Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/04/15 til 2021/04/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Lastbilchauffør i kritisk tilstand efter uheld – Risbyholmvej, Havdrup – Roskilde

kl. 10.00 skete et solouheld på Risbyholmvej i Havdrup, Roskilde, da en lastbil af ukendte årsager ramte ind i et stort vejtræ med siden af førerhuset. Lastbilens førerhus fik store skader, hvilket at lastbilchaufføren, en 56-årig mand fra lokalområdet, blev klemt og kom til skade. Han blev hjulpet livløs ud af lastbilen, hvor der blev iværksat førstehjælp af forbipasserende, der havde fundet lastbilen holdende i grøften. Politi, ambulance og lægehelikopter blev sendt til stedet, hvor den 56-årige blev fløjet til Rigshospitalet i kritisk tilstand.

Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og lastbilen. Politiet lukke vejen forbi uheldsstedet, mens undersøgelserne stod på. Kl. 11.48 blev vejen delvist åben og det blev igen muligt forsigtigt at passere på Risbyholmvej. Kommunen blev orienteret om det beskadigede træ, som skulle fældes, så der ikke var risiko for, at det væltede ud på kørebanen

Der blev udtaget en blodprøve rutinemæssigt af den tilskadekomne chauffør, som skal vise om han var påvirket under kørslen. En status på den 56-årige tilstand fra sygehuset lød på, at han fortsat var i kritisk tilstand. Politiet optog rapport om det alvorlige uheld, for at belyse omstændighederne og forsøge at klarlægge, hvordan uheldet kunne ske.

Narkokørsel og kørselsforbud – Tykmosevej, Havdrup – Solrød

Kl. 18.19 blev en 27-årig mand fra København sigtet og anholdt for narkokørsel på Tykmosevej i Havdrup – Solrød. Den 27-årige havde desuden et kørselsforbud, da han inden for de første tre år efter han erhvervede sit kørekort havde kørt narkokørsel. Han havde ikke generhvervet sit kørekort, så kørselsforbuddet galt stadig. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Mand sigtet for vold mod ung knallertfører – Helligkorsvej/Møllehusvej, Roskilde

Kl. 15.08 fik politiet anmeldelse om, at en uenighed i trafikken havde udviklet sig til vold mod en 15-årig dreng. En patruljen kørte til rundkørslen ved Fælledvej/Møllehusvej/Helligkorsvej i Roskilde, hvor episoden var sket. Flere vidner blev afhørt til sagen, men kun den 15-årige var stadig på stedet. En bilist, som var den anden part i kontroversen havde forladt stedet.

Den 15-årige dreng fra Roskilde var kommet kørende på knallert ind i rundkørslen, hvor han skulle svinge til højre ad Møllehus i retning mod Roskilde Hallen. Samtidig kørte en bilist ud af rundkørslen og stødte næsten ind i knallertføreren, som ramte bilens sidespejl. Herefter henvendte bilisten sig til den 15-årige knallertfører, som blev tildelt et slag i ansigtet af den mandlige bilist, som herefter forlod stedet.

Knallertføreren blev afhørt på sin bopæl under overværelse af sin mor. Politiet fik gode oplysninger om bilisten og kørte herefter til bilejerens adresse i Roskilde. Her traf patruljen den mistænkte bilist, en 75-årig mand, som blev sigtet for vold mod den 15-årige, hvilket han nægtede. Den 75-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Bortvisning af uønsket togrejsende – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde

Kl. 08.51 bad en DSB-togfører om assistance fra politiet til at håndtere og bortvise en kvindelig passager. Hun opførte sig ifølge anmelderen udadreagerende og var derfor uønsket i toget. På Trekroner station fik politiet kontakt til en 25-årig kvinde fra Taastrup, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af en konfliktsøgende adfærd over for de øvrige passager. Til sidst blev hun bortvist fra toget og kan nu forvente at få en bøde på grund af adfærden i toget. Ingen af de øvrige passagerer havde lidt overlast på grund af den sigtede kvindes adfærd.

