When you grow ashamed of your parents...
When you grow ashamed of your parents…

Film på Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst viser ofte spændende udenlandske film, med folk og emner som sjælendt ses på det store lærred. Tag med en tur i deres biograf og få en anderledes oplevelse.

Stændertovet 3D
4000 Roskilde
Alle film er gratis.

Tirsdag, 9. juni, kl. 20.00: ”Hvad er lykke for dig?”

Brasiliansk dokumentarfilm om stræben efter lykke. Filmen viser personlige fortællinger, fra tredive forskellige brasilianske individer, der giver et godt indblik på tilgangen til livet og de forskelliges syn på selverkendelse. Filmen er lavet af Fernando og Paulo Schultz fra Brasilien, 2013, og har engelske undertekster.

Fredag, 19. juni, kl. 20.00: ”Manuscripts Don’t Burn”

(”Inspireret af virkelige begivenheder og hemmeligt produceret”)
Filmen handler om en Iransk forfatter, som på trods af strenge ordrer og overvågning af den national sikkerhedstjeneste, forsøger at nedskrive sine erindringer som politisk fange. To agenter bliver sendt efter ham, for at iscenesætte et ’selvmord’, og hvad der mere sker må man vente og se. Filmen har engelske undertekster, og er lavet af Mohammad Rasoulof (Iran, 2013).

Lørdag, 20. juni, kl. 20.00: ”Når du bliver flov over dine forældre…”

Iranske film om to forældre som er mentalt udfordrede og har alvorlige indlæringsvanskeligheder. Den handler om deres søns flovhed over forældrene. Hvordan sønnen takler at forældrene skal til forældresamtale, når hans boglige evner er bedre en deres, er et emne som sjælendt ses på film og som ingen rigtig taler om. Lavet af Maziar Miri, og fra Iran, 2013. Den har engelske undertekster.