Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/05/28 til 2021/06/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Gadstrup, Roskilde

Kl. 09.20 kom et alarmopkald om, at der var sket en arbejdsulykke ved en vejsikringsvirksomhed, hvor en 57-årig mand fra Roskilde var kommet i klemme i forbindelse med flytning af et betonautoværn. Politi og ambulance kørt til stedet, hvor personale på stedet havde fået reddet den 57-årige mand væk fra betonklodsen. Den tilskadekomne blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han fik konstateret frakturer i sit ben.

Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykke og kørte til stedet for at undersøge omstændighederne. Politiet optog rapport om ulykken og afhørte vidner. Når Arbejdstilsynets rapport er færdig vil politiet tage stilling til, om der er sket brud på Arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Brandundersøgelse – Pilevænge, Snoldelev, Gadstrup – Roskilde

Kl. 11.19 rykkede brandvæsnet og politiet i anledning af en melding om ildebrand i en garage. Politiet kunne ved ankomsten til brandstedet konstatere, at branden havde bredt sig fra garagen til selve beboelsen. Med hjælp fra naboer var den 95-årige kvindelige beboer kommet ud i sikkerhed, medens brandvæsnet foretog slukningsarbejdet på stedet. Branden var blevet opdaget af en nabo, der havde set røg fra området ved den 95-åriges trægarage. Trods brandvæsnets indsats udbrændte trægaragen, og branden havde bredt sig til tagkonstruktionen på selve beboelsen, inden brandvæsnet fik slukket hele branden. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere, idet en havemand hos den 95-årige måske kan have benyttet en ukrudtsbrænder i området ved trægaragen tidligere på formiddagen.

DYT! Bakgearsuheld – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 13.12 skete et uheld i krydset i det kendte “Spritkryds” på Søndre Ringvej/Ringstedgade, som ligger tæt ved den gamle spritfabrik på Holbækvej. En 34-årig mand fra Lejre kørte fra Roskilde mod sydvest ad Ringstedgade, hvor han standsede for rødt i krydset. Han opdagede, at han var kørt for langt hen over vigelinjen, så han satte bilen i bakgear, for at komme tilbage på rette plads. Det må formodes, at han ikke fik orienteret sig bagud før, han satte i gang med at bakke. For bag ved holdt imidlertid en 68-årig kvindelig bilist fra Roskilde, som dyttede med bilens horn, for at undgå at den bakkende bil kørte ind i hendes bil Den 34-årige fortsatte dog det til trods kørslen baglæns, så han påkørte den 68-åriges bil. Ingen personer kom noget til ved uheldet, som skete ved lav fart, men der kom et par buler i bilerne. Politiet registrerede uheldet.

Mand fængslet efter knivstik – Borgediget, Roskilde

Lørdag blev en 24-årig mand med adresse i Ringsted Kommune varetægtsfængslet i en sag om knivstik, som fandt sted fredag aften omkring kl 01.29 på gaden ud for en adresse på Borgerdiget i Roskilde. Den 24-årige, som var i følgeskab med en 23-årig mand fra Roskilde, er mistænkt for at have stukket en 22-årig mand fra Slagelse og have snittet en 22-årig mand fra Roskilde i armen i forbindelse med, at der opstod tumult mellem parterne ved en spontan opstået uoverensstemmelse. De to forurettede i sagen blev behandlet på skadestuen, men deres skader var ikke kritiske. Den 23-årige mand fra Roskilde var kortvarigt anholdt i sagen, men blev løsladt uden at være blevet sigtet.

Den 24-årige mand blev ved grundlovsforhøret fremstillet som sigtet for grov vold og varetægtsfængslet til den 24. juni 2021.

Politiet søger vidner til episoden. Borgere som har bemærket tumult eller optrinnet forud for tumulten på Borgerdiget i Roskilde Centrum natten til lørdag omkring kl. 01.29, bedes politiet kontaktes på telefon 114.

