Hvis man har hørt om medicinsk cannabis og med det samme tænker, at det bare handler om at få hash i en anden form, så tager man helt fejl. Der er meget stor forskel på det ulovlige hash og det lovlige og anerkendte medicinske cannabisolie, som typisk kommer i kapsler eller dråber.

Men det er ikke så mærkeligt, at man tænker på hash, når man hører ordet cannabis. De to ting stammer fra samme plante, og der er også nogle af de samme ting i. Det betyder dog langt fra, at det har samme virkning, potentielle bivirkninger og risiko.

Mens hashrygning er ulovligt, fordi der er tale om euforiserende stoffer, er den medicinske cannabis en stor hjælp for rigtig mange mennesker med lidelser af fysisk eller psykisk karakter. Cannabis som medicin gør en stor forskel for tusindvis af mennesker, og det kan også komme til at betyde noget for dig.

Gigt
Mange mennesker lider af enten slidgigt eller leddegigt. Det kan være en sygdom, som nedsætter livskvaliteten, fordi man ikke kan klare så meget, som man kunne tidligere. Samtidig kan smerterne betyde, at man ikke nyder tilværelsen, som man ellers ville.

Cannabisolie bruges til rigtig mange gigtpatienter, og virkningen er ofte til at tage at føle på. Mange får en helt ny hverdag, hvor smerten ikke er det, som fylder mest, og hvor de i stedet kan fokusere på at nyde deres daglige aktiviteter. Det gælder både for unge og gamle, som er ramt af denne sygdom.

Smerter efter uheld
Har man kroniske smerter efter et uheld, som man har fået behandlet, kan det være en frustrerende periode at gå igennem. Man vil bare gerne tilbage til den hverdag, man kender, og hvor man kan udrette noget, men kroppen siger simpelthen fra.

Det er endnu et område, hvor cannabisolie kan gøre en forskel. Her går olien ikke ind og fjerner det reelle problem. Den hjælper derimod kroppen, så du får mindre smerter og dermed bedre kan slappe af. Det kan betyde, at man kan komme tilbage i de gode rytmer, hvor man ikke fokuserer på smerterne.

Stress
Hvis man ikke kan falde til ro, og hvis man hele tiden er bekymret og slet ikke kan sove, kan det være forbundet med, at man har stress. Stress er en alvorlig sygdom, som helst skal behandles og afhjælpes hurtigst muligt. Udover at man må ændre noget i dagligdagen, kan man også overveje at prøve cannabisolie. Olien kan få kroppen i bedre balance, så den kan slappe mere af.