Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde.
Butikstyveri – Stationscentret, Roskilde
28-04-15 – Kl. 1650 kørte politiet til Føtex, hvor en politiet anholdt en 43-årig mand fra Ungarn, som havde stjålet en flaske whiskey til en værdi af 148 kr. Han blev derfor sigtet for tyveri af spiritussen og efter afhøring til sagen lagt i detentionen til afrusning. Politiet løslod den 43-årige senere på aftenen, efter at han var blevet ædru og havde fået sin sag afgjort.

Narkobilist / kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Rabalderstræde, Roskilde
28-04-15 – Kl. 1820 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Glostrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil og uden at have erhvervet sig et kørekort. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og måtte samtidig aflevere sin personbil til politiet, fordi han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods manglende kørekort. Ved et retsmøde vil dommeren afgøre, om bilen skal konfiskeres, når den 24-årige samtidig skal have afgjort straffesagen.

Tricktyveri – Ringstedvej, Roskilde
28-04-15 – Kl. 1836 anmeldte personalet på en tankstation, at en mand netop havde stjålet 10 kartoner cigaretter og var kørt fra stedet i en rød bil. Manden var kl. ca. 1825 kommet ind på tankstationen, hvor han havde bedt om at købe 10 kartoner cigaretter. Bagefter bad han om yderligere en karton, og da ekspedienten hentede denne på lageret, stjal manden de 10 kartoner til en værdi af 4400 kr. og løb ud i en afventede rød personbil af mærket Suzuki Jimmy med chauffør i. Sammen kørte de fra stedet i bilen, hvis nummerplade YM38138 ekspedienten noterede sig. Tyven blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, iklædt en kasket og talte dansk. Nummerpladerne viste sig dog at være afmeldte hos SKAT, så politiet forsøger nu at få identificeret bilejeren og tyvene ud fra overvågningsbilleder fra tankstationen.

Graffitimalere anholdt – Brordrupvej, Kamstrup, Roskilde – Lejre
27-04-15 – Kl. 1931 anmeldte en årvågen, lokal mand, at han havde set en ung mand gemme en cykel og en rygsæk i noget buskads, hvorefter den unge mand skyndte sig væk ud over en mark. Anmelderen troede, at der kunne være tale om en indbrudstyv. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, hvis hunde hurtigt fik opsnuet hele to 16-årige drenge fra Roskilde Da politiet også fandt tasken, der indeholdt graffitidåser, blev begge drenge anholdt som mistænkte for at have forøvet hærværk. Ved søgning i området fandt politiet nymalet graffiti på jernbanebroen ved Brordupvej. Drengene blev derfor sigtet for hærværk i form af graffiti og blev afhørt til sammen i overværelse af de sociale myndigheder og forældre. Begge blev løsladt efter endt sagsbehandling, og politiet arbejder nu videre med sagen for at finde ud af, om de kan mistænkes for yderligere hærværk i Roskilde-området. De vil begge høre nærmere fra politiet med hensyn til eventuelt erstatningskrav og sagens afgørelse.
Politiet skal gøre opmærksom på, at de to drenge ikke har noget at gøre med hærværket i Roskilde by, hvor politiet har efterlyst en gerningsmand til hærværk mod bl.a. domkirkens bygninger inden for den senere tid.

Brandundersøgelse – H/F Hvilen, Roskilde
27-04-15 – Kl. 2239 kørte brandvæsnet og politiet til ildebrand i et kolonihavehus. Ejeren – en 67-årig mand fra Roskilde – havde tidligere på aftenen tændt op i brændeovnen. Pludselig opdagede han ild uden for brændeovnen, flygtede ud og slog alarm til brandvæsnet. Kolonihavehuset blev totalskadet ved branden, men ingen kom til skade. Politiet forsøget nu at finde årsagen til brandens opståen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen ved afkørsel 10 – Roskilde
26-04-15 – Kl. 1650 fik politiet en melding om et færdselsuheld på stedet. Af ukendte årsager mistede en 45-årig mand fra Lejre herredømmet over sin bil, der skred ud og rullede rundt. Den 45-årige kom til skade og blev i helikopter fløjet til skadestuen, hvor det blev konstateret, at han havde fået et brud på nakken.

Spirituskørsel – Køgevej, Roskilde
25-04-15 – Kl. 0416 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Tåstrup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Ulovlig tagrensning? – Gyngemosen, Lindenborg, Roskilde – Lejre
23-04-15 – Kl. 1548 fik politiet en anmeldelse om, at nogle udenlandske håndværkere var i færd med at rense et tag på en privat bopæl. Politiet kørte til stedet sammen med indsatslederen fra Lejre Brandvæsen, hvor myndighederne kunne konstatere, at 3 irske mænd kørende i en udenlandsk registeret Ford Transit havde spulet et asbesttag. Arbejdet blev straks standset, da myndighederne mistænkte de irske mænd for ikke at udføre arbejdet ifølge de arbejdsmiljømæssige regler på området. Derfor vil Lejre kommunes miljøafdeling torsdag undersøge området for evt. asbest og herefter tage stilling til, om området skal renses for asbest. Husejeren kunne i øvrigt oplyse politiet om, at han havde accepteret et tilbud fra de irske arbejdere om tagrensningen til en aftalt pris. Politiet foretager sig foreløbigt ikke videre over for hverken husejeren eller de irske tagrensere.
Politiet vil igen advare mod uopfordrede tilbud fra udenlandske håndværkere om forskellige håndværksmæssige ydelser. Det er politiets erfaring, at der ofte opstår strid om den aftalte ydelse eller om prisen for det udførte arbejde, ligesom arbejdet – som i det konkrete tilfælde – måske ikke bliver udført efter gældende, danske regler med risiko for yderligere omkostninger til parterne i den indgåede aftale.

Mistænkeligt forhold – Østervænget, Vindinge, Roskilde
23-04-15 – Kl. 2054 anmeldte en beboer, at han havde modtaget en alarm fra sit hus. Da han kort efter kom hjem, så han to unge mænd springe over et hegn og flygte til fods ad Stærkendevej og ind i skoven ved spejderhytten. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder hundepatruljer, men fandt ikke nogen personer i området. Umiddelbart kunne politiet efterfølgende ikke konstatere nogen umiddelbare skader på døre/vinduer på anmelderens bolig efter mulig indbrudsforsøg.