Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kraftfuld powerdans og yndefuld lethed

marts 22 19:30

Dansk Danseteater præsenterer den prisbelønnede dobbeltforestilling KRASH og CHOPIN DANSER på Laboratoriet i Roskilde fredag den 22. marts kl. 19.30 (introduktion kl. 18.30). Forestillingen har spillet for fulde huse i Operaen i København i januar 2019.

KRASH & CHOPIN DANSER er samtidsdans med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner og inspireret dels af Chopins turbulente liv og dels af kulturelle sammenstød. Forestillingerne er skabt af to af Danmarks mest prisbelønnende moderne koreografer Tim Rushton og Alessandro Sousa Pereira.

I CHOPIN DANSER – aftenens første og helt nye værk – danses der med ynde og lethed til Chopins fantasifulde klavermusik. Dansen følges af en række tekstuddrag, der omhandler Chopins turbulente, barske, kontrastfulde og korte liv. Forestillingen er skabt af den 4-dobbelte Reumertvinder Tim Rushton. Med udgangspunkt i hans store kærlighed til Chopins intime klavermusik udforsker han menneskets inderste romantiske relationer og forbinder musikken direkte med dansen.

Aftenens andet værk er det bragende energiske værk KRASH af koreografen Alessandro Sousa Pereira. KRASH er et værk med masser af vildskab, kraftfuld dans og smittende livsglæde. Værket tager livtag med sammenstødet mellem forskellige kulturer og er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder både hvad angår trin, udtryk og musik. Pereira skabte hittet KRASH til Den Kongelige Ballet i 2015.

Pressen skrev:
”Krash & Chopin Danser” er to balletter, der tilsammen udgør en helhed. Som yin og yang. Nat og dag. Sort og hvid, introvert-ekstrovert”. Nordjyske Stiftstidende

”KRASH oser af sex, råstyrke og livsappetit… et herligt up-beat at gå hjem på.” Weekendavisen

Billetter: Forestillingen er UDSOLGT; men prøv evt. www.roskildeteater.dk
Spillested: Laboratoriet, Rabalderstræde 10, Musicon, 4000 Roskilde.
Spilletidspunkt: fredag den 22. marts 2019, 19.30
Introduktion: kl. 18.30 ved turnéleder Jason Nelson og en danser
Medvirkende: Danske Danseteaters internationale dansere
Koreografi: Tim Rushton & Alessandro Sousa Pereira
Musik: Frederic Chopin, Martin Stadtfeld & Lawand Othman aka DJ Tiurkman Souljah
Varighed: Ca. 1 time 15 min. incl. pause

Foto: Søren Meisner

Detaljer

Dato:
marts 22
Tidspunkt:
19:30

Sted

Laboratoriet
Rabalderstræde 10
Roskilde, 4000
+ Google Map