Uro og uorden – Haretoften, Svogerslev, Roskilde

Kl. 11.57 slog naboen til en 75-årig kvinde fra Roskilde alarm til politiet, fordi naboen havde sit besvær med at slippe af med en fremmed mand, som var ubehagelig. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 43-årig mand fra Køge, som af ukendte årsager havde opsøgt den 75-årige kvinde samt været ubehagelig og utryghedsskabende. Han blev ikke sigtet for noget og blev efterfølgende kørt til et sygehus til fornøden undersøgelse og eventuel behandling, idet mandens adfærd måske kunne relateres til en anderledes opfattelse af social omgang med andre personer. Den 75-årige havde ikke lidt fysisk overlast ved mandens kontakt med hende.

Færdselsuheld – Roskildevej, Solrød Strand

Kl. 15.25 fik politiet anmeldelse om, at to bilister næsten var kørt frontalt sammen på Roskildevej ved Tranholmvej. Det viste sig heldigvis ikke at være så dramatisk, idet to personbiler, der havde kørt i hver sin retning ad Roskildevej, havde strejfet hinanden. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 65-årig mand fra Havdrup kørte ad Roskildevej i nordlig retning. Ca. 100 meter nord for Tranholmvej kom han lidt for langt over i modsatte side af vejen, således at han med venstre side af sin bil strejfede den modkørende personbil ført af en 37-årig mand fra Sorø. Politiet har nu optaget rapport om uheldet for at få belyst den egentlige årsag til uheldet, hvor der kun skete materiel skade på involverede køretøjer.

Mindre brande i den tørre natur – Holbæk, Roskilde og Stevns

Det godt forårsvejr har gjort naturen tør og derfor let brandbar. Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise forsigtighed med ild, da der er risiko for naturbrand, selv ved små gløder. Smid ikke cigaretskod i naturen. Anvend ukrudtsbrænder/gasbrænder med stor omtanke og hav vand i nærheden – også hvis du tænder bål. Søndag kom tre alarm opkald om mindre brande i naturen eller i tørre blade, der dog hurtigt blev slukket af brandvæsnet.

To-Bjerg, Uglerup, Holbæk
Kl. 10.00 kørte politi og brandvæsen til en strandeng på To-Bjerg i Uglerup, hvor engen brændte i et areal på omkring 10×10 meter. Da politiet kom frem, var brandvæsnet godt i gang med slukningsarbejdet. Ilden blev slukket før den spredte sig til andet og ingen personer kom noget til. Det viste sig at branden var startet omkring noget gammel aske, som var blevet tømt ud på engen. Selvom asken var gammel havde den ulmet nok til at starte branden. Politiet fandt ingen grundlag for at undersøge sagen nærmere.

Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde
kl. 19.29 opstod brand omkring et skue på Trekroner Centervej i Himmelev i Roskilde. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, som var startet omkring en bunke med tørre blade, som lå ved skuret. Brandårsagen formodedes at være et smidt cigaretskod, som havde antændt de tørre blade. Der var derfor ikke behov for nærmere undersøgelser af branden. Ingen personer kom noget til, men der skete skade på nogle cykler, som holdt i skuret.

Toftegårdsvej, Hårlev, Stevns
Kl. 22.33 kom et alarm opkald om naturbrand ved et shelter omkring et bålsted omkring Toftegårdsvej i Hårlev på Stevns. Branden var opstået efter anvendelse af bålstedet og var kun en sag for brandvæsnet.

