aaben dans myminime
Forestillingen My Mini Me

Aaben Dans
Musicon
Rabalderstræde 10
4000 Roskilde
Tlf. 35 82 06 10
mail@aabendans.dk

Følg Åben Dans Roskilde på Facebook

Hvor den slet, slet ikke får for lidt
Der, hvor Rabalderstræde er ved at nå lydmuren, har vi nået vores mål; Aaben Dans’ adresse i Roskilde.

Helt kort at beskrive Aaben Dans på den velvalgte adresse Rabalderstræde 10 er næppe muligt. Det er som at beskrive mosaikstykkerne i et enormt billede udført i farvede mosaiksten, eller et kæmpe kludetæppe sammensat af tøj i forskellige farver på fire gange ni meter, som fylder hele scenen i forestillingen My Mini Me.

Det er svært at beskrive Aaben Dans, for det er som at skrive om mennesker, som befinder sig i forskellige rum både fysisk, mentalt og kunstnerisk, hvor alt kan lade sig gøre, og hvor rummene er spredte og alligevel udgør en enhed.

Men vi gør et forsøg – på trods af, at Aaben Dans nok slet ikke skal kunne beskrives med ord, men skal opleves, måske endda udleves.

Fra forestillingen IGEN. Fra 6 måneder til 4 år – og deres voksne
Forestillingen IGEN.
Fra 6 måneder til 4 år – og deres voksne

Dans hele livet
”Med kroppen fortæller vi historien om at være menneske”, skriver kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt fra Aaben Dans, som siden 2008 har været egnsteater i Roskilde. Man arbejder her med dans som en aktiv udtryksform for mennesker i alle aldre.

Hos Aaben Dans bevæger babyer fra tre-måneders alderen sig med mor og far til afslappende og bløde rytmer, og der er rytmiske tilbud til institutioner fra vuggestuer til plejehjem.

Det er husets mål, at der bliver danset igennem tilværelsen stort set fra vugge til grav. Aaben Dans ønsker fysisk og mentalt at bevæge alle, der søger indenfor dørene, men også dem, man møder til forestillinger og undervisning udenfor.

Mange ‘bevægende’ tilbud
At være et egnsteater betyder at udvikle nye, udfordrende forestillinger, at turnere med dem og give danserne og de øvrige kunstarter muligheden for at tale sammen og nå ud til et bredt publikum.

Det er vigtigt at lade bevægelsen involvere på en måde, så den unge mærker på sin egen krop, at kroppen svarer positivt igen på udfordringen om nye måder at bevæge sig på. Tilsvarende får barnet lært, at det at bevæge sig til musik giver livsglæde, livsstyrke og livsmod.

Aaben Dans begiver sig ud til områdets skoler, dækker hele det gamle Vestsjælland og her eksperimenterer og lærer børnene på mellemtrinene en masse om dans, om hinanden og om sig selv. Dansen og undervisningen er tilpasset børnenes alderstrin og er gavnlig, fordi forløbene er baseret på:
• Medskabelse og kreativitet
• Inklusion og anerkendelse
• Sammenhængskraft i gruppen
• Fysisk læring
• Sammenhæng mellem hjerne og krop
• Glæden ved egen krop
• At alle kroppe og kropsudtryk er valide
• Ingen konkurrence – individ og gruppe arbejder sammen

Fra forestillingen Horisonten
Forestillingen Horisonten

En kunstnerisk succes
Aaben Dans er så stolte af den udvikling, som stedet og deltagerne har været igennem siden 2008, at de siger det højt med store smil. Både på Facebook og på hjemmesiden. 

Vi læser, hvad Aaben Dans selv skriver, og vi citerer:
“Prøv at se den eksplosive udvikling fra 2008 til 2014! Vi er nu altså ret stolte :0)
Fra 27 årlige opførelser i Roskilde til 46 årlige opførelser i Roskilde
Fra 34 årlige turnéforestillinger til 182 årlige turnéforestillinger
Fra 4 danse-ugeforløb i skoler/institutioner til 22 danseforløb
Fra 5.000 årlige brugere til 26.438 årlige brugere
Og så er Dansens Dag, Åbent Laboratorium, ROK aktiviteter, Rabalderdagen, internationale recidencies og SWOP festivalen blevet tilbagevendende begivenheder.
Tak til Roskilde Kommune for at satse på Aaben Dans som egnsteater. Vi håber, at kommunen og borgerne deler vores stolthed!”