Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

LIVA

9. marts 2018 19:30

Ellen Hillingsø spiller den elskede danske revystjerne Liva Weel i teaterforestillingen LIVA, der kommer til Roskilde den 9. marts.

Elling Hillingsøe i LIVA. Foto: Thomas Petri.

Liva Weel (1887-1952) var elsket af både sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd.

Men hendes kompromisløse trang til at bestemme selv gav hende både voldsomme personlige nederlag og store kunstneriske sejre.

Det er denne fortælling, der nu vækkes til live på Lynghøj Teatersal med en forestilling, der fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert.

En kabaret om frihed
I forestillingen møder publikum Liva Weel som en kvinde, der insisterer på sin frihed – kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever Liva en opblomstring under 2. Verdenskrig, da friheden er under pres.

Sammen med Poul Henningsen skriver hun bl.a. den ikoniske tekst til sangen ’Man binder os på mund og hånd’, og med de dobbelttydige linjer, der narrer både censuren og nazisterne, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter.

LIVA instrueres af Reumert-vindende Rolf Heim, som senest modtog en Reumert for sin instruktion af ’Hvem har æren’ på Odense Teater og ’Arne går under’ på Bådteatret.

Titelrollen som Liva Weel spilles af Ellen Hillingsø, mens Birgitte Raaberg, Henrik Koefoed og Karsten Jansfort lægger krop og stemme til mænd, elskere, veninder, påklæderske, teaterdirektører, familiemedlemmer og revyforfattere.

Jens Krøyer står for musikken, når han ene mand med et klaver personificerer den måske vigtigste mand i Livas liv: Akkompagnatøren – den tavse mand, der kærligt leverer tonerne til Livas sang.

Der vil være introduktion ved Rikke Rottensten kl 18:30.

Pris: 200-300 kr.

Køb billet her.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
9. marts 2018
Tidspunkt:
19:30

Arrangør

Roskilde Teater
Telefon:
23 96 72 05
Hjemmeside:
http://www.roskildeteater.dk/

Sted

Lynghøj Teatersal
Lynghøjen 107, Svogerslev
Roskilde, 4000
+ Google Maps
Del på sociale medier