Lørdag – søndag:

 

Bortvisning af unge – Sortebrødreplads, Roskilde

Kl. 19.52 fik politiet en anmeldelse om uro og larm fra et parkeringshus, hvor politiet senere traf seks unge mænd i alderen 16-19 år, der alle blev bortvist fra stedet. Ingen af dem blev sigtet for noget i anledning af deres adfærd.

Sidste skoledag uden problemer i Roskilde

Torsdag var sidste skoledag for mange elever på nogle ungdomsuddannelsesinstitutioner i Roskilde. Politiet havde en forventning om, at de unge efter skoledagens afslutning ville samles – traditionen tro – i det offentlige rum forskellige steder i Roskilde by i løbet af eftermiddagen og aftentimerne for at fejre afslutningen på undervisningsdagene.
Nærbetjente og øvrigt politipersonale foretog derfor tilsyn forskellige steder i Roskilde frem til kl. ca. 22.00 torsdag aften, og det overordnede indtryk var, at der overalt var en god stemning, og at de unge respekterede de gældende corona-regler. Via dialog med de unge fik politiet den opfattelse, at de unge havde noteret sig de henstillinger fra både skole og Roskilde Kommune om hensigtsmæssig adfærd i forbindelse med færden i det offentlige rum for bl.a. at undgå coronasmitte.

Politiet førte tilsyn i bl.a. Folkeparken, Byparken, på havnen, Vigen strandpark, Roskilde Ring og ved Himmelsøen, hvor der overalt var god stemning og respekt for coronareglerne. Ingen af stederne traf politiet større grupperinger end ca. 30 personer, så gruppernes størrelse var ikke i nærheden af det gældende forsamlingsforbud på max. 100 personer udendørs. Endvidere bemærkede politiet, at ingen havde medbragt lydanlæg eller soundboxe, hvis brug jævnligt er til væsentlig ulempe for de nærmeste naboer.
Politiet håber derfor fremadrettet at se samme gode adfærd, når andre uddannelsesinstitutioner afvikler sidste skoledage i den kommende tid både i Roskilde og andre steder i politikredsen.

Påvirket fører var frakendt kørekortet – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 10.15 kørte en patrulje fra færdselsafdelingen på Holbækmotorvejen i sydvestlig retning ved Roskilde, hvor en 28-årig mand fra Greve blev rutinemæssigt standset i en varebil. Det viste sig, at den 28-årige var frakendt førerretten i en hastighedssag og han var desuden påvirket af hash under kørslen. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en halvt røget hashjoint mellem sæderne. Den 28-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Jointen blev beslaglagt og vil senere blive destrueret. Føreren blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer vil han høre mere fra politiet i sine sager.

Jernbaneloven – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 18.15 anmeldte togføreren i toget som kørte fra Roskilde til Kalundborg, at han kort forinden havde set en ung mand løbe over skinnerne ved spor 1 og 2, for at nå toget. Da den unge mand ville stige på toget konfronterede togføreren ham, og bad ham om ikke at stige på toget. Den unge mand steg alligevel på toget, så politiet kørte til Roskilde Station og traf den mistænkte, en 17-årige ung mand fra Kalundborg.

Han blev sigtet for at overtræde Jernbaneloven ved at gå på skinnerne og blev bedt om at forlade toget. Han erkendte forholdet og indvilligede i at tage det næste tog. Den 17-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Den 17-årige kan forvente en bøde for sin ubetænksomme adfærd. Heldigvis kom ingen til skade ved episoden, men det kan være medføre stor fare at færdes på skinnerne.

