig kvinde fra Roskilde blev ført også i nordlig retning lige bag varebilen. Rutinemæssigt har politiet fået udtaget en blodprøve af den omkomne fører for at få afklaret, hvorvidt han kunne være påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer under kørslen.
Uheldsstedet var afspærret frem til kl. ca. 14.10, hvor omkørsel ad nærliggende veje øst om Roskilde Lufthavn blev ophævet.

Brand viste sig at være falsk alarm – Knud Den Stores Vej, Roskilde

Kl. 22.06 fik politiet et alarmopkald om en mulig ildbrand i en lejlighed tilhørende en 39-årig mand, som ikke var hjemme. Ved politiets og brandvæsnets nærmere undersøgelser viste det sig, at der var tale om en LED-lampe, som var tændt i lejligheden og som lyste med et blafrende skær, således at det fra gaden lignede en ildebrand. Den 39-årige ejer af lejligheden aftalte med politiet, at han ville komme hjem og få slukket lampen, og politiet kørte videre til andre opgaver.

Beruset mand fik lov at falde til ro på politistationen – Roskilde

Kl. 00.39 anholdt en patrulje en beruset 25-årig mand fra Roskilde ved en beværtning på Jernbanegade. Manden blev taget med på politistationen og fik lov at falde til ro i detentionen. Kl. 06.50 blev han løsladt til gaden.

Mand tilbragte natten på politistationen – Roskilde

Kl. 01.42 blev politiet tilkaldt til en beværtning på Jernbanegade, hvor de anholdt en mand, som ikke ville følge politiets anvisninger om at forlade stedet. Manden var i politiets varetægt indtil næste morgen, hvor han kl. 08.05 blev løsladt til gaden.

Færdselsuheld – Gøderupvej, Gøderup, Roskilde – Lejre

Kl. 16.30 anmeldte ejeren af en hæk, at hækken netop var blevet påkørt af en varebil, hvis fører var gået fra stedet. En hundepatrulje blev sendt til uheldsstedet, hvorfra færd efter føreren af varebilen kunne følges til en gård i nærheden, hvor politiet fik kontakt til en uskadt, 36-årig mand fra Køge. Han blev af anmelderen genkendt som værende føreren af den forulykkede varebil, hvis ene forhjul var blevet beskadiget. Den 36-årige var ædru, men i forvejen frakendt kørekortet, så han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves. Han blev i forbindelse med uheldet sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, som den 36-årige vil høre nærmere om fra politiet.

Grundlovsforhør – Indbrud i klubhus – Fiskervejen, Veddelev, Roskilde

Kl. 17.05 undrede en lokal, opmærksom borger sig over, at en fremmed mand gik rundt inde i et klubhus, som kun medlemmer havde adgang til. Desuden var der blevet knust en rude. Politiet kørte til stedet og fik inde i klubhuset kontakt til en 51-årig mand fra Letland, som var i færd med at gennemrode et skab på stedet. Han kunne ikke redegøre for sin færden på stedet og blev efterfølgende anholdt for indbrud i klubhuset ved at knuse en rude. I forbindelse med anholdelsen fandt politiet den 51-årige i besiddelse af effekter, der stammede fra en andet indbrud i en spejderhytte på Havnevej, Roskilde, for to dage siden. Her var en fremmed mand kl. ca. 18.20 blevet overrasket inde i spejderhytten, men forsvundet inden politiets ankomst til stedet.
Den anholdte blev sigtet for begge indbrud og forblev i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør fredag kl. 11.30 i Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling.

Udenlandsk butikstyv fik straksbøde – Svogerslev Hovedgade, Roskilde

Kl. 17.36 tilbageholdt personalet i Meny i Svogerslev en udenlandsk butikstyv, som havde stjålet kalvefilet og en ramme dåseøl til en samlet værdi af 432 kr. Personalet tilbageholdt manden uden for butikken og tilkaldte politiet.

Patruljen anholdt og sigtede manden, en 32-årig mand fra Rumænien for butikstyveri, og han blev taget med til politistationen til afhøring med tolk. Varerne blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav.

Den 32-årige havde været sammen med en anden mand, da han begik tyveriet. Det lykkedes denne mand at forlade stedet, og politiet fik ikke fat i ham. Den 32-årige erkendte tyveriet, betalte en straksbøde på stedet, og blev herefter løsladt

Narkokørsel i frakendelsestiden igen – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 19.05 kørte en hundepatrulje på Holbækmotorvejen mod vest, da de bragte en personbil til standsning ved rastepladsen ved Torkilstrup i Lejre. Føreren af bilen var en gammel kending af politiet, en 41-årig mand fra Gørlev, som havde adskillige sager om kørsel i påvirket tilstand og kørsel i frakendelsestiden på samvittigheden og ved dagens kontrol var der igen bid.

