Sociale arrangementer og sjove aktiviteter er for de fleste danske unge en fast del af dagligdagen. For ensomme unge er dette dog ikke altid gældende, og den ensomhed, der opstår hertil, kan føre til alvorlige konsekvenser.

Pressefoto Ventilen Roskilde

Ventilen Roskilde er en af de foreninger, der tager denne opgave på sig ved at arrangere sociale aktiviteter i et trygt forum for ensomme unge og hermed hjælpe dem til at komme ud af ensomheden. Foreningen har netop modtaget en donation på 15.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden til afholdelse af aktiviteter, hvor de unge kan omgås socialt med andre jævnaldrende.

Ventilen Roskilde er et tilbud, hvor unge kan komme hen, hvis de føler sig ensomme. I tilbuddet spænder aktiviteterne fra alt mellem madlavning, fællesspisning, biografture og andre aktiviteter, som er fællesskabsfremmende. Herudover tages der også tit på forskellige udflugter eller sammen til arrangementer.

Martin Jul Jönsson, Forperson for Ventilen Roskilde, siger: ”Ventilen Roskilde er sat i verden for at hjælpe ensomme unge med at få bugt med ensomheden ved at arrangere sociale aktiviteter og arrangementer for dem. Med vores tilbud og arbejde oplever vi stor succes med at hjælpe de unge til at komme ud af ensomheden. Meningen med tilbuddet er at skabe et trygt fællesskab med plads til alle, hvor vi giver unge muligheden for at styrke deres selvværd og øge deres sociale kompetencer, så de kan danne nye relationer uden for Ventilen. Ikke nok med, at vi udruster de unges sociale kompetencer og selvværd, bliver der i Ventilen Roskilde også skabt venskaber og sammenhold for livet.”

”Med donationen fra EDC Poul Erik Bech Fonden bliver det muligt at tilbyde endnu flere sociale aktiviteter til de ensomme unge. Dette vil give os endnu større kapacitet til at kunne hjælpe de unge med at få bugt med ensomheden og forstærke deres selvværd. Med donationen kan vi formindske de alvorlige konsekvenser, som ensomheden kan have for mange af de unge, og hermed skabe en bedre tilværelse for mange flere.’

15.000 kr. mere til kampen mod ensomhed
Det er ekstremt vigtigt for foreningen at modtage støtte gennem donationer, så foreningens indsats og tilbud fortsat kan udbydes til de ensomme unge. Oscar Duvill, Salgschef i boligafdelingen EDC Poul Erik Bech Roskilde, og Frederik Bøgeskov, Indehaver af boligafdelingen EDC Poul Erik Bech Roskilde, stod for selve overrækkelsen af donationen. De udtrykker stor respekt for foreningen og dens frivillige:

”EDC Poul Erik Bech Fonden støtter frivillige foreninger, som gør en forskel for andre. Ventilen Roskilde er netop et godt eksempel på dette. Vi er taknemmelige for, at overskuddet fra mæglervirksomheden gør det muligt at støtte foreninger, der brænder for at gøre en forskel for udsatte børn og unge. Det er Ventilen Roskilde et rigtig godt eksempel på. De er en engageret forening, der har hjertet på det helt rette sted. De søde frivillige skaber en tryg hverdag for de unge og giver dem muligheden for at styrke deres selvværd og selvtillid. Ventilen motiverer de unge til at etablere gode relationer og giver dem modet til at kunne etablere et netværk uden for mødestedet”, fortæller Oscar Duvill.

Dette bekræftes ligeledes af Frederik Bøgeskov: ” Med en forening som Ventilen har vi muligheden for at forbedre de unges tilværelse og give dem redskaberne til at trives bedre socialt ude i samfundet. De frivillige gør en kæmpe indsats ved at arrangere sociale aktiviteter og udflugter for de ensomme unge, og jeg kan kun understrege vigtigheden i foreningens arbejde og den positive effekt, som det har haft på de unges trivsel.”

Om Poul Erik Bech Fonden
EDC Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn. Foreninger, der har brug for en håndsrækning, kan læse mere og ansøge om midler på www.poulerikbechfonden.dk.

Senest har følgende foreninger modtaget støtte af EDC Poul Erik Bech Fonden: Dansk Folkehjælp, Bolbro Brugerhus Odense, Mødrehjælpen Holbæk, Kirkernes Familiehjælp Randers, Specialskolen Bramsnæsvig, Svovlstikkerne og Bykirken Odense.

Om Poul Erik Bech
I juni 2015 valgte Poul Erik Bech som 66-årig at gennemføre et generationsskifte i Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed EDC Poul Erik Bech. Løsningen på generationsskiftet blev, at Poul Erik forærede 60% af aktierne i virksomheden til EDC Poul Erik Bech Fonden, 30% af virksomheden til sin datter Jane Bech og selv beholdt de sidste 10%. Via fondsejerskabet blev fremtiden således sikret for såvel medindehavere som virksomhedens mere end 650 medarbejdere – en ejerstruktur, som kendes fra nogle af de største, danske virksomheder.

Om EDC Poul Erik Bech
EDC Poul Erik Bech er Danmarks største og eneste landsdækkende ejendomsmæglervirksomhed og består af 74 boligbutikker, 19 erhvervscentre og har over 650 medarbejdere. EDC Poul Erik Bech har over 40 års erfaring og er en del af EDC-gruppen. EDC Poul Erik Bech er uafhængig af banker og realkreditinstitutter og er den eneste fondsejede mæglervirksomhed. Størstedelen af virksomheden er ejet af den almennyttige fond Poul Erik Bech Fonden. Gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for børn. Kender du en lokal forening, der har brug for en håndsrækning, så hører vi meget gerne fra jer? Læs mere på www.poulerikbech.dk og www.poulerikbechfonden.dk