Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Pak dine julegaver betænksomt ind i Byens hus

7. december 2018 - 28. december 2018

Du kan gøre julen mere bæredygtig, når Cosplay Roskilde og UngEnergi sørger for ’Betænksom gaveindpakning’ hver fredag og lørdag i december. Det er smarte teknikker til flotte gaver af genbrug og helt uden tape.

Julen er en af de tider på året, hvor danskerne trækker mest på klimaet, og indpakningspapir er en af de rigtig store syndere. Vi bruger faktisk 825 ton gavepapir hvert år. Det betyder forbrug af vand, energi, træ og kemikalier.
Cosplay Roskilde og UngEnergi er begge netværk, der holder til i Byens hus, og de har sammensat konceptet ’Betænksom gaveindpakning’ for at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen. Derfor kan alle komme i Byens hus hver fredag kl. 16-18 og lørdag kl. 10-13 i december og lære at pakke gaver ind på en både betænksom og smuk måde.
Ung energi og gamle aviser
UngEnergi arbejder for at formidle bæredygtighed til unge, og for dem passer samarbejdet godt ind, fortæller Nanna Bruun, som er frivillig i netværket:
”Vi prøver at gøre bærdygtighed sjovt, og her har du faktisk mulighed for at lave nogle ret seje ting af tørklæder, gamle aviser, magasiner og æggebakker, og samtidig imponere alle i familien”.
Mental bæredygtighed
Med ’Betænksom gaveindpakning’ kan besøgende skabe bæredygtighed på alle platforme. For det drejer sig ikke kun om indpakningen. Du kan f.eks. afprøve nye teknikker eller egne idéer til til-og-fra-kort af tebrevs-papir, og så er der selvfølgelig også den mentale bæredygtighed.
For spørger man Nanna Bruun, så er indsatsen i Byens hus i december en rigtig god mulighed for at gøre en forskel hurtigt, både for sig selv og miljøet.
”Hvis du gerne vil gøre en forskel, men synes, at politikerne er lidt for langsomme, så kom og vær med. Der kommer til at være masser af julehygge, og en julehyggevært, der guider dig. Man bliver simpelthen gladere af det”, siger hun.

Hvor: ByLivsLab i Byens hus, Stændertorvet 1, 4000 Roskilde
Hvornår: Fredage kl. 16-18 og lørdage kl. 10-13 i hele december

Detaljer

Start:
7. december 2018
Slut:
28. december 2018
Begivenhed Kategori:

Sted

BylivsLab lokalet
Stændertorvet 1
Roskilde, 4000 Danmark
+ Google Map