Roskilde Museums nye særudstilling, “Forvandlinger – Fortællinger om affald” er nu åben. Det var forventningsfulde gæster, der var mødt op til åbningen af “Forvandlinger”.

Tomas Breddam (S) er glad for, at Roskilde Museum sætter spot på affald. Borgmesteren glædede sig til fortællinger fra Roskildes historie – “om baggårdslokummet, det første toiletpapir og om skraldemanden”. Og så fremhævede han fornøjelsen ved at være samlet om kulturen oven på coronanedlukningen, som han påpegede har understreget behovet for fysiske, kulturelle fællesskaber.

I anledning af “Forvandlinger” har museet fyldt butikken med produkter til dig og dit hjem, lavet af genbrugsmaterialer; genbrugt bomuld, PET, glas, papir og tekstil labels. Der er bl.a. rygsække, computer sleeves og tasker i Eco-Felt. Det specielle filtlignende materiale er genbrugsplastik fra gamle PET flasker og poser. Kom ind og se udvalget. Der er 15% rabat på de grå Eco-Felt tasker til KLUB ROMU medlemmer i oktober måned.

Du finder Roskilde Museums museumsbutik på Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde. Der er åbent mandag-søndag klokken 10.00-16.00, onsdage 10.00-21.00.

Foto: ABW