Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fra a til 3D – hidtil usete digitale værker

5. oktober 2017 - 13. november 2017

Oplev litteratur i vilde former. Danmarkspremiere på over 20 danske og internationale digitale værker Ursula Andkjær Olsen. Thomas Seest m.fl.

Litteraturen tager nye vilde former i disse år. Især den digitale litteratur vinder større fodfæste i udlandet og tager stadig nye sjove og spændende retninger. Oplev værker af prisbelønnede kunstnere som Amaranth Borsuk, Ian Hatcher, Kate Durbin og Alan Bigelow

Fra a til 3D byder på kartoffeltryk, 1700-tals bøger, 3D-printere, book art og præsenterer nye danske digitale litteratur-værker. Du kan lave dine egne digte med poesimaskinen ud fra tekster leveret af digter Ursula Andkjær Olsen, der aktuelt har lavet en markant debut som romanforfatter.

Du kan opleve to bogskulpturer af kasserede bøger fra kunstneren Julie Dalsgaard, One More Story og 7/11 møde den prisvindende håndbogbinder Iben Andersen fortælle om Book art.

Udstillingen på hovedbiblioteket i Roskilde og de fem lokale biblioteker i kommunen er en følge af projektledelsen af Turn on Literature. Det er et europæisk projekt, støttet af kulturmidler fra EU’s Creative Europe-puljen. Projektet er et samarbejde med partnerne i Bergen, Norge og Râmnicu Vâlcea i Rumænien.

Oplev litteratur skabt til digitale medier og interaktion med dig. Udstillingen er gratis.

Læs mere her.

Foto: Roskilde Bibliotekerne‎ – Fra a til 3D – hidtil usete digitale værker

Detaljer

Start:
5. oktober 2017
Slut:
13. november 2017

Sted

Roskilde Bibliotekerne
Dronning Margrethes vej 14
Roskilde, 4000 Danmark
+ Google Map