Indbrud i varegård ved supermarked – Hyrdehøj Bygade, Roskilde

Kl. 11.07 anmeldte personalet fra supermarkedet Kvickly, at der havde været indbrud i forretningens varegård i løbet af natten. Ifølge videoovervågningen var tre personer alle iført refleksveste brudt i varegården, hvorfra de havde stjålet 150-250 kvartpaller. Tyveriet var sket i tidsrummet kl. 03.21 – 03.34, og de stjålne paller var formentlig transporteret væk i en hvid varebil. Politiet forsøger nu at få både de tre personer og køretøjet identificeret ud fra bl.a. videoovervågningen og eventuelle henvendelser fra personer, der måtte have været i området og bemærket noget usædvanligt ved supermarkedets varegård. Oplysninger i sagen bedes givet til politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld på motorvejen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 16.46 skete et uheld på Holbækmotorvejen mellem to biler som kørte mod vest, da en 65-årig mand fra København kørte op bag i en forankørende bilist, formentlig fordi han fik et ildebefindende under kørslen. Den 65-årig mand stødte ind i en 56-årig kvinde fra Ølstykke, hvorefter den 65-åriges bil kørte af motorvejen og endte i rabatten, hvor bilen kørte frontalt ind i en lystmast.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 65-årige var ved bevidsthed, men han var kommet alvorligt til skade ved ulykken. Han blev frigjort fra sin bil af brandvæsnet og kørt med motorcykeleskorte til sygehuset, da hans tilstand var kritisk. Han blev senere fløjet til Rigshospitalet med helikopter, da han havde pådraget sig alvorlig personskade i form af brud og indre blødning. Han tilstand var blevet stabiliseret, og han var ikke længere i kritisk tilstand.

Den 56-årige kvinde slap uskadt fra uheldet, med en mindre skade bag på bilen. Politiet underrettede Vejdirektoratet og den skadede lysmast, og optog rapport om det alvorlige uheld.

Kvinde død i brand i etageejendom – Æblehaven, Roskilde

Kl. 04.42 kom et alarmopkald om en voldsom brand i en lejlighed i en etageejendom i Æblehaven i Roskilde. En beboer på førstesal havde set flammer foran sit vindue og slået alarm. Politi og redning kørte talstærkt til stedet, hvor ilden havde kraftigt fat i stuelejlighed, og der blev iværksat evakuering af ejendommen. I stuelejligheden blev fundet en livløs kvinde, som blev bragt ud til ambulance, men hendes liv stod ikke til at redde. De øvrige personer i ejendommen blev reddet ud, og de blev tilset i ambulance for røgforgiftning. To voksne og et spædbarn blev bragt til sygehuset til observation for røgforgiftning og en kat blev fundet død i en lejlighed. Brandvæsnet fik slukket branden, som forårsagede store skader i stuelejligheden, men som ikke nåede at sprede sig til de øvrige lejligheder.

Politiet undersøgte brandstedet, som ikke gav grund til at mistænke, at der var sket noget kriminelt i forbindelse med branden. Den afdøde kvinde blev senere identificeret til at være stuelejlighedens beboer, en kvinde i 60′;erne. Politiet forsøger nu at underrette pårørende til den afdøde.

Brandstedet skal nu undersøges af politiets brandefterforskere, som i samarbejde med kriminalteknikere fra NKC (National Kriminalteknisk Center) torsdag formiddag vil forsøge at fastslå brandårsagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 04.50 var to bilister stødt sammen på motorvejen i det østgående spor mellem afkørslerne 13 og 12 på Holbækmotorvejen ved Roskilde. Det viste sig, at kun parternes biler havde lidt overlast, idet de to førere begge var sluppet med forskrækkelsen. En 19-årig mand fra Kalundborg havde i en varebil kørt lidt hurtigere end den forankørende trafik, hvilket endte med, at han formentlig på grund af uopmærksomhed var kørt op i bagenden på den forankørende personbil ført af en 59-årig kvinde fra Højby Sj. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet, så politiets arbejde på uheldsstedet var overstået i løbet af ca. 30 minutter.

Motorcyklist og bil i uheld – Hornsherredvej/Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 15.36 stødte en motorcyklist sammen med en bilist ved afkørslen fra Holbækmotorvejen ved Hornsherredvej i Roskilde, Lejre kommune. En 72-årig mand fra Holbæk kom kørende på motorcykel ad Hornsherredvej mod syd, da en bilist kørte fra hellepladsen ved afkørslen fra Holbækmotorvejen ud på Hornsherredvej foran ham.

