Sammen med resten af Kulturstrøget vender Roskilde Bibliotek og Kreativt hus for børn sig fra mørket og ser frem mod lysere tider, når der er Lysfest 24.-30. januar. I år er to udendørs værker skabt af henholdsvis lokale børn og unge.

Roskilde Bibliotek og Kreativt hus for børn har et spændende og (op)lysende program klar til hele familien, når Lysfesten lyser Kulturstrøget op i en hel uge.

Fantasien daler ned over Bibliotekshaven Unge fra Billedskolen ved Roskilde Musiske Skole står bag det drømmende og fantasifulde værk “Fnug”, som kan opleves i Bibliotekshaven hver aften hele ugen kl.17-22. Med store, cirkelformede og sneagtige fnug, nærmest daler lysinstallationen ned fra himlen. Hver enkelt fnug er skabt af eleverne fra Billedskolen ved Roskilde Musiske Skole, og eleverne eksperimenterer med materialer, former og ikke mindst lys i skabelsesprocessen. Glæd dig til en lysende fantasiverden med eventyrlige fornemmelser!

Hos Kreativt hus for børn og i Klosterparken vil der også være fyldt med magi og fantasi. Udenfor har billedkunstner Maria Lau Krogh skabt en lysinstallation med fokus på de vilde væsner i Roskilde og indenfor kan I gå på opdagelse i en sanselig vandreudstilling baseret på børnenes fortolkninger af Roskilde væsner. Maria Lau Krogh har iscenesat udstillingen, der tager udgangspunkt i en række workshops afholdt i efteråret, hvor de medvirkende børn formidlede og fortolkede Roskildes myter og sagn. Oplev børnenes egne mytiske skabninger både skulpturelt, visuelt og gennem fortællinger på tekst og lyd.

Lysinstallationen i Klosterparken kan opleves hele ugen kl. 17-22 og udstillingen kan opleves i Kreativt hus for børns åbningstider, hvor børnene også kan lave skyggespilsdukker og -teater.

Det hele sker til Lysfest 2022, 24.-30. januar. Find hele bibliotekets program på roskildebib.dk/lysfest2022

Foto: Anne Beth Witte