KIRKE PÅ ANDRE MÅDER af menighedsrådsformand Anne Rosendal. I det seneste nyhedsbrev her.

Som alle andre kirker i Danmark har vi i Roskilde Domkirke været nødt til at finde andre måder at være kirke på, siden Danmark blev lukket ned den 11. marts. Præsterne tog hurtigt fat med “Dagens ord til trøst og opmuntring” på Domkirkens Facebook-side. Fra præsterne på skift kan man alle hverdage fra kl. 12 høre en kort refleksion og gode ord at tygge videre på.

På alle helligdagene i påsken har der været gudstjenester fra kirkerummet med dagens tekst, prædiken, orgelspil og 2 salmer og velsignelsen, ligeledes på Facebook-siden, som man i øvrigt sagtens kan se, også selv om man ikke har en profil der.

På YouTube fortælles der bibelhistorier for børn, og vinduerne i præstekontorerne i Domkirkestræde 8 er udsmykket som “tegneserie” om påsken: Palmesøndag, nadverens indstiftelse, Getsemane Have/Judas forråder Jesus, korsfæstelsen, opstandelsen.

Påskedag blev traditionen tro med koralblæsning fra Margretespiret fastholdt – i år i 3 omgange, og mange mennesker var – spredt – mødt op for at lytte med i det fine vejr. Trompetist Bjarne Kundby Nielsen spillede smukt påskens elskede salmer, og flere af tilhørerne nynnede sagte med – en dejlig og intens oplevelse i det smukke påskevejr.

Kirkegårdens gartnere havde sørget for forårsblomster i krukker ved domkirkens Kongeport og våbenhus – noget, der i den grad er blevet bemærket og beundret af de mange, der har passeret Domkirkepladsen i påskedagene.

Roskilde Domsogns Menighedspleje har normalt i det daglige god kontakt til mange af sognebørnene og ønskede at sende en hilsen i anledning af påsken: blomster/chokolade-hilsen til besøgsværterne, et beløb til plejehjemmene til brug for opmuntring eller underholdning for beboerne og en hilsen til de faste deltagere i den månedlige fællesspisning for enlige forsørgere i form af et måltid fra restaurant Pipers Hus. Sognets to krisecentre, Hanne-Marie hjemmet og Kvindekrisecenteret modtog ligeledes en hilsen og mad leveret fra Pipers Hus.

Og nu er det hverdag igen, og “Dagens ord til trøst og opmuntring” og søndagens gudstjeneste på Facebook-siden fortsætter foreløbigt, alt imens vi glæder os til at kunne samles i kirkerummet på ny.

Menighedsrådsmøde.
Menighedsrådsmødet i marts måned blev aflyst på grund af Covid-19, men det er nu besluttet, at menighedsrådsmødet torsdag den 23. april vil blive afholdt som et virtuelt møde. Dagsorden samt bilag vil være tilgængelig på vores hjemmeside før mødet. Det vil dog ikke være muligt for offentligtheden at deltage i det virtuelle møde, men som vanligt vil man efter mødet kunne læse referatet på vores hjemmeside.