Bilisten, en 69-årig kvinde fra Kirke-Såby, kørte fra Holbækmotorvejen ad afkørslen mod nord, hvor hun skulle svinge til venstre mod syd ad Hornsherredvej. Da hun kørte frem fra hellepladsen mellem de to spor på Hornsherredvej, overså hun motorcyklisten, som ramte hendes bil bagpå. Motorcyklisten forsøgte at undvige, men kunne ikke undgå påkørslen. Han væltede på motorcyklen og slog sig.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, og der blev også sendt lægehelikopter til stedet i tilfælde af, at den 72-årige motorcyklist skulle være kommet alvorligt til skade. Der blev dog ikke behov for lægehelikopteren, og den 72-årige blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance. Han var sluppet heldigt fra uheldet uden at komme alvorligt til skade. Den 69-årige kvinde var uskadt, men der skete skader på de to køretøjer.

Hornsherredvej blev afspærret mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. Omkring kl. 16.15 kunne vejen igen åbnes. Politiet optog rapport om uheldet, og de to parter vil senere høre mere i sagen om vigepligtsuheldet.

Indbrudstyv stak af fra politiet – Stenhusvej, Holbæk/ Roskilde

Kl. 03.22 gik en indbrudsalarm hos ID Cykler i Holbæk Megacenter på Stenhusvej. Ejeren ringede 112, da han på overvågningen kunne set, at en rude var blevet knust og at der befandt sig en mand i butikslokalet. Flere patruljer kørte til stedet, og på vejen til Megacentret passerede en hundepatrulje en varebil, som kørte i høj fart. Hundepatruljen vendte derfor rundt og satte efter varebilen, som dog ikke standsede, men blot satte farten op yderligere op, til en hastighed på op imod 200 km/t. Varebilen kørte af motorvejen ved afkørsel 12, Køgevej i Roskilde, men på Køgevej blev den mødt af endnu en patruljebil, som varebilen strejfede idet den vendte om og forsøgte at kommer tilbage på motorvejen.

Der var nu nået så mange patruljer frem til stedet, så politiet kunne afskære varebilen vejen og føreren måtte standse. Bag rattet sad en 29-årig mand fra Glostrup, som var påvirket af både narko og spiritus. I varebilens varerum fandt politiet flere cykler, som var blevet stjålet fra butikken i Holbæk. Den 29-årige blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse inden han kom med på stationen til afhøring.

Varebilen havde den 29-årige lånt, men den blev alligevel beslaglagt af politiet, mens det undersøges, om der er grundlag for senere at konfiskere bilen efter de nye regler i færdselsloven om vanvidsbilisme. Politiet undersøger også, om den 29-årige kan mistænkes for et indbrud i samme cykelforretning i sidste uge. Når politiet har fuldt overblik over sagens omfang vil anklagemyndigheden tage stilling til, om der er grundlag for at fremstille den 29-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Voldelig butikstyv – Køgevej, Roskilde

Kl. 17.19 afslørede en 36-årig mandlig butikskontrollant en mand i at forlade et supermarked uden at betale for en flaske kakaomælk, så butikskontrollanten ville tilbageholde den mandlige kunde. Det medførte, at butikskontrollanten blev tildelt flere skub, så han faldt omkuld med overfladiske skrammer til følge. Politiet sigtede efterfølgende den voldsomme, 37-årige mand fra Roskilde for tyveri af en kakaomælken til en værdi af 17,50 kr. samt for vold mod butikskontrollanten.

Flasken med kakaomælk led ikke overlast under tumulten, så den blev afleveret retur til supermarkedet, som derfor ikke havde noget erstatningskrav. Den 37-årige blev anholdt i forbindelse med sigtelserne og løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagerne, som senere vil finde sin afgørelse i retten på grund af voldssagen.

Indbrud i Perioden

Skovvænget, Havdrup
Hyrdehøj Bygade, Roskilde
Hyldekærparken, Gundsømagle, Roskilde
Fjordager, Gevninge, Roskilde