Ulovlig kontakt med fanger – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 22.08 ringede en politimand i sin fritid til vagtcentralen, da han havde bemærket tre mænd, som stod ved arresten i Roskilde og forsøgte at få kontakt til en indsat ved at råbe højt på et fremmed sprog, muligvis arabisk. En patrulje kom hurtigt frem fra Roskilde Politigård, og fik fat i de tre mistænkte mænd, en 18-årig og en 23-årig, begge fra Roskilde og en 18-årig fra Smørum, som blev sigtet for ulovlig kontakt med fanger. De blev afhørt og bortvist fra stedet, og kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Udlændinge anholdt for mistanke om cykeltyveri – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 01.05 standsede en patrulje en polsk registreret bil, som kørte ad Frederiksborgvej for at lave en rutinekontrol. I bilen sad to mænd fra på 30 og 39 år Polen, og i bilens baggerum lå en helt ny værdifuld el-cykel, en boltsaks og andet værktøj. De to antrufne kunne ikke komme med en overbevisende forklaring på cyklen og værktøjet, så politiet besluttede at undersøge den mistænkelig sag nærmere.

Begge mænd blev anholdt og taget med til stationen, hvor de her til formiddag vil blive afhørt med tolk. Herefter vil der blive taget stilling til sagens videre gang.

Den fundne cykel var ikke meldt stjålet, men politiet undersøger nu, om nogen savner cyklen. Der er tale om en hvid el-cykel af mrk. Accolmile Electric Bike Adult Electric Mountain Bike til en anslået værdi af ca. 25.000 kr. Batteriet var fjernet fra cyklen.

Borgere som har fået stjålet en sådan cykel eller har oplysninger om en tilsvarende cykel bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Gåsemor gik morgentur på motorvejen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Onsdag morgen lidt over 07.00 kom en anmeldelse om trafikale udfordringer på Holbækmotorvejen i vestgående retning ved Roskilde. Der var dog ikke tale om de vanlige morgenkøer. Denne morgen var det et mere udsædvanligt syn, som mødte bilisterne. Midt på motorvejen gik en nybagt gåsemor med sine gæslinger morgentur, og det skabte farlige situationer, når trafikanterne skulle undvige den lille familie. En patrulje kørte til stedet, hvor de fik lokaliseret gåsefamilien, som betjentene pænt fulgte væk fra motorvejen og hen til et grønt område i nærheden. Gåsemor accepterede politiets anvisning og forlod motorvejen med sine dunede unger. Politiet fik ingen anmeldelser om uheld i forbindelse med gåsegangen på motorvejen.

OPFØLGNING

 

Udenlandske butikstyve- Roskilde

El-Giganten – Industrivej, Roskilde
Kl. 13.41 kørte en patrulje til El-Giganten i Roskilde, hvor to udlændinge, en mand og en kvinde var blevet tilbageholdt, da de havde stjålet varer. En medarbejder havde set manden sætte en popgrip-holder på sin mobiltelefon, og kvinden lagde barbergrej ned i en barnevogn. Da de to kom op til kassen betalte manden for et panserglas til en mobiltelefon, men parret betalte ikke for de øvrige varer. Personalet standsede parret, da de ville forlade forretningen.
Politiet traf parret, begge 32 år og fra Iran med adresse i Roskilde og Lejre, som blev sigtet for butikstyveri. Kvinden havde også en Redbull på sig, som hun ikke havde betalt for. Det samlede beløb af de stjålne varer løb op i 837 kr. De to blev afhørt, hvorefter de fik lov til at gå. De vil begge høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Rema1000 -Snoldelev Bygade, Gadstrup
Kl. 18.05 blev en patrulje sendt til supermarkedet Rema1000 i Snoldelev, hvor personalet havde tilbageholdt en 47-årig mand fra Rumænien, som havde stjålet bland selv slik for 42 kr. En butiksdetektiv bemærkede manden forlade butikken via kasselinjen uden at betale, så han standsede ham ved udgangen. Politiet sigtede og afhørte den 47-årige, som erkendte sagen og betalte for slikket. Den udenlandske mand havde en adresse i Danmark, og kan forvente at høre mere fra politiet når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Schmeltz Plads, Roskilde