Den 41-årige var påvirket af amfetamin og han kørte, selvom han var frakendt førerretten indtil 2026 på grund af de tidligere domme for narkokørsel. Han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Bilen var en han havde lånt, så politiet kunne ikke konfiskere køretøjet. Ejeren kan dog forvente at få en sigtelse for at overlade sin bil til en fører uden kørekort. Den 41-årige vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 00.13 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Slangerup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. I forbindelse med visitationen af den 25-årige fandt politiet ham i besiddelse af 3,6 gram hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 25-årige, der vil høre nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselsuheld – Svogerslev Hovedgade / Nordgaardsvej, Svogerslev, Roskilde

Kl. 08.13 var en bilist og en cyklist stødt sammen i krydset Svogerslev Hovedgade – Nordgaardsvej, så både ambulancepersonale og politiet blev sendt til uheldsstedet. Cyklisten var kommet lettere til skade og blev i ambulancen bragt til skadestuen i Køge til undersøgelse og fornøden behandling.
En 70-årig kvinde fra Roskilde var i en personbil kørt ad Svogerslev Hovedgade mod vest, inden hun i krydset ved Nordgaardsvej ville svinge til højre i nordlig retning. Samtidig kørte en 13-årig dreng fra Roskilde på cykel ad Svogerslev Hovedgade i samme retning som bilisten, men i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset ved Nordgårdsvej. I forbindelse med svingningen til højre stødte bilisten sammen med den ligeudkørende cyklist, der ikke kunne undgå påkørsel af bilens højre side. Politiet optog rapport om uheldet på grund af cyklistens personskade og en mistanke om overtrædelse af vigepligtsreglerne i forbindelse med højresvingningen.

Kvinde i kritisk tilstand efter uheld – vidner søges fortsat – Roskilde

En 75-årig kvindelig cyklist fra Roskilde er fortsat indlagt, efter hun søndag ca. kl. 13.19 var involveret i et uheld, hvor hun stødte sammen med en knallert på Køgevej ved Gartnervang i Roskilde. Hun væltede på cyklen og slog hovedet alvorligt, selv om hun havde cykelhjelm på. Hendes tilstand er kritisk, og det har derfor ikke været muligt for politiet at afhøre kvinden.

Den 60-årige knallertfører blev efter uheldet anholdt og fik udtaget blodprøver, da der er mistanke om, at han var påvirket under kørslen. Han er afhørt til sagen.

På gårsdagens døgnrapport efterlyste politiet vidner, som så uheldet mellem knallerten og cyklisten på Køgevej ud for Gartnervang, men det har desværre ikke ført til, at nogen borgere har henvendt sig.

Det er vigtigt for at få belyst det alvorlige uheld, at politiet får alle mulige vidners forklaringer. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Indbrud i biler efter dyrt inventar – Roskilde

Politiet fik fredag morgen anmeldelse om indbrud i tre biler begået natten mellem torsdag og fredag. På Rønne Allé blev ruden til en BMW knust og herefter kunne bilens åbnes. Fra bilen blev stjålet instrumentpanel, rat, airbag og radio/styresystem og diverse tøj, briller og sko. Indbruddet blev begået mellem torsdag aften kl. 22.30 til fredag morgen.

På Klosterengen holdt en BMW parkeret i en indkørsel, da låsen blev opbrudt og der blev stjålet instrumentpanel, og radio/styresystem begået mellem kl. 17.45 torsdag og frem til fredag morgen.

Tidligt fredag morgen mellem kl. 08.05-08.45 blev begået indbrud i en BMW, der holdt parkeret i en indkørsel på Platanvej. Fra bilen blev stjålet instrumentpanel og GPS anlæg.

Vidner som har bemærket noget mistænkeligt i de områder, hvor bilerne blev opbrudt bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring 114, hvis du har set personer eller mistænkelige køretøjer i villakvarterne i Roskilde vest eller omkring Klosterengen sent torsdag eller tidligt fredag morgen.

