Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

SVANEBLOD – Musikdramatisk stjerneportræt af Erik Bruhn

14. januar 2018 19:30

EN STJERNE FØDES.

Man kalder ham for “ballettens mester”. Den danske balletdanser Erik Bruhn (1928-86) stod på de største scener og fortryllede publikum med klassikere som “Nøddeknækkeren”, “Svanesøen”, “Tornerose” og

Musikdramatisk forestilling om Balletdanseren Erik Bruhn med Olaf Højgaard og Mads Ole Rode Erhardtsen (Saxofon) på scenen.

“Sylfiden”. Men det var ikke kun en dans på roser. Erik var en ener. Dansen var altomsluttende, og Erik voksede sig, som den grimme ælling, til en kontroversiel og fandens dygtig svane, der aldrig stillede sig tilfreds i jagten på det sublime.

SVANEBLOD er en rejse ud af den trygge danske andedam til New York, Paris og de internationale balletter. En fortælling om en kunstners kamp med sig selv, sin krop og omverdenen. En historie om jantelov, den totale dedikation, ensomhed og repetitionens glæde.

MUSIKKEN AKKOMPAGNERER.
Filmsekvenser med Erik vil blive akkompagneret af nykomponeret musik, der optræder live i dette musikdramatiske stjerneportræt. Erik fremkaldes ikke direkte, men tonerne og billederne bliver hans stemme, som den ordløse ballet var hans sprog, mens han levede. Den Reumert-vindende skuespiller Olaf Højgaard vil som sidestykke til filmsekvenser fortælle Eriks historie og skildre de konflikter, der boede i ham og den omverden, som ikke forstod hans projekt. I dag må kunstnere helst ikke larme for meget. Erik måtte også kæmpe for sin kunst, og det kostede SVANEBLOD i en verden, der ville trække ham ned på jorden. Flyv med når Eriks vinger foldes ud i Laboratoriet på Musicon.

På scenen: Olaf Højgaard og Mads Ole Rode Erhardtsen (Saxofon).
Instruktion og Koncept: Hanne Trap Friis.
Manuskript: Thomas Lagerman Lundme.
Scenograf: Rikke Juhllund.
Dramaturg: Anne Hübertz.
Lysdesign: Morten Ladefoged.
Video: Jens Mønsted og Claus Lund.
Producent: Teater freezeProductions.
Produktion og administration: 1:1 Produktion.

 

Detaljer

Dato:
14. januar 2018
Tidspunkt:
19:30

Sted

Laboratoriet
Rabalderstræde 10
Roskilde, 4000
+ Google Map