Hvis 2020 var en ost, så var det en rigtig stinker! Du ved, sådan en der kan gøre selv en fuldvoksen mand blød i knæene. Men ofte er det jo også stinkerne, der er de rigeste på smag – og de overrasker gerne på den positive måde. Således skriver byens ostemand, Allan, Caseus Ost & Delikatesser, i årets første nyhedsbrev.

Privat foto: Allan Caseus

Der står: Sådan har jeg det nok med 2020 her set i bakspejlet. For selvom året ikke bragte det vi forventede, så var der masser af lyspunkter – også set fra kælderen i Skomagergade 1.

Den 18. september kunne jeg fejre 25 års jubilæum som ostehandler og brødjonglør. En rejse som startede i en lille butik på Værnedamsvej på Frederiksberg, hvor jeg i løbet af kun få måneder gik fra ansat til bestyrer. Siden flyttede jeg ind i min ostekælder i Roskilde – og det har jeg ikke fortrudt. Jubilæumsdagen blev selvfølgelig fejret behørigt med masser af smagsprøver, dans, musik og først og fremmest højt humør. Af hjertet tak til alle jer som kiggede forbi og var med til at gøre det til en minderig dag.

Samtidig blev 2020 også et glædens år helt privat. For som I sikkert har lagt mærke til, så er min dejlige datter Sabrina vokset om maven dag for dag. Og sørme om ikke den nye lille arving meldte sin ankomst torsdag d. 14 januar. Sikke en glæde det er, at kunne tilføje ‘morfar’ på visitkortet. Om han skal hedde Allan er vist endnu uvist, men han er helt sikkert den dejligste ostehaps! Sabrina må vi desværre undvære en tid, men heldigvis er butikken stadig fyldt med skønne damer.

I de vestjyske kalkgruber i Hjerm lagrer min Tour-de-France ost, ‘Le Grand Caseus’, lige nu med Vesterhavet som nærmeste nabo. Det er Thiese Mejeri, der står bag – en af mine absolutte favoritproducenter af god kvalitetsost.

Jeg havde selvfølgelig håbet på, at I alle skulle sætte tænderne i osten i år, men pga. udsættelsen af touren får den nu lov til at modnes endnu et år – og det bliver den bestemt ikke dårligere af. Der er hele 1 ton cykel-ost på vej, og I kan godt glæde jer!

Da Danmark i marts måned lukkede ned havde det naturligvis også store konsekvenser for min forretning. Vi skulle hurtigt omstille os til en ny hverdag – og det skulle kunderne også.

Jeg vil af hele mit hjerte sig stor TAK for den fantastiske opbakning I har vist min butik gennem hele det svære år. Tak til jer som stadig havde mod på at kigge ned i forretningen. Tak til jer som fandt ud af at handle jeres favoritter i vores nye webshop. Og tak til jer der lynhurtigt greb vores nye ideer – eks. de mange som kom og hentede lækker pizzadej to-go. Uden jeres støtte havde mange ting set meget sværere ud.

Selvom mange butikker i øjeblikket har lukket holder vi stadig åbent tirsdag-lørdag. Kig ned!

Med ønske om et håbefyldt og glædeligt nytår!
Allan

Vil du gerne modtage de kommende nyhedsbreve, så klik dig videre her. Dit Roskilde ønsker tillykke med jubilæet og den nye titel: Morfar.