Der er behov for flere vuggestue- og børnehavepladser i Ågerup, derfor har Roskilde Kommune netop købt en ejendom til formålet.

13 vuggestuepladser og 22 børnehavepladser bliver der plads til i det nye børnehus i Ågerup, som Roskilde Kommune netop har købt af Landsorganisationen Danske Daginstitutioner (LDD).

– Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at få en aftale om købet på plads. Vi har lyttet til forældrenes ønsker, så der nu bliver plads til, at flere børn fra Ågerup kan modtage pasning i Ågerup, siger Jette Henning, formand for Skole- og Børneudvalget.

Med købet af den nye ejendom på Dyssevej 37 udvides dagtilbudskapaciteten permanent i den nordlige del af Roskilde Kommune. Ejendommen ligger i pasningsdistriktet Ågerup, hvor der aktuelt er behov for flere pladser. Roskilde Kommune forventer at kunne begynde optaget af nye børn fra den 1. november med en løbende indskrivning frem til medio december.

Med budget 2021 blev det besluttet, at der skal etableres vuggestuepladser i Børnehuset Elverhøj samtidig med, at der etableres en udflytterordning for en gruppe børnehavebørn på Engen i Jyllinge. Ved købet af den nye ejendom og etablering af de nye pladser er vurderingen, at der ikke vil være behov for også at udvide kapaciteten i Børnehuset Elverhøj, og samtidig vil de pladser, der er ved at blive etableret til udflytterordning på Engen i Jyllinge, kunne tilgå Jyllinge pasningsdistrikt.

Ejendommen, der blandt andet tidligere har huset den selvejende institution Skovdalen, er på 315 m2 med en kælder på 71 m2 og en grund på 1576 m2. 

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Roskilde