Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/09/03 til 2021/09/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Eftersøgning afslørede narkobesiddelse – Roskilde

Kl. 17.05 henvendte politiet sig på en adresse i den vestlige del af Roskilde by for at lede efter en 43-årig mand fra Roskilde, der var udeblevet fra en afsoning af en frihedsstraf for narkotikabesiddelse. På adressen traf politiet indledningsvist en 31-årig kvinde fra Roskilde, som blev gjort bekendt med årsagen til politiets henvendelse. Ved en efterfølgende ransagning af hendes bopæl for at lede efter den efterlyste 43-årige mand traf politiet netop ham sammen med en 57-årig mand i stuen, hvor der på et bord var tydelige rester af noget hvidt pulver.

Efter frihedsberøvelsen af den 43-årige med henblik på afsoning af frihedsstraffen blev stedet grundigere undersøgt med hjælp fra en narkohund, som blev tilkaldt. Ved ransagningen nu efter narkotika fandt politiet nu godt 30 gram amfetamin, så den 31-årige kvinde blev også anholdt som mistænkt at have en rolle i besiddelse af stoffet. Den 57-årige mandlige gæst fandtes i besiddelse af en ulovlig kniv, ca. ½ gram amfetamin og en halv joint, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, inden han blev bortvist fra stedet efter beslaglæggelse af de ulovlige effekter.

De to anholdte blev begge sigtet for at besiddelse af de godt 30 amfetamin og afhørt til sagen, inden politiet efter en grundig juridisk vurdering løslod kvinden og overdrog manden til Kriminalforsorgen til iværksættelse af afsoning. Alle tre sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Uro i nattelivet – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 01.23 rykkede flere patruljer ud til uorden på Hestetorvet, hvor der var slåskamp mellem flere personer. Det lykkedes at få genskabt roen og få et overblik over, at i alt tre mænd på hhv. 20, 23 og 23 år fra Roskilde og Jyllinge havde pådraget sig diverse kvæstelser efter slag og snitsår fra glas og flasker, der ifølge videoovervågningen var blevet slået med. Politiet foretog frihedsberøvelse af en 22-årig mand fra Hedehusene med henblik på at få afklaret hans rolle i slagsmålet. De tre forurettede blev sendt på skadestuen til behandling og registrering af de skader, som de havde pådraget sig. Den frihedsberøvede, 22-årige mand blev senere på natten løsladt, men politiet efterforsker videre i sagen om grov vold i nattelivet i et forsøg på at få stillet de rette personer til ansvar i forbindelse med slagsmålet på torvet.

Søndag – mandag

Forebyggende besøg på uddannelsesinstitutioner – Holbæk og Roskilde

Politiet har i denne uge gennemført forebyggende besøg på uddannelsesinstitutioner i Holbæk og Roskilde efter aftale med uddannelsesinstitutionerne. Politiets hundes markeringer betød, at ni personer blev visteret af politiet, og 2 personer blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer til eget brug i Holbæk. I Roskilde gjorde politiet to fund. Personerne er sigtet i sagerne, og vil høre nærmere herom fra politiet. Politiet vil opfordre til, at personer med misbrug eller pårørende til personer med misbrug benytter sig af muligheden for anonym rådgivning med henblik på at komme ud af deres misbrug. I Holbæk kan Ungebehandlingen Sofiehuset hjælpe og i Roskilde kan Spottet hjælpe. På sundhed.dk kan lignende tilbud i kredsens andre kommuner findes.

Narkokørsel – Darupvej, Roskilde

Kl.20.50 standsede politiet en bil, og konstaterede at bilen lugtede af hash. Politiet mistænkte, at føreren, en 22-årig mand fra Jyllinge, var påvirket af narkotika, og manden blev derfor anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget an blodprøve. I bilen fandt politiet ca. 50 gram hash, som blev konfiskeret af politiet. Manden vil få afgjort forholdene, når resultatet af blodprøven er klart.

Gasudslip undersøges som arbejdsulykke – Bryggerbakken, Ågerup, Roskilde

Kl. 11.43 blev en gasledning gravet over i forbindelse med et kloakarbejde på Bryggerbakken i Ågerup, så der skete et større gasudslip. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor alle forbehold blev taget for at sikre at ingen kom noget til. Et plejecenter på Gundsølillevej blev evakueret, da vinden blæste i retning mod plejehjemmet, som ligger lige over for det sted, hvor ledningsbruddet skete. Personale og 29 beboere blev flyttet i sikkerhed på Ågerup Bibliotek, som er beliggende uden for den krævede sikkerhedsradius. Efter ca. 45 min blev der sat en klemme på gas-ledningen og udslippet standset. Efter en grundig udluftning kunne plejehjemmets beboere og personalet igen vende retur.

Gundsølillevej var afspærret i lidt over en time, mens redningsberedskabet arbejdede på stedet og busruter forbi stedet blev omlagt. Ingen meldes at være kommet noget til i forbindelse med gasudslippet. Politiet underrettede Arbejdstilsynet om sagen, som nu vil se nærmere på, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med udslippet.

