KunstSmedjen – MusiconArt
Bagtæppet 8
4000 Roskilde
21 76 92 01
mail@musiconart.dk

KunstSmedjen (MusiconArt) på Facebook 

Kunst og hygge
Den gamle smedje på Musicon danner de rustikke og idylliske rammer om et center for kunst- og kulturproduktion. Under ledelse af billedkunstner Erik Schwarzbart og Lone Holde, og i tæt samarbejde med de frivillige, er centret kommet til at omfatte både et åbent medlemsstyret kunstværksted, kunstneratelier, galleri, kunstskole samt scene.

Kunstnerisk oase
Der bygges løs i Roskildes nye kreative bydel, hvor der før var fabrik – Musicon ligger mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station og støvet har endnu ikke lagt sig, og gør det næppe nogensinde, for stedet emmer af virkelyst. Der er ca. 70 virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner på de rundt regnet 250.000 kvadratmeter, der udgør bydelen. KunstSmedjen udmærker sig ligeledes ved stor aktivitet og forandring som eneste konstant, men det er også en rolig oase midt i byggerodet og blandingen af boliger og virksomheder.

Varm velkomst
I dette kaos ser Dit Roskildes udsendte skiltet med en pil og ordet ”Kunst”. Vi følger anvisningen og når frem til et showroom alias worksted for kunst og hygge. Her byder Erik Schwarzbart varmt velkommen med kaffe og hjemmebagt kage. Indretningens flotte farver og fine detaljer fanger blikket hos enhver med æstetisk sans og interesse for kunst.

Der hvor man bliver dygtigere
Medlemmer kan benytte værkstedet uden tilmelding. Her kan du eksperimentere med materialer og udtryk som gæst, workshopkunstner eller fast værkstedskunstner, alt efter behov. På værkstedsdage gennemgår Erik Schwarzbart gamle værker og inspirerer til nye.

Kunstskolen tilbyder undervisning i forskellige kunstarter, maleri, keramik, grafik, stenskulpturer – for både øvede og uøvede, amatører og professionelle, børn og voksne.

Massevis af oplevelser
KunstSmedjen er hjemsted for kunstforeningen ”Kunst på Musicon”, er arbejder med at holde udstillingerne og værkstedet åbent. Det er også de frivillige her, der arrangerer salon, debat, møder osv.

MusiconArt Gallery rummer skiftende udstillinger og events; ferniseringer, performance, koncerter, kunstnere i arbejde. Der er altid nye oplevelser i vente, så hold øje med KunstSmedjens kalender.

Fra scenen kan du nyde levende musik i mange genrer foruden fortællekunst og performance art.


sølvpartner

Del på sociale medier