Fodbolddrenge og -piger, frivillige, klubformænd og politikere kunne fredag fejre, at Roskilde Pigefodbold og Himmelev Veddelev Boldklub nu kan boltre sig på hele to kunstgræsbaner.

Banen i Himmelev er den – foreløbig – sidste kunstgræsbane, politikerne har planlagt.

I 2019 besluttede byrådet at afsætte 3 mio. kr. pr. år i perioden 2019-2022 til nye kunstgræsbaner. De penge er siden suppleret med andre anlægspenge.

I 2020 blev en bane i i Svogerslev indviet. Så kom der en i Lillevang. Og den sidste bane, som blev planlagt, er altså i Himmelev. Samtidig er den eksisterende kunstgræsbane på idrætsanlægget renoveret.

I alt er der nu 9 baner i kommunen.

En kunstgræsbane er et kæmpe plus for en fodboldklub. Banen giver meget bedre muligheder for træning og kampe stort set hele året rundt. Og på den måde er det en saltvandsindsprøjtning til en fodboldklub.

I tilfældet med for Roskilde Pigefodbold og for Himmelev Veddelev Boldklub handler det mere om at efterkomme efterspørgslen, da klubberne har et meget stort medlemsgrundlag.

Det har kostet 8 mio. kr. at anlægge banen, som er anlagt med fokus på anvendelighed, økonomi og bæredygtighed set fra vugge til grav (transport, anlægsmetode, materialer, drift mv.).

Foto ABW

Kilde.