Fire narkokørsler – Lejre, Roskilde, Ringsted og Køge

kl. 14.55 bemærkede en politipatrulje en bilist, som kørte uden sikkerhedssele. Bilen blev standset på Bygaden i Kirke-Hyllinge, Lejre. Det viste sig at føreren, en 33-årig mand fra lokalområdet, var blevet frakendt sin førerret i en tidligere sag om narkokørsel. Han blev testet med narkometeret, som viste at han også ved dagens kontrol var påvirket af stoffer. Den 33-årige blev derfor anholdt, sigtet for kørsel i frakendelsestiden, uden sikkerhedssele i påvirket tilstand. Bilens ejer blev sigtet for at overlade sin bil en person uden gyldigt kørekort.

kl.16.55 kørte en patrulje ved Risø på Frederiksborgvej i Roskilde. En bilist blev rutinemæssigt bragt til standsning, hvor det viste sig at føreren, en 38-årig mand fra Roskilde, var påvirket af hash. Han erkendte at have røget hash dagen før, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Bilen blev ransaget, men betjentene fandt intet ulovligt i køretøjet.

Kl. 18.00 blev en 25-årig mand fra Kolding standset på Østre Ringvej i Ringsted i en rutinekontrol. En test med narkometeret viste positiv for amfetamin, hvilket den 25-årige nægtede at have indtaget. Han blev anholdt, sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer og taget med til en blodprøveudtagelse. Når politiet får resultatet af blodprøven vil det blive klarlagt, om den 25-årige havde indtaget stoffer eller medicin som ikke var blevet udstedt til ham via en lægeordineret recept.

Kl. 22.45 standsede politiet en 27-årig kvinde fra Viby Sj. i en personbil på Søndre Centervej i Køge. Hun erkendte at have indtaget euforiserende stoffer forud for kørslen, hvilket blev bekræftet ved en test med narkometeret. Hun blev sigtet, anholdt og sat i patruljebilen for at blive kørt til en blodprøveudtagelse på sygehuset.

Alle de anholdte blev løsladt efter blodprøveudtagelserne, og nu venter politiet på resultatet, hvorefter de sigtede vil få besked om sagens videre gang.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, østgående – Roskilde

Kl. 06.59 skete et sammenstød mellem en 68-årig mand fra Jyderup, en 40-årig kvinde fra Asnæs og en 34-årig mand fra Kirke-Såby. Den 68-årige mand kørte i 2. vognbane i tæt trafik og nåede ikke at bremse, da den 40-årige kvinde bremsede foran. Det betød, at den 68-årige ramte den forankørende, som derefter kørte ind i den 34-årige mand fra Kirke-Såby. Ikke alle biler kunne køre fra stedet, og det betød, at 2. vognbane var spærret. En skiltevogn kørte til stedet, og en ambulance blev tilkaldt for at Kl. 07.40 var begge baner igen åbne og bilerne var flyttet ind i nødsporet. Der var ikke yderligere for politiet på stedet.

Brand i svømmehal – Bymarken, Roskilde

Kl. 14.36 kørte politi og brandvæsen til brand i den netop ny restaurerede svømmehal i Roskildebadet. Alle personer blev evakueret fra svømmehallen, og ingen kom til skade i forbindelse med branden. Branden opstod formentlig i forbindelse med reparation af tagpap på bygningen, hvor de brændte under taget. Brandvæsnet brød taget op, og fik slukket branden før den fik rigtig fat i bygningen. Der skete derfor begrænsede skader på svømmehallen, som kunne genåbne igen dagen efter. Politiet optog rapport om branden, for at belyse omstændighederne og fastslå brandårsagen.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Grønningen, Roskilde

Kl. 21.05 standsede en patrulje en bilist i en rutinekontrol på Grønningen i Himmelev. Føreren af bilen, en 28-årig mand fra Vejle, havde ikke noget kørekort, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere frakendelse, så han førerret var blevet inddraget. Den 28-årige blev sigtet for kørsel uden førerret. Det var ikke første gang, at han blev stoppet i at køre bil uden kørekort. Han havde flere tidligere lignende sager, så politiet kunne beslaglægge bilen, som det er muligt ifølge færdselslovens regler om konfiskation af køretøjer, hvis man kører uden kørekort i gentagelsestilfælde. Den 28-årige accepterede beslaglæggelsen og bekendtgjorde, at han måtte ud at købe sig en ny bil hurtigst muligt, da han var afhængig af at kunne køre i sit job. Betjentene vejledte ham om, at få generhvervet sit kørekort, da han ellers risikerede at mister flere køretøjer. Om bilen bliver endeligt konfiskeret vil blive afgjort ved et senere retsmøde.

Lørdag – søndag

Mand anholdt med skydevåben – Nygade, Roskilde

Kl. 15.43 havde politiet en aktion på en lejlighed i Nygade, Roskilde, hvor der var mistanke om, at en mand var i besiddelse af et skydevåben. Politiet frygtede at han kunne finde på at bruge våbnet og tog alle forbehold, for at sikre at ingen skulle komme noget til. Politiet kørte talstærkt til stedet med flere patruljer og hundepatruljer.

Omkring kl. 17.57 anholdt politiet tre mænd på 22, 58 og 60 år fra Roskilde, som havde opholdt sig i lejligheden. Ingen kom noget til ved aktionen. Politiet ransagede lejligheden, hvor der blev fundet et gevær og ammunition. De tre mænd blev alle sigtet for at overtræde våbenloven og taget med til stationen til afhøring. Den 58-årige blev sat i detentionen til afrusning for alkohol og først afhørt senere, da han var egnet til at afgive forklaring. De blev alle løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling, og nu undersøger politiet det fundne våben og sagen nærmere, for at fastslå om alle tre mænd kan stilles til ansvar for at besidde det.

Indbrud i Perioden

Frederiksborgvej, Roskilde