Kl. 10.45 anmeldte en 74-årig kvinde fra Roskilde, at hun for en time siden på Schmeltz Plads havde fået stjålet sit dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til hævning af kontanter i en pengeautomat. Den 74-årige havde handlet flere steder i den centrale del af Roskilde og betalt kontaktløst med sit dankort. Først ved indkøb i et supermarked skulle hun i forbindelse med betalingen indtaste PIN-koden, hvorefter hun lagde dankortet i en jakkelommen. Da hun efter indkøb var ved at læsse varerne over i bilen, blev hun kontaktet af en fremmed mand, der på gebrokkent engelsk spurgte om vej til sygehuset. Han spurgte om det samme flere gange, ligesom han også begyndte at tale om taxikørsel. Under disse spørgsmål fik den 74-årige afledt sin opmærksomhed, så dankortet kunne blive stjålet fra jakkelommen. På vej væk fra parkeringspladsen opdagede den 74-årige, at dankortet var væk, og ledte efter det i nærområdet uden at finde det. Da hun kontaktede banken for at spærre dankortet, var kortet allerede blevet misbrugt til en kontanthævning i en pengeautomat. Den fremmede mand, der afledte hendes opmærksomhed, blev beskrevet som: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: gebrokkent engelsk, Iført: camouflagebukser, sort jakke og grå sneakers. Politiet efterforsker nu sagen ud fra eventuel videoovervågning de steder, hvor den 74-årige har handlet, og ud fra eventuel overvågning ved pengeautomaten.

Husk af dække for indtastningen af PIN-koden på betalingskortet, som ikke er noget værd for en (trick)tyv, medmindre PIN-koden er blevet afluret ved indtastningen.

Færdselsuheld – Kong Valdemars Vej / Kongebakken, Roskilde

Kl. 14.42 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist var impliceret, og modparten var kørt fra stedet ad Kong Valdemars Vej mod nord. Ifølge den 61-årige kvindelige cyklist fra Roskilde kørte hun samtidig med en stor og mørk bil ad Kongebakken mod vest frem mod krydset ved Kong Valdemars Vej. Kort før krydset kørte bilisten tættere på kantstenen i højre side, idet bilisten gav tegn til et højresving. Cyklisten havde i den forbindelse følt sig presset og måtte som følge heraf standse for at undgå påkørsel af bilisten. I forbindelse hermed mistede den 61-årige balancen og faldt uheldigt, så hun slog sin skulder. Hun blev i en ambulance kørt til skadestuen i Køge til undersøgelse og fornøden behandling for en mulig skade i skulderen. Bilisten i den store og mørke bil gav sig ikke til kende og har måske ikke bemærket uheldet. Cyklisten kunne ikke give yderligere oplysninger om køretøjet eller personer i det. Politiet har nu optaget rapport i et forsøg på at få identificeret bilisten, så dennes oplysninger omkring kørslen kan indgå i politiets vurdering af sagen ud fra et strafferetligt synspunkt.

Rambuktyveri hos møbelpolstrer – Københavnsvej, Roskilde

kl. 04.19 gik flere alarmer i en møbelpolstrervirksomhed på Københavnsvej i Roskilde. På overvågningen kunne ses to personer i butikken, som stjal møbler. Den ene mand var iført grå hættetrøje og sorte bukser, den anden var iført mørkt tøj.

En patrulje kørte hastigt til stedet, men da havde gerningsmændene forladt forretningen, og det lykkedes ikke at finde frem til dem. Gitteret ind til butikken var blevet påkørt af et stjålet køretøj, der var blevet brugt som rambuk. Fra forretningen var blevet stjålet fire lænestole.

Politiet efterforsker nu sagen om det grove indbrud hos møbelpolstreren. Vidner som har bemærket personer eller køretøjer omkring gerningsstedet på Københavnsvej 67 bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Skibsvej, Jyllinge
Rådhusbuen, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Bovsager, Svogerslev, Roskilde
Hyrdehøj Bygade, Roskilde
Himmelev Bygade, Himmelev, Roskilde