Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Historiske byvandringer

19. august

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every week that begins at 00:00 on mandag, repeating until 26. august 2019

I juli og august tilbyder VisitRoskilde offentlige, historiske byvandringer på dansk og engelsk, som gør det nemmere for dig at vise Roskildes unikke historie frem for dine gæster – hvad end de er udenlandske eller danske.

Oplev historien om Roskilde
Mange turister vil gerne dykke ned i Roskildes historie og få endnu mere viden om byen, som engang var Danmarks, ja hele Nordeuropas, mægtigste by. Her samledes nemlig både kirke og kongemagt, og sporene fra den tid findes stadig overalt i Roskilde.

”Vi oplever, at både turister og Roskildeborgere, som får besøg og gerne vil vise deres by frem, er meget interesserede i guidede byvandringer, hvor man bliver klogere på Roskildes historie.

Pressefoto

Normalt er det kun grupper, der kan komme på byvandringer, men det særlige ved disse sommerrundvisninger er, at de er offentlige, hvilket gør, at alle kan blive klogere på byen – hvad end du kommer alene hertil eller er sammen med andre”, fortæller turistchef og direktør i Erhvervsforum Roskilde, Lara Klingbeil.

På grund af den stigende efterspørgsel på offentlige, guidede byvandringer, tilbyder VisitRoskilde nu ugentlige sommerrundvisninger på både dansk og engelsk hver mandag i juli og august. Disse historiske byvandringer skal gøre byens turister endnu klogere på byen og give dem mulighed for at få Roskilde-historie med hjem.

Rundvisningerne varer 1 time og starter ved springvandet på Stændertorvet.

Her stilles der skarpt på Stændertorvet, det gamle rådhus og Sankt Laurentius Kirkeruin, hvorefter turen fortsætter til Det Gule Palæ og Roskilde Domkirke, som man kigger på udefra.

Book på forhånd eller køb på dagen
Billetter koster 49 kr. pr. person, og de kan bookes på forhånd via VisitRoskildes danske og engelske hjemmeside (www.visitroskilde.dk / www.visitroskilde.com) eller købes på Roskilde Turistbureau.

Byvandringer på engelsk: Hver mandag i juli og august kl. 13.00-14.00
Byvandringer på dansk: Hver mandag i juli og august kl. 14.30-15.30
Mødested: Ved springvandet på Stændertorvet.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
19. august

Sted

Stændertorvet
Stændertorvet
Roskilde, 4000
+ Google Maps
Del på sociale medier