Når man normalt bevæger sig i Roskilde bymidte, er de historiske bygninger og ikke mindst domkirken en kulisse for det moderne liv, der leves i byen. Nu har du mulighed for at komme tættere på byens liv for 700 år siden, når Roskilde Middelalderdage inviterer til middag i den gamle byrådssal den 3. august.

For 700 år siden var Roskilde en købstad i rivende udvikling fyldt med købmandsgårde, håndværkere, klostre, torvedage og markedsdage og en travl havn, hvor skibene kom med alskens eksotiske varer fra det store udland.

Hvad kendetegner middelalderens samfund og middelalderens madkultur, spiste alle brød og øl og intet andet?

På menuen står blandt andet kødtærter med tørret frugt og krydderier, en kombination som man i dag forbinder med det mellemøstlige køkken, men som i middelalderens samfund var højt værdsat, også i Norden.

Til tærterne vil der blive serveret brød og en grøn urtesovs af friske krydderurter, og desserten vil være en lækker sødmælksdessert også med de skattede krydderier. Middagen er kreeret efter historiske opskrifter af kok Sara Broberg, der i samarbejde med kulturhistoriker Ditte Kröner skaber oplevelser med gode fortællinger om maden og historien, der har formet os som samfund.

Roskilde Middelalderdage er et historisk formidlingsarrangement under ROMU, som i samarbejde med det kommunale tiltag “Sommerliv på Stændertorvet” vil skabe mere opmærksomhed omkring Roskildes fantastiske middelalderlige kulturarv, gennem formidling, underholdning og aktiviteter for både børn og voksne.

Læs mere på: romu.dk/roskilde-middelalderdage/

Tid, sted og pris:

Søndag den 3. august 2025 kl. 17.30-20.30, dørene åbner kl 17.00

Roskilde Middelalderdage, Stændertorvet, 4000 Roskilde.

Tilmelding senest d. 25. juli via billetto

Eventuelle spørgsmål stilles via mail på historiskemiddage@gmail.com

Samlet pris for middag og foredrag: 645 kr. (+ billetgebyr)