Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Flere kvinder skal ud på mountainbiken i Roskilde

maj 23 17:30

Det kan nemt komme til at handle om at være den hurtigste på mountainbikesporet. Nu er mountainbikeklubben i Roskilde klar med et hold kun for kvinder, der går mere op i oplevelsen end hastigheden.

Fokus på oplevelserne
Hvor hurtigt kan man komme fra a til b? Farten er med til at motivere mange til at køre på mountainbike. Men der er mindst lige så mange, der tænder på oplevelsen og fællesskabet.

“Når kvinder tager en tur på mountainbiken, handler det oftere om fællesskab og gode oplevelser end maxpuls og høj fart. Det her koncept vægter fællesskabet højere end farten”, siger Mette Thorning, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Plads til flere
I Roskilde Mountainbike Klub vil Karina Kalstad gerne gøre sit til, at der også er et tilbud målrettet kvinder. Især kvinder, der er mindre optaget af fart og mere optaget af at være en del af et fællesskab.

“Vi har chancen for at skabe et unikt fællesskab, som er godt og givende at være en del af. Vi kommer også til at udforske grænser og træne teknik, fordi det gør det sjovere at køre sammen”, siger hun.

Mange flere op på cyklen
Idrætsorganisationen DGI arbejder sammen med DIF målrettet for at gøre Danmark verdens mest idrætsaktive nation med visionen “Bevæg dig for livet”. En del af indsatsen er at skabe nye tilbud i foreningerne, der er attraktive for nye målgrupper.

“Idrætsforeninger er en fantastisk ramme at være aktiv i. Men der er også en tendens til, at tilbuddene henvender sig til dem, der er meget aktive i forvejen. Kvinder på MTB er et godt eksempel på et tilbud til nogle, der kan køre på mountainbike men er mere til fællesskabet end farten”, siger Mette Thorning.

Kom med
Torsdag den 23. maj kl. 17.30 fra p-pladsen i Boserup Skov – vest. Efter første gang er der træning hver torsdag kl. 18.00. Følg med på Facebook i gruppen: “Kvinder på MTB – Roskilde Mountainbike Klub”.

Detaljer

Dato:
maj 23
Tidspunkt:
17:30

Sted

Boserup Skov
Boserupvej 100
Roskilde, 4000
+ Google Maps