Tekst og foto af Dan Kiving

Vi var i dag onsdag draget afsted fra Sorø mod Lejre for at “indtage” Sagnlandet Lejre primært for at se den nye Kongehal. Om den dog i virkeligheden ville fremstå så imponerende flot og majestætisk som i reportagen fra vores Dronnings indvielse af den onsdag den 17. juni.

Kongehallen skuffede ikke. Den kolossale af autenticitet udstrålende og rigt udsmykkede vikingehal gjorde os helt stille et nærmest andægtigt øjeblik. Herefter bogstaveligt strømmede spørgsmålene fra barnebarnets mund, og bedstefarens forsøgte på bedste vis at følge op med nogenlunde fornuftige svar. Videbegærligheden og svarene snublede nærmest over hinanden. Drengens nysgerrighed må i mine bedstefaderøjne være den største anerkendelse, som dette fantastiske bygningsværk kan få.

Atter ude i det lune sommervejr besluttede “familierådet” med den videbegærlige unge væbner i spidsen at foretage en tidsrejse gennem Sagnlandet fra stenalderen over jernalderen tilbage til vikingetiden og middelalderhaven Harpestrengs Have. En rejse på over 10.000 år gennemført på små to timer. Vi syntes godt, at vi kunne tillade os fejre en så vellykket ekspedition med en velfortjent sodavand og et par lige så velfortjente kopper kaffe bænket ved “smugkroen” Café Hvidesøhus.

Her kan I tage del i den yderst vellykkede tidsrejse gennem billedserien her.