Soveværelset er et af de rum, vi mennesker tilbringer særdeles mange timer i, når vi skal hvile, slappe af og sove for at få fornyet energi. Derfor er det også vigtigt, at indretningen tager højde for netop dette samtidig med, at den matcher din stil.

Synes du, at soveværelsesindretningen er lidt af en udfordring? I det følgende får du en række gode råd og idéer, som du kan lade dig inspirere af, når du skal indrette det perfekte soveværelse, der emmer af hygge, ro og afslapning.

Hvordan er din seng redt?
Har du nogensinde tænkt over, hvordan din seng fremstår, når den er redt? Nogle foretrækker en minimalistisk redt seng, hvorimod andre foretrækker en redt seng, som består af dyne, hovedpude, sengetæppe, pyntepuder med mere. Du kan også investere i et nyt sæt sengetøj, hvis du vil pifte din seng op.

Har du længe ønsket dig en ny dyne til din seng, men ved du ikke, hvilken type dyne du skal vælge? Så kan du heldigvis få gode råd og vejledning til at finde den helt rette dyne.

Ved at dække din seng med bløde, komfortable tekstiler, vil indretningen fremstå behagelig og indbydende, så du skal ikke være bleg for at pynte sengen med et par tæpper eller puder.

Hvorfor gøre noget ud af at rede sengen?
Der er et par fordele ved at gøre noget ud af at rede din seng hver dag, herunder:

• Når du dækker din seng med puder, tæpper og lignende, fremstår dit soveværelse langt mere personligt og unikt.
• Du vil være mindre tilbøjelig til at lægge dig i sengen i løbet af dagen. Derfor er dette tip en rigtig god løsning til dig, der fristes af en eftermiddagslur i sengen.

Gardiner på soveværelset er et must-have
Har du endnu ikke opsat gardiner i dit soveværelse, så er det et rigtig godt sted at starte. Foruden at det får indretningen til at fremstå mere fuldendt, så kan du også lukke lys og varme ude.

Er du eksempelvis generet af morgensolen, der titter frem om morgenen og vækker dig? Så er mørklægningsgardiner et godt valg til dig. Foretrækker du derimod at blive vækket af morgensålens stråler, så kan du med fordel vælge et lysere gardin, hvor lyset kan trænge igennem.

Står solen skarpt ind i dit soveværelse i sommermånederne, kan et gardin også hjælpe dig med at holde varmen ude, så det ikke bliver ulideligt varmt at sove i rummet om natten.

Den rette belysning kan skabe en afslappende stemning
Soveværelsesbelysning må du endelig ikke glemme, når du indretter dit soveværelse. Belysningen har nemlig stor indflydelse på stemningen i rummet. Når du vælger lys og lamper til soveværelset, bør du tage højde for, hvad du bruger dit soveværelse til.

Foretrækker du eksempelvis at læse i en bog inden sengetid, er det vigtigt med lys, der lader dig holde koncentrationen ved lige. Hvad angår selve loftslyset på soveværelset, er det en god idé at vælge en behagelig form for belysning, der skaber en afslappende stemning på dit soveværelse.

Formindsk rodet med smarte opbevaringsløsninger
Lægger du dig til at sove på et soveværelse, der er fyldt med rod overalt, så kan det faktisk gøre det sværere for dig at falde i søvn. Sådan er der i hvert fald rigtig mange, der har det. Når ens værelse er ryddet op, vil ens hoved også blive ryddet mere op, og så kan du gå i seng i ro og mag.

Har du svært ved at finde plads til tingene på dit soveværelse, kan du gøre brug af smarte opbevaringsløsninger. For eksempel er skuffer eller kurve under sengen en rigtig god løsning, hvis du ønsker at gemme dit rod væk.

Hav altid din egen unikke stil for øje, når du indretter
Der går helt sikkert mange tanker og overvejelser igennem dit hoved, når du indretter dit soveværelse. Det vigtigste du skal huske på igennem hele processen, det er, hvad du selv synes er pænt. Du skal hele tiden have din egen unikke stil for øje, når du træffer et valg i forhold til indretningen. På den måde bliver dit soveværelse meget mere personligt og kommer til at afspejle, hvem du er som person.

 

Ved at dække din seng med bløde, komfortable tekstiler, vil indretningen fremstå behagelig og indbydende. PR-foto.