Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forestil dig et af Shakespeares største og mest livskloge værker strippet helt ned

11. februar 19:30

Forestil dig en kæmpe fortælling om kongeriger, intriger, hævntørst og kærlighed, fortalt af to mandlige spillere. Tilsæt så et elektronisk folk-univers med synths, samplede real-lyde, autoharper og sågar en afrikansk baslyre. Pisk det hele sammen med Hans Rønnes mimiske univers og top det med en papirskrone fra en nytårsknallert, så har du Teatret Møllens version af den udødelige klassiker KING LEAR.

Det er en tragedie om magt og begær, om sandhed og løgn og om kærlighedens væsen. Forestillingen begynder, da den gamle konge skal fordele sit rige mellem sine tre døtre – for hvordan gør han det, og hvem skal have hvad? Han beslutter, at den datter, der elsker ham højest, skal have det hele, og fluks erklærer de alle tre, at de elsker ham mere end noget andet. Men kun en taler sandt…

Med humor, leg, alvor og musik fortolker Ole Sørensen i rollen som kongen den kendte klassiker og myten om King Lear. Sammen med kollegaerne Thomas Clausen Rønne og musiker Jullie Hjetland tager han publikum med på en rejse, der er fyldt med forræderi, sydende ondskab og kærlighed.

KING LEAR er instrueret af Hans Rønne, som stod bag Reumert-vinderen AUGUST, der hentede sin inspiration fra klovnenes univers. Et univers, som KING LEAR også er inspireret af.

Formand for Roskilde Kunstforening, Jes Nysten, introducerer forestillingen kl. 18.30.

Pressen skrev:
”Samvittighed og tillid. Kærlighed og svigt. Forventning og forhånelse. Temaerne er mange – som altid i Shakespeares tragedier. Teatret Møllen og TEATRET lykkes med at skabe en “King Lear”, der simplificerer fortællingen uden at simplificere Shakespeare.”
5 stjerner – Morten Hede

“Nogle har sagt, at et værk skal fortælle samtiden noget for at være en klassiker. Og King Lear er med sin fortælling om magt, begær, kærlighed, søskendekonflikter, rigers sammenbrud, krig og list teater til tiden.”
5 stjerner – Michael Mogensen, JyskeVestkysten

Forestillingen er produceret af Teatret Møllen i samarbejde med TEATRET v/Hans Rønne. Billetter købes på www.roskildeteater.dk.

Pressefoto / Fotograf: Søren Hasselgaard Skaanning
Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
11. februar
Tidspunkt:
19:30

Sted

Lynghøj Teatersal
Lynghøjen 107, Svogerslev
Roskilde, 4000
+ Google Maps
Del på sociale medier