Prostatakræftforeningen PROPA
Lokalgruppe Roskilde
Formand Gert Christensen
Lysholmvej 6
4000 Roskilde
93 95 09 20
jonsgert@mail.dk

Foto: ABW

En aktiv og vigtig forening
PROPA er en patientforening der arbejder for, at prostatakræftpatienter får den optimale behandling i sundhedssystemet og hjælp til øget livskvalitet for både patient og pårørende. Foreningen er dannet af mænd, der har eller har haft prostatakræft, og her møder du ligesindede, der kender sygdommen:

KOM OG VÆR MED I PROPA – her lytter vi til dig

Aktiviteter
PROPA bidrager til at formidle viden om prostatakræft og behandlingen af den. Foreningen arrangerer og deltager i forskellige typer aktiviteter lokalt i Roskilde med bl.a. oplysende foredrag, Mens Health Week, Sundhedsdagen på Hestetorvet, Ringen Rundt, motion hos Roskilde Ældre Motion, fodbold med FC Prostata (kommer snart!) og erfaringsudveksling.

Følg Prostatakræftforeningen PROPA på Facebook

Viden og bedste behandling
PROPA er med til at påvirke den sundhedspolitiske dagsorden til fordel for en optimal behandling. Diagnose, behandling og rehabilitering skal være den bedste, du kan få, og leve op til højeste internationale standard. Det betyder bl.a., at de praktiserende læger bidrager til at tage sygdommens faresignaler alvorligt, så flere mænd kommer tidligere i behandling.

PROPAs målsætning er at være bredt anerkendt for sit informative og seriøse arbejde hos medlemmerne, sundhedsvæsenet og i samfundet generelt.

Foto: ABW

Kvalificeret hjælp til patient og pårørende
Som medlem får du bl.a. adgang til en patientstøttegruppe, en gruppe mænd og kvinder, der gerne vil tale med prostataramte mænd og deres familie. Her bliver du mødt af modne, fornuftige mennesker, der har kendt sygdommen i flere år som patienter eller pårørende.

Det er et chok at få diagnosen prostatakræft, og det hjælper at tale med et erfarent menneske om sygdommen, om dens betydning for manden og hans familie, kontakten til sundhedsvæsenet, om helbred og seksualitet. Her er der støtte og hjælp at hente, og det kan være en stor hjælp i forhold til at vælge behandling og få det bedst mulige behandlingsforløb.

I gruppen er der også meget stort fokus på at hjælpe de pårørende, da det ofte er lige så hårdt at være pårørende som patient. Gruppen har fokus på at hjælpe alle, både voksne og børn, der er berørte af sygdommen.

Foto: ABW

En aktiv Facebook med relevant viden og nyheder
På foreningens meget aktive Facebookside finder du blandt andet viden, nyheder og information om kommende aktiviteter. Her kan du også læse følgende anbefalinger:

“En rigtig god og objektiv forening” – Torben

“Vil anbefale Propa, en god patientforening” – Bruno

“Holder gode møder med indhold” – Hans Christian

“En god og nyttig forening, til gavn og støtte for sygdomsramte og os pårørende” – Eva

Lokalgruppe Roskilde er en del af Landsforeningen
Prostatakræftforeningen PROPA
Jernbanegade 23 B
4000 Roskilde
33 12 78 28
sekretariat@propa.dk
Sekretariatet har åbent mellem kl. 10.00 og 14.00 på hverdage

 

sølvpartner