Panttyveri – Hyrdehøj Alle, Roskilde

Kl. 20.01 anmeldte personalet i Fakta i Hyrdehøj, at de kort forinden havde tilbageholdt en mand, som havde stjålet tomme kasser med pant fra butikken, som han efterfølgende havde indløst i pantautomaten i forretningen. En patrulje kørte til supermarkedet, hvor en 60-årig mand fra Roskilde, på overvågningen kunne ses stjæle ølkasser og tomme flasker fra butikken, som han herefter indleverede til pantudbetaling ved flaskeautomaten. Han havde lavet dette nummer fire gange, og havde i den forbindelse fået udbetalt pantboner for i alt 330 kr. Den 60-årige blev dog afsløret af butikspersonalet, som anmeldte sagen. Han blev sigtet for butikstyveri og afhørt til sagen, som han erkendte. Den 60-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Lørdag – søndag:

Mistænkelig mand – Algade, Roskilde

Kl. 10.40 undrede en lokal mand sig over en udenlandsk mands adfærd på gågaden i den centrale del af Roskilde by. Den udenlandske mand gik tilsyneladende rundt med mobiltelefoner, som han forsøgte at sælge til tilfældige forbipasserende. Manden havde et stort sort skæg og var iført en jakke med blomstret mønster og joggingbukser. En patrulje kørte til området, men det lykkedes ikke at finde manden for at få afklaret, hvad mandens ærinde omhandlede.

Snyd med alder på diskotek – Roskilde

Kl. 20.17 kontaktede personalet på et diskotek politiet, fordi der var mistanke om, at der iblandt en gruppe unge, der havde købt alkoholiske drikke, formentlig befandt sig en ung mand, der ikke var fyldt 18 år. Personalet havde afkrævet de unge dokumentation for deres alder, men mente, at en fra gruppen havde fremvist et personligt dokument tilhørende en anden ung mand over 18 år.

En patrulje fik på diskoteket kontakt til en 17-årig ung mand fra Roskilde, som lovligt kunne være gæst frem til kl. 23.00. Den 17-årige var i besiddelse af et kørekort tilhørende en 18-årig mand fra Egedal kommune, og personalet havde fattet mistanke om, at den 17-årige forsøgte at snyde sig ældre, fordi personalet genkendte navnet på det fremviste kørekort fra anden hændelse på diskoteket på et tidligere tidspunkt. Desuden havde personalet hørt andre omtale den 17-årige med et andet navn end navnet på kørekortet.

Den 17-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om misbrug af et ægte dokument (kørekort) over for personalet på diskoteket, så han kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af dette misbrug af en andens kørekort. Den 17-åriges værge er underrettet om sagen, som også undersøges i forhold til den 18-åriges udlån af sit kørekort. Kørekortets ejer var nemlig også til stede på diskoteket og fik sit kørekort genudleveret.

Vidner søges til uheld med tilskadekommen cyklist – Køgevej, Roskilde

Kl. 13.19 skete et sammenstød imellem en 75-årig kvindelig cyklist og en 60-årig mand på knallert, som begge kørte på cykelstien langs Køgevej ud for Gartnervang mod Roskilde by. Politiet søger vidner i sagen, som kan være med til at belyse, hvordan uheldet skete.

De to køretøjer stødte formentlig sammen i forbindelse med, at knallerten overhalede cyklisten på cykelstien, men politiet vil meget gerne i kontakt med borgere, som overværede uheldet og kan komme med oplysninger i sagen.

Den 75-årige cyklist fra Roskilde væltede som følge af sammenstødet og slog hovedet mod en kantsten. Selvom hun havde cykelhjelm på, kom hun til skade og blev bragt til behandling på sygehuset i ambulance. Den 60-årige mand fra Roskilde, som førte knallerten slap uskadt fra uheldet.

Politiet kørte til stedet for at på klarlagt omstændighederne omkring uheldet. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, da der var mistanke om, at den 75-årige var kommet alvorligt til skade. Patruljen testede den 60-årige knallertfører med narko- og alkometeret, som viste, at han havde en promille over det tilladte. Den 60-årige blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, som også vil vise, om den 60-årige havde andre ulovlige stoffer i blodet. Han blev efterfølgende taget med til politistationen til afhøring.

Bilinspektøren undersøgte uheldsstedet og knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da der var mistanke om, at knallerten var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t.

Efter afhøringen og undersøgelserne på stedet var afsluttet, vurderede anklagemyndigheden sagen, men fandt ikke grundlag for at fremstille den 60-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet af blodprøverne foreligger.

Politiet har endnu ikke kunne afhøre den 75-årige cyklist, da hun fortsat er indlagt til behandling med alvorligt hovedtraume. Vidner som så uheldet ske, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Jyllingehøj, Jyllinge