I august sættes der spot på fællesskab, oplevelser og kreativitet i Hedeboparken og Ringparken. Det sker med en række forskellige kunstneriske aktiviteter, hvor man fx kan flette huler i pil, være med til at danse ’Folkets Dans’ og gå med på sansevandringen ’Yello’. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

I hele august kan man desuden opleve en håndfuld kunstværker, som er blevet til i dialog mellem beboerne i Hedeboparken og Ringparken og de involverede kunstnere: Mette Møller Overgaard, Arendse Krabbe og Seimi Nørregaard. Her indgår eksempelvis værket ’Bålet’, som er en fire meter høj skulptur og bålhytte, og som danner et nyt og anderledes samlingspunkt for beboerne i området omkring Hedeboparken.

En måned med kunst bliver fejret med en start og en slutning.
8. august kl.16-19.30 inviteres alle interesserede til bålfest ved ’Bålet’ med fællesspisning og workshops. 30. august kl. 12-16 afrundes projektet i Ringparken, med fest, pølsevogn, dans og andre aktiviteter søsat af projektets kunstnere.

Alle aktiviteter og værker er beskrevet i en folder, som er husstandsomdelt i de to områder og uddelt på udvalgte kulturinstitutioner i Roskilde Kommune.

Baggrunden for projekt Hjem er at arbejde med kunst som værktøj til endnu mere naboskab og mere kreative byrum. Kunst giver plads til fantasi, eftertænksomhed og drømme for os som individer og som en del af et fællesskab. Det er især vigtigt i en tid, hvor vi kan føle os begrænsede og kontrollerede af COVID-restriktioner og en ny hverdag, som vi alle skal forsøge at navigere i.

Fakta.
Projektet er skabt i samarbejde Roskilde Kommune, Roskilde Festival, Aaben Dans og Museet for Samtidskunst. Den kunstneriske produktion og formidling varetages af Charlotte Bagger Brandt og Helene Buchhave Lind, Råderum – mobilt kontor for samtidskunst. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Aktivitetsplan.
Hedeboparken.

8. august
Kl.16: Bålet tændes og der gøres klar til fællesspisning
Kl.16 – 18: Lygteworkshop for hele familien, v. Seimi Nørregaard
Kl.16 – 17: Sansevandring, v. Mette Møller Overgaard og Arendse Krabbe
Kl.18: Fællesspisning ved ’Bålet’
Kl.19: Bålsang

13. august
Kl.17: Sansevandring v. Mette Møller Overgaard

14. august
Kl.17: Sansevandring v. Mette Møller Overgaard

Tilmeld dig gratis på helene@raaderum.com

Ringparken.

10.- 23. august (udtagen d.15 og 16. august)
Kl.10-16: Flet huler i pil, v. Seimi Nørregaard

18. august
Kl.19.30 – 21: Fugletur med ornitolog, v. Arendse Krabbe

30. august
Sommerfest
Kl.12 – 16: Hoppeborg og pølsevogn
Kl.12 – 13: Workshop v. Seimi Nørregaard
Kl.13 – 13.30: Folkets Dans, v. Mette Møller Overgaard
Kl.14: Workshop v. Arendse Krabbe
Kl.15: Folkets Dans med live musik