Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kordegn synger i natkirken

13. januar 2017 19:45

Roskilde Domkirkes natkirke får fredag den 13. januar et lidt specielt musikalsk besøg. Denne aften er det nemlig en kordegn, der synger for. Det er Københavns Domkirkes kordegn, Anders Tangaa, der kommer – og udover at passe kirkebøgerne i hovedstadens domkirke, så er han en dygtig baryton med et alsidigt repertoire inden for salmer og sange.

Anders Tangaa har bl.a. indsunget en stor del af folkekirkens salmebog som led i projektet “Lyt til Danske Salmer”. Her kan man på nettet ikke bare høre melodien, men hele salmen sunget højt. Anders Tangaa har også indspillet en række cd’er, bl.a. med musik fra Helligåndskirkens Natkirke, sange og salmer til pilgrimme og sammen med Prins Gustav Ensemblet – en mandskvartet, som holder den gamle danske studentersang i live.

Anders Tangaa vil også være (u)kendt kendt fra TV. Som kordegn ved Københavns Domkirke er det ofte ham, der rejser med den kongelige konfessionarius, når kongehuset skal betjenes med kirkelige handlinger.

Her er et eksempel på Anders Tangaas kunnen.

Natkirken åbner som altid dørene 19.45. Kl. 20 er der lystænding, hvorefter Anders Tangaa synger sange fra dansk og keltisk tradition indtil 21. Her prædiker Rasmus H.C. Dreyer og bagefter er der mere sang. Kl. 22 er der nadverandagt med fællessalmer midt i kirken. Som altid kan man skrive en bøn undervejs, tage en kop kaffe i våbenhuset, få en samtale med præsten eller endda gå til skrifte.
Januar måneds anden natkirke er fredag den 27. januar, hvor Janne Solvang synger norske folketoner.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
13. januar 2017
Tidspunkt:
19:45

Sted

Roskilde Domkirke
Domkirkepladsen 3
Roskilde, 4000
+ Google Maps
Telefon:
46 35 16 24
Hjemmeside:
http://www.roskildedomkirke.dk/
Del på sociale medier