Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Popkorn Nordic – Dansk Indledende Runde på Gimle

marts 15 19:00 - 23:30

Kulturmetropolen står bag POPKORN NORDIC – en ny dansk/svensk musikkonkurrence for bands og artister i alle genrer. Bands fra hele Musikmetropolen og Skåne dyster om at hive sejren hjem over sundet og i finalen mødes de to bedste danske og to svenske bands. Undervejs modtager alle deltagende bands coaching fra den danske og svenske musikbranche.

Når Gimle åbner dørene til den danske indledende runde af Popkorn Nordic d. 15. marts, sker det i samarbejde med INSP! – Badestuen. På selve aftenen rykker Badestuens frivillige ind på Gimle, hvor de får lov til at prøve kræfter med Gimles udstyr og store scene, samt hjælpe med afviklingen i form af stage-hand opgaver, lyd og lys.

Lauritz Jørgensen, kunstnerisk leder på Gimle, udtaler: ”Vi glæder os rigtig meget til få Popcorn Nordic til Roskilde og fantastisk, at vi kan gøre det i samarbejde med én af de andre gode musikarrangører i Roskilde. Det bliver en aften hvor Gimle og Badestuen i fællesskab afvikler koncerterne, og vi håber på, at det kan skabe grobund for mere samarbejde fremadrettet.”

Søren Rosendahl Eriksen, projektleder hos Badestuen fortsætter: “Vi er rigtig glade for det her samarbejde med Gimle og Kulturmetropolen, og vi er glade for at kunne være med til at give de upcomming bands mulighed for at prøve kræfter med de store scener. Desuden passer samarbejdet med Gimle også rigtigt godt ind i Roskildes Musikbystrategi om et bredt samarbejde mellem Roskildes musikalske kræfter, og vi håber på, at Popkorn Nordic kan lægge et godt fundament for fremtidige samarbejder.”

“Jeg synes, at Popkorn Nordic er et fedt event, da fokusset er på upcoming kunstnere og samtidig på det lokale. Og som lystekniker glæder jeg mig til at lave noget fedt lys til kunstnerne og ikke mindst til at skabe en god oplevelse for publikum på Gimle”, supplerer Jonathan Jensen, Frivillig hos Badestuen.

Om Popkorn Nordic
– Popkorn Nordic er for alle bands og artister, som spiller egne numre uanset genre.
– Bandet/artisten skal have min. et medlem med tilknytning til én af Kulturmetropolens kommuner.
– Line-uppet til den danske indledende runde på Gimle består af forskellige genrer og højt niveau:
Alexander Woods – Soul Pop
B-siden – Dansk Folkelig Pop
CRYOSPHERE – Melodisk Metalcore
Milky Face Python – Slacker rock
Soren Emil – RnB

Med en konstant kørende plade-spiller i baggrunden, er Alexander Woods resultatet af mange års søgen. En søgen efter et ægte udtryk igennem melodi og lyrik. Forestil dig at Tom Misch og Paolo Nutini var brødre, og at en trejde yngre bror i mange år havde kigget dem over skulderen og nu giver lyd fra sig. Med excentriske guitar-melodier, og simple, hoftevridende rytmer leverer Woods ærlige historier om kærlighed som modstykke til vores selv-polerede, digitale tider.

B-siden inviterer indenfor i fire krøllede hjerners tekstunivers. Alle mand skriver nemlig tekst og melodi til det, der bedst beskrives som dansk folkelig pop. Der er plads til fællessang, dans, guitarsoloer, korarrangementer og det imellem, når forsanger (Simon) og de tre guitarister, der spiller både bas, mandolin og guitar på skift, prøver at bringe det folkelige danske sprog tilbage på musikscenen inspireret af den danske sangskat og viderebringer deres synspunkter og refleksioner til nye generationer. Som band, der ikke er signet endnu, er al frugt egen høst. I juni 2017 udgav B-siden deres debutalbum ”Eventyret Begynder” og lykkedes med et release event i Roskilde med ca. 200 gæster. Nu er drengene klar til at udgive deres andet album ”Kongens Hemmelighed” d. 14.6.19.

Cryosphere er et alternativt, melodisk metalcoreband. Bandet blev samlet 2016 omkring en vision om at blande forskellige genrer som alternativ metal, melodisk metal og moderne metalcore. De har en unik lyd, der blander melodisk og hårde guitarriffs med rå og emotionelle vokaler.

Milky Face Python er blevet kaldt doven og sexet af P3 Barometerets vært og har fået følgende ord “charmerende lo-fi kammerpop” og “lo-fi indie rock, på den sløveste, bedste måde” med fra KarriereKanonen. Hun producerer og udgiver selv sin musik.

Soren Emil er sangskriver, sanger og multiinstrumentalist. Musikken er engelsksproget, poppet RnB, som opstår gennem en blanding af organisk instrumentering og moderne produktioner. Lyden er præget af elguitar, elbas og groovy trommer.

Publikumsstemmer er en del af juryens afgørelse, så kom og bak op om dit yndlingsact! Publikum er via deres stemmeseddel desuden med i lodtrækning om en endagsbillet til Roskilde Festival.

TID: Fredag d. 15. marts 2019 kl. 19.30. Dørene åbnes kl. 19.00.
STED: Tanken, Gimle
PRIS: 50 kr. i forsalg, 60 kr. i døren.
Billetter via www.gimle.dk

Milky Face Python. Pressefoto – Gimle.

Detaljer

Dato:
marts 15
Tidspunkt:
19:00 - 23:30

Sted

Gimle
Helligkorsvej 2
Roskilde, 4000
+ Google Map
Telefon:
46 37 19 82
Hjemmeside:
http://www